28 / 03 / 2024

Zigana Tüneli, 500 milyon liraya mal olacak!

Zigana Tüneli, 500 milyon liraya mal olacak!

Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan tarihi İpek Yolu üzerindeki yeni Zigana Tüneli’nin yapımına eylülde başlanacak. 500 milyon liraya mal olması öngörülen proje, 3 yılda tamamlanacak.




Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan tarihi İpek Yolu üzerindeki yeni Zigana Tüneli’nin yapımına eylülde başlanacak. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan yeni tünelle ilgili Cengiz İnşaat ve kurum arasında sözleşme imzalanırken yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak tünelin 3 yıl içerisinde bitirilerek ulaşıma açılması bekleniyor. 


Ovit Tüneli’nden sonra Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak Zigana için yer teslimi yapıldı. Tarihi İpek Yolu güzergahındaki Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan ve Doğu Karadeniz’i Kafk aslar’a, Ortadoğu’ya ve İran’a bağlayan en önemli geçişlerden Zigana Dağı’nda yapımı planlanan 12 bin 900 metre uzunluğundaki yeni Zigana Tüneli Projesi’nin inşaatına önümüzdeki ay başlanacak. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan yeni tünelle ilgili Cengiz İnşaat ve kurum arasında sözleşme imzalanırken yaklaşık 500 milyon liraya mal olan tünelin 3 yıl içerisinde bitirilerek ulaşıma açılması bekleniyor. Gümüşhane tarafından Köstere girişinden itibaren hafif kavisle başlayan tünel yüzde 3’lük eğimle Trabzon tarafından daha yüksek bir kotta çıkacak. 


1 milyon 200 bin araç geçiyor 


Yeni Zigana Tüneli’nin tamamlanmasıyla Gümüşhane’nin denize uzaklığı 30 dakikaya inecek. Zigana Dağı’ndan geçen taşıt sayısı yıllık 1 milyon 200 bini buluyor. Yetkililer, 1 milyon 200 bin araçta tüketilen yakıtın yarım saat daha az harcanacağı düşünülürse yeni Zigana Tüneli’nin kendisini beş yılda amorti edeceğini aktardı.



Dünya





Geri Dön