25 / 04 / 2024

Zeytinburnu'nda değişim rüzgarı esiyor!

Zeytinburnu'nda değişim rüzgarı esiyor!

Çarpık yapılaşma nedeniyle İstanbul'un deprem riski en yüksek ilçelerinden biri olan Zeytinburnu'nda devam eden ve yeni başlayacak projeler dönüşüme öncülük edecek...



Bir dönem tekstil ve deri sektöründe faaliyet gösteren fabrika arazilerinin, sanayi sitelerinin ve nakliye ambarlarının merkezi halindeki Zeytinburnu, boşalan fabrika arazileri üzerine yükselen konut, ofis ve alışveriş merkezi projeleriyle yeni bir kimliğe bürünüyor. Çarpık ve kaçak yapılaşmanın yoğunluğu nedeniyle deprem yönünden de en riskli bölgelerin başında gelen Zeytinburnu'nda bir yandan da kentsel dönüşüm projeleri start alıyor. Kiptaş, Zeytinburnu Sümer Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında Eylül ayında projeye başlamaya hazırlanırken, Zeytinburnu sahil kesimde ise Türkiye Odalar Birliği ile Sinpaş GYO, Sağlam GYO, Exim Dış ticaret ve Katarlı Barwa ortaklığı yeni projelere başlama hazırlanıyor.

TOBB proje taslağı hazırlıyor
2 yıl önce Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan KDV hariç 392 milyon liraya aldığı 73 bin metrekarelik araziyle ilgili imar planı onaylandı. Eylül ayında proje taslağını hazırlayacaklarını ifade eden projenin Koordinatörü İbrahim Çağlar, komşu arazilerin sahipleri Sinpaş ve Delta İnşaat ile ortak imar planı hazırlanabileceğini belirtti. Çağlar, arazi üzerine "5-10 bin metrekarelik açık ofisler, rezidans, butik otel yapımı düşünülüyor" dedi.

Realİstanbul dönüşümün sembolü oldu
Türköz İnşaat, İttifak İnşaat ve Oliv Yapı ortaklığı ile inşa edilen Realİstanbul 5 Blok'ta 295 daire ve bir AVM'den oluşuyor. Real İstanbul'da fiyatlar 215 bin TL ile 595 bin TL arasında değişiyor.

Nakliye ambarı arazisi yeniden satışa çıkıyor
İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifinin (NAKO) geçen yıl 250 milyon dolar muhammen bedelle satışa sunduğu, ancak ihalesi sonuçlanamayan Zeytinburnu'ndaki 130 metrekarelik nakliye ambarları arsası, yeniden satışa çıkıyor. Nako Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Bulut, şu anda söz konusu taşınmaz için ön görüşmeler yaptıklarını, hasılat paylaşımı için yurtiçinden ve peşin satış için de yurtdışından birer firmayla görüştüklerini söyledi. Bulut, ilgili firmalara genel kurula kadar tekliflerini yapmalarını söylediklerini, kendilerine ulaşacak teklifleri genel kurulun onayına sunacaklarını bildirdi.

Özsaya, piyasanın düzelmesini bekliyor
Aksu İplik fabrikası ve arazisini 2004 yılında satın alan Özsaya İnşaat, 39 bin metrekare arazide kurulu olan fabrikanın yerine konut hastane ve çarşı inşa etmek üzere 2005 yılında mimar Adnan Kazmaoğlu'na bir proje hazırlatmıştı. konut ve bir de hastane inşa etmeye hazırlanıyor. Özsaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bugünkü ekonomik koşullar nedeniyle projeyi beklemeye aldıklarını belirterek, piyasa şarlarının olgunlaşmasını beklediklerini kaydetti.

Kiptaş Zeytinburnu projesi Eylül'de başlıyor
Kiptaş Zeytinburnu projesine Eylül ayında başlıyor. Bozkurt Mensucat fabrika alanında bin 40'ı konut olmak üzere bin 270 bağımsız bölüm inşa edilecek. Sümer Mahallesi'nde vatandaşın 100 metrekare konutuna karşılık 75 metrekare konut verilecek.

Ottoman Gayrimenkul'den yeşil proje
Sinpaş GYO, Sağlam GYO ve Katarlı Barwa İnternational, zeytinburnu'nda 60 milyon dolarlık yatırımla otel ve rezidans projesi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ottoman Gayrimenkul, mimarlar Ltd.'nin hazırladığı projeye 2010 yılında başlamayı planlıyor. Proje yeşil bina konseptinde olacak.
Sabah/Bülent Yoldaş


Geri Dön