23 / 04 / 2024

Zincirlikuyu'daki yaya bağlantılı tünel inşaatı 10 ay sürecek!

Zincirlikuyu'daki yaya bağlantılı tünel inşaatı 10 ay sürecek!

Zincirlikuyu'da bir yandan asfalt çalışması sürüyor, diğer yandan da tünel inşaatı. şžeritler kapatıldı, trafik allak bullak. Sürücüler saç baş yoluyor...



şžu günlerde Zincirlikuyu kelimenin tam anlamıyla allak bullak... Sadece sabah-akşam değil, günün her saatinde kısacık bir mesafeyi geçmek dakikalar sürüyor, sürücüler sinir harbi yaşıyor. Bu eziyetin sebebi ise, iki çalışmanın aynı anda yapılması... Bir yandan İBB ekiplerinin asfaltlama çalışması sürüyor, diğer yandan ise metrobüs durakları arası yaya bağlantı tüneli inşaatı devam ediyor. Her iki çalışma için de şerit kapatılması, hatta trafiğin tek şeritten akması ortalığı karıştırıyor.

TÜNEL 10 AY SONRA BİTECEK

PEKİ bu çile ne kadar sürecek Bir iyi, bir de kötü haber var... Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdürlüğü yetkililerinin açıklamasına bakılırsa asfaltlama bir hafta sonra sona erecek, böylece trafik nispeten rahatlayacak. Ne var ki Gayrettepe Metrobüs Durağı ile Zincirlikuyu Metrobüs Durağı'nı birleştirecek olan yaya geçiş tüneli inşaatının Mayıs 2012'ye kadar süreceği belirtiliyor. Yani daha 10 ay Zincirlikuyu'da trafik yoğunluğu kaçınılmaz görünüyor.
Habertürk


Geri Dön