24 / 04 / 2024

Zeytinburnu'nda yer alan 6 markalı konut projesi!

Zeytinburnu'nda yer alan 6 markalı konut projesi!

Zeytinburnu'nda 20 yıldır faaliyet gösteren Bodurlar İnşaat Emlak'tan gayrimenkul danışmanı Ömer Şenyürek, bölgede en kârlı yatırımları ve fiyatları analiz etti



KONJONKTÜR

Zeytinburnu emlak piyasası genelde hareketlidir. Ancak tatil nedeniyle bariz bir durgunluk yaşanıyor. Markalı konutlar nedeniyle bu durgunluk biraz olsun atlatılıyor, ancak yaz durgunluğu bütün bölgelerde olduğu gibi Zeytinburnu'nda da hissediliyor. Markalı konutların olduğu bölgede yapıma başladıkları zamandan itibaren fiyatlar yüzde 15 ile 20 arasında bir artış gösterdi.

YENİ YATIRIMIM

Bölgedeki en yeni yatırımlar markalı konutlar. Markalı konutların yapıldığı bölgelerde bir hareketlenme hakim. Fiyatlar sadece markalı konutlarda değil, onların çevrelerinde de artıyor. Ayrıca tekstilcilerin rağbet gösterdiği sokaklarda fiyatlar oldukça yüksek.

KİRALARDA DURUM

Bölgede kiralık evlere oldukça rağbet var. Ama satılık piyasasının yanında kiralık konutlar gölgede kalıyor. Farklı gelir guruplarına göre kiralık konutlar bulunabiliyor. Bölgede kiralar standart eski dairelerde 600 lira ile 800 lira arasında değişiyor. Yeni binalarda ise 2+1 'lerde 800 liradan, 3+1 'lerde 1.100 liradan başlıyor.

SATILIK PİYASASINDA DURUM

Bölgeyi yatırım amaçlı tercih edenler satılık konutlara yoğunlaşıyorlar. Satılık piyasası markalı konutların da emlak piyasasına girmesiyle beraber oldukça artış gösterdi. Yatırımcılar bölgede hem oturma hem de yatırım amaçlı olarak satılık konutları tercih ediyorlar. Konutların yaklaşık 15 yılda kendini amorti etmesi de alıcıyı satılık konuta yönlendiriyor. Satılık yeni binalarda daireler metrekare bazında satılıyor. Konutlar metrekaresi 2 bin liradan alıcı buluyor.

ÖNE ÇIKAN SEMTLER

Bölgede Telsiz ve Beştelsiz mahalleleri öne çıkıyor. Özellikle tekstilcilerin rağbet ettiği yerlerde fiyatlar artıyor. Ayrıca markalı konutların yapıldığı bölgede de fiyatlar şimdiden artmış durumda. Olivium ve çevresinde de fiyatların bölgeye göre yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

ALICI PROFİLİ

Fiyat avantajlarından dolayı şimdilik genellikle orta direk tercih ediyor.

TİCARİ GAYRİMENKULDE DURUM

Ticari gayrimenkuller genelde yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Ofis ve dükkânlarda fiyatlar yükseliyor. Yaz durgunluğunun geçmesinin ardından daha fazla yükselmesi bekleniyor.

FIRSATLARI

Bölge İstanbul'un gelişmekte olan ilçeleri arasında yer alıyor. Kısa sürede daha fazla getiri sağlayacak. Ticari garimenkullere ilgi büyük. Bu arada satılık konutlar da kendini 15 yılda amorti ettiği için yatırım amaçlı tercih ediliyorlar.

Avantajları ve dezavantajlarıma eski, sıfır ve markalı konut

Zeytinburnu'ndaki üç yatırım alternatifini değerlendirdik. Eski bir konut almak mı yoksa sıfır bir daireye sahip olmak mı daha mantıklı Ya da bir markalı konuta yatırım yapmak mı daha avantajlı Ömer Şenyürek'e Zeytinburnu yatırım alternatiflerini de sorduk...

ESKİ KONUT

Konut alımlarında eski bina da daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir

Eski binalardan daire almak oldukça kârlı. Bu tip yapılar Zeytinburnu'nda oldukça revaçta. Zeytinburnu müteahhitlerin gözde semtlerinden. Eski bina alan yatırımcılar müteahhitlerle anlaşıp kısa sürede gayrimenkullerine değer katabiliyorlar.

Alıcı ne kadara alabilir

Standart bir daire için 100 ' bin lira ile 200 bin lira arasında bir bütçeyle daire satınalabilir.

Kira getirişi ne olur

Kira getirilen standart 100 metrekarelik bir daire için 10-20 yıllık binalarda 600 liradan başlayıp 800 liraya kadar çıkıyor.

SIFIR KOP

Sıfır ama normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir

Depreme dayanıklı olarak yapılıyorlar. Yatırımcı bu dairelerden oturum amaçlı alıyorsa tavsiye edilebilir. Zeytinburnu'nda genellikle bu tip daireler yatırım değil oturum amaçlı alınıyor.

Alıcı ne kadara alabilir

Alıcılar sıfır dairelerde ortalama 100 metrekarelik evleri 150 bin lira ile 350 bin lira arasında bir fiyatla satın alabilirler.

Kira getirişi ne olur

Kira getirileri şartlarına ve metrekarelerine paralel olarak 800 lira ile 1.200 lira arasında değişiyor.

MARKALI KONUT

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir

Zeytinburnu, bu açıdan çok revaçta. Markalı konutların birçoğu yapım aşamasında. Markalı konutlarda rezidans tipli yapılar oldukça ilgi görüyor. Bütçesi iyi durumda olanların ilk tercihi markalı konuttan yana olmalı. Yatırım açısından da iyi bir seçenek. Bölgedeki en lüks konutlar bunlar.

Alıcı ne kadara alabilir

Markalı konutlar şirketlerine ve yapıldıkları yerlere göre metrekareleri ortalama 5 bin lira ile 7 bin lira arasında satılıyorlar.

Kira getirişi ne olur

Markalı konutların kira getirişi oldukça yüksek olacaktır. Kısa sürede kendini amorti edebilir.

HANGİSİ DAHA K RLI

Bunlardan hangisini almak daha kârlı olur

Neden

Bunlardan oturum amaçlı olarak en karlısı markalı konutlardır. Bütçesi iyi olanlara markalı konutları tavsiye edebiliriz. Yatırım amaçlı ise bölgede arsalar en çok primi yapan taşınmazlardan. Bu arada eski binalar ise, müteahhitlere verilerek kârlı bir yatırıma dönüştürülebiliyor.

SÜİT KONFORUNDA DAİRELER

Sinpaş ve Barwa işbirliğiyle hayata geçirilen Ottomare Suites projesi, Aralık 2012'de teslim edilecek. Proje 13 bin 500 metre kare alan üzerine kurulu 355 süitten oluşuyor. 818 bin 500 ile 4 milyon 550 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan projenin yüzde 85'inin satışı gerçekleşti. Peşin ve banka kredili ödemelerde yüzde 12 oranında indirimin yapıldığı Ottomare projesinde, şirket bünyesinde 47 aya varan sabit ödeme seçeneği bulunuyor. Projede aynı zamanda 120 aya kadar özel koşullarda banka kredisi avantajı da yer alıyor. Projede daireler 56 farklı plan tipi oluşturuldu. Ottomare projesinde, 1+1'den 5+1'e kadar uzanan 56 farklı tipteki süitlerin yanı sıra özel süitler de bulunuyor. Bu, daireler 73 metrekare ile 336 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

YEDİKULE ZİNDANLARINA MARKALI BAKIŞ

Yedikule Konakları, 14 blokta 118 daire olarak projelendirildi. Metrekaresi 2 bin 450 liradan başlayan fiyatlarla satışı devam eden projede 76 ile 114 metrekare arasındaki 2+1'ler, 94 ile 116 metrekare arasındaki 3+1'ler, ve 102 ile 136 metrekare arasında 3+1 dubleksler bulunuyor. Ayrıca, 43 ayrı metrekare büyüklüğünde dairelerin yer aldığı projede kapalı yüzme havuzu, buhar odası, sauna, çok amaçlı spor merkezi, kafe gibi sosyal tesisler yanında, kameriye, çocuk oyun parkı ve süs havuzlan yer alıyor. Bu arada Yedikule Konaklan, inşa edilen  Marmaray  Kazlıçeşme istasyonuna 950 metre, sahil yoluna 750 metre, Yedikule tren istasyonuna 400 metre, LDO Yenikapı iskelesi ve Aksaray'a 3.5, Eminönü ve Bakırköy gibi merkezlere 5 kilometre mesafede bulunuyor.


KİRA ÖDEMEK İSTEMEYENLERE

Topkapı Cevizlibağ'da hayata geçirilen Merkez Park Yel Evleri'nde konut fiyatlan 360 bin liradan başlıyor, 625 bin liraya kadar çıkıyor, inşaatı tamamlanarak oturumun başladığı Merkez Park Yel Evleri projesinde 12 bin 500 metrekare arsa üzerinde 11,12 ve 7 katlı 6 blokta toplam 176 konut bulunuyor. Merkez Park Yel Evleri'nde 120 metrekarelik 2+1,160 metrekarelik 3+1 daireler ve 197 metrekarelik 4+1 daireler bulunuyor. Projede yüzde 30 peşinle 12 aya yüzde 0.35 faiz uygulanıyor. Merkez Park Yel Evleri'nde kapalı otopark, 24 saat güvenlik, spor merkezi, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkuru yer alıyor.

VELİEFENDİ'NİN LOCASI OLDU

Veliefendi Hipodrumu'nun hemen yanında yapılan The İstanbul Veliefendi projesi sahiplerine konforu ve huzuru aynı anda sunuyor. Projede 14 katlı 15 blok yer alıyor. 2+1'den 4+1'e kadar çeşitli daire tipleri sunan The ist anbul Veliefendi,68 bin 333 metrekare arsa üzerine inşa ediliyor. 48 bin metrekarenin sadece peyzaj alanına ayrıldığı projede geniş sosyal yaşam alanları, açık ve kapalı yüzme havuzları, çeşitli spor alanları, sauna, hamam, kreş, kameralı güvenlik sistemi ve her daireye ayrılan kapalı otoparklar bulunuyor. Ulaşım açısından da avantajlı bir konumda yer alan The istanbul Veliefendi toplu taşıma araçlarına birkaç dakikalık mesafede yer alıyor. Projede fiyatlar 605 bin lira ile 1 milyon 100 bin arasında değişiyor.

İSTANBUL'A PANORAMİK BAKIŞ

Four Seasons Otelleri'nin sahibi Mesut Toprak'ın şirketi Astay Gayrimenkul, Zeytinburnu sahilindeki üç blokluk OnaltıDokuz İstanbul projesini hayata geçiriyor, ismindeki OnaltıDokuz, geniş ekran televizyon ölçüsünü simgeliyor. Projenin zemin katından itibaren deniz manzarasına sahip olması ve dairelerin manzarasının ne kadar geniş olduğunu simgelemesi açısından bu ölçü isim olarak tercih edilmiş. OnaltıDokuz İstanbul 28 dönüm arsa üzerinde 36,32 ve 27 katlı olmak üzere üç bloktan oluşuyor, iki blokta rezidans, diğer blokta apart otelin yer alacağı projenin inşaatına geçtiğimiz yaz başlanırken, projenin Mart 2012'de tamamlanması hedefleniyor. Apart otelin Astay Gayrimenkul tarafından işletileceği projede 18 bin metrekarelik bir de alışveriş merkezi bulunuyor. Burada süpermarket, yapı market, tekno market ile cafe ve restoranlar yer alacak.

BÖLGENİN AKILLI EVLERİ

İstanbul projesinde fiyatlar 414 bin TL ve 924 bin TL arasında değişiyor. 15'er katlı altı blok olarak projelendiriler Real İstanbul, Bakırköy Marmaray durağına bir ve Yenikapı Marmaray durağma üç kilometre mesafesiyle özel bir konumda bulunuyor, alıyor. 420 konuta yer verilen projedeki daireler 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandı. Teslimlerin bu ay başlayacağı Real İstanbul'un en önemli özelliklerinden biri akıllı ev sistemiyle donatılmış olması. Projenin Real istanbul Exclusive etabmda ise sağlık kulübü, bayanlara özel yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness, SPA, Fin hamamı, spor merkezi, tenis ve basketbol sahaları, yürüyüş parkuru, kapalı otopark bulunuyor.
Milliyet


Geri Dön