26 / 04 / 2024

Ziraat Ataşehir'e, Akbank Şekerpınar'a üs kuruyor

Ziraat Ataşehir'e, Akbank Şekerpınar'a üs kuruyor

Ziraat Bankası İstanbul Ataşehir'de inşa edilecek genel müdürlük binası için kolları sıvadı. Akbank da Şekerpınar'da dev bankacılık merkezinin temelini attı



Ziraat Bankası'nın İstanbul'a taşınma takvimi işlemeye başladı. Banka, yeni finans merkezi Ataşehir'de yapılacak genel müdürlük binasının yapımının proje yöneticiliği hizmet alımı ihalesi için ön yeterlilik çağrısı yaptı. En ileri teknolojilerin kullanılacağı dev bankacılık merkezi için düğmeye basan Akbank ise Gebze Şekerpınar'daki 80 dönümlük arazide yeni merkezinin temelini attı.

KONGRE SALONU DA VAR
Ziraat Bankası'nın İstanbul Ataşehir'de 54 bin 384, metrekare arsa üzerine inşa edilecek genel müdürlük binasının toplam inşaat alanı yaklaşık 135 bin metrekare olacak. Bu kompleksin, banka ve iştirakleri için ofis alanları ile konferans merkezi, sergi alanları, sağlıklı yaşam merkezi ve alışveriş merkezini kapsaması öngörülüyor.

AKBANK'TAN 125 MİLYONLUK YATIRIM
AKBANK'IN Şekerpınar'da temeli atılan bankacılık merkezine Akbank Banking Center (ABC) adı verildi. Akbank, 1 yılda tamamlanması planlanan ABC için, büyük bölümü 2009 yılı içinde olmak üzere,  toplam 125 milyon TL yatırım yapacak. Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, ABC'nin Akbank ve ülkemiz için çok önemli ve büyük bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, '2010 yılında hizmete girecek olan ABC'nin Türkiye ve çevresindeki bölgede en yüksek işlem hacmine sahip bankacılık merkezi olmasını amaçlıyoruz. Gebze Şekerpınar'da ileri teknoloji kullanılarak inşa edilecek merkez; operasyon ve bilgi teknolojilerini kapsayan bir kompleks  olacak. Hem hizmet kalitemizi hem de verimliliğimizi daha da yükseltmemize katkıda bulunacak. Merkezin ayrıca çalışanlarımızın motivasyonunu yükseltecek, çevreye duyarlı bir bina olmasını hedefliyoruz' dedi.

7 futbol sahası büyüklüğünde
KORAY İnşaat tarafından inşa edilecek olan merkez, toplam 7 futbol sahası büyüklüğündeki  52 bin 300 metrekare kapalı alanda 6 katlı binadan oluşacak. Akbank Bankacılık Merkezi, yaklaşık 5 bin kişinin çalışabileceği bir kapasiteye sahip olacak. Merkezde, ilk aşamada, Akbank Operasyon Merkezi'nin yanı sıra Bilgi Teknolojileri iş birimi ile destek ekipleri faaliyet gösterecek. Merkezde ayrıca çalışanların her türlü günlük ihtiyacını karşılayacak fitness center, market, cafe, kuru temizleme, lostra, doktor, eczane, posta ofisi ve kurye gibi birçok hizmet sunulacak. (Akşam)

Konuyla ilgili diğer gazetelerde yer alan haberler:

Ziraat 4 yıl içinde İstanbul finans merkezine gelecek

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nün, İstanbul finans merkezi ilan edilen Ataşehir'e taşınma takvimi belli oldu. 4 yılda inşaat tamamlanıp işletmeye geçilecek..

Türkiye'nin en büyük bankası Ziraat, 4 yıl içinde genel müdürlüğünü başkentten İstanbul'a taşıyacak. İstanbul finans merkezi olarak belirlenen Ataşehir'de yapılacak Ziraat Bankası genel müdürlük binasının yapımının proje yöneticiliği hizmet alımı ihalesi için ön yeterlilik çağrısı yapıldı. 2 Nisan'da başlatılan ihale süreci uyarınca, ihaleye teklif verecek firmaların, ön yeterlik dokümanına uygun olarak düzenleyecekleri başvuru belgelerini, 30 Nisan Perşembe günü, saat 14.00;e kadar bankanın ilgili birimine iletmeleri gerekiyor.

135 BİN METREKARE
Yeterli tecrübeye sahip adaylar, teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet edildi. Söz konusu iş, teknik ve mali tekliflerinin değerlendirilmesiyle, ihale usulü ile yapılacak. İstanbul Ataşehir'de 54 bin 384.47 metrekare arsa üzerine inşa edilecek kompleksin emsale dahil toplam inşaat alanı yaklaşık 135 bin metrekare olacak. Kompleksin, banka ve iştirakleri için ofis alanları ile konferans merkezi, sergi alanları, sağlıklı yaşam merkezi ve alışveriş merkezini kapsaması öngörülüyor. İşin süresi, 48 ayı proje, inşaat ve işletmeye alma, 12 ayı ise kesin kabulün yapılması olmak üzere toplam 60 ay olarak planlandı.

100 milyar TL'lik kamu devi
- Aktif büyüklük: 104.4 milyar TL
- Toplam mevduat tutarı: 84 milyar TL
- Toplam kredi tutarı: 30.8 milyar TL
- Vergi öncesi kâr :2.7 milyar TL
- Net kâr: 2.1 milyar TL
- Şube sayısı: Bin 156
- Personel sayısı: 21 bin 299  (Sabah)

Ziraat Bankası beş yıl sonra İstanbul'da


Ziraat Bankası'nın İstanbul'a taşınma takvimi işlemeye başladı. Banka, Ataşehir'de yapılacak genel müdürlük binasının yapımının proje yöneticiliği hizmet alımı ihalesi için ön yeterlilik çağrısı yaptı.
Ziraat Bankası'nın 2 Nisan'da başlattığı ihale süreci uyarınca, `İstanbul Genel Müdürlük Binası Yapımı Proje Yöneticiliği Hizmeti Alımı' ihalesine teklif verecek firmaların, ön yeterlik dokümanına uygun düzenleyecekleri başvuru belgelerini, 30 Nisan saat 14.00'e kadar bankanın ilgili birimine iletmeleri gerekiyor.
Banka duyurusuna göre İstanbul Ataşehir'de 54 bin 385 metrekare arsa üzerine inşa edilecek kompleksin  inşaat alanı 135 bin metrekare olacak. Bu kompleksin, banka ve iştirakleri için ofis alanları ile konferans merkezi, sergi alanları, sağlıklı yaşam merkezi ve alışveriş merkezini kapsaması öngörülüyor. İşin süresi, 48 ayı proje, inşaat ve işletmeye alma, 12 ayı ise kesin kabulün yapılması olmak üzere toplam 60 ay olarak planlandı.
Ön yeterlik, adayların yeterliklerinin tespitine yönelik olacak. Firmalarda, son iki yılda cironun 5 milyon dolar veya üzerinde olması, son beş yılda tek sözleşmeye dayalı tamamlanmış veya en az yüzde 70 tamamlanmış olmak kaydıyla devam eden 140 bin metre kare ve üzeri karma kullanımlı bina kompleksi, 50 bin metrekare ve üzeri  bina kompleksi projelerinden herhangi birinde proje yöneticiliği hizmeti vermiş olması şartları aranacak. (Radikal)

Ziraat'in taşınma takvimi belli oldu

Ziraat Bankası'nın İstanbul'a taşınma takvimi işlemeye başladı. Banka, Ataşehir'de yapılacak genel müdürlük binasının yapımının proje yöneticiliği hizmet alımı ihalesi için ön yeterlilik çağrısı yaptı. Bankanın konuya ilişkin duyurusuna göre, İstanbul Genel Müdürlük Binası Yapımı Proje Yöneticiliği Hizmeti Alımı için, yeterli tecrübeye sahip adaylar, teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet edildi. Söz konusu iş, ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunarak davet edilecek isteklilerin teknik ve mali tekliflerinin değerlendirilmesiyle, "belli istekliler arasında ihale usulü" ile ihale edilecek. İşin süresi, 48 ayı proje, inşaat ve işletmeye alma, 12 ayı ise kesin kabulün yapılması olmak üzere toplam 60 ay olarak planlandı. (Türkiye)

Ziraat 'Ataşehir' için ön yeterlilik çağrısı yaptı

Genel müdürlük binasının yapımı için düzenlenecek ihaleye konsorsiyumlar teklif veremeyecek

Ziraat Bankası'nın İstanbul'a taşınma takvimi işlemeye başladı. Banka, Ataşehir'de yapılacak genel müdürlük binasının yapımının proje yöneticiliği hizmet alımı ihalesi için ön yeterlilik çağrısı yaptı. 

Ziraat Bankası'nın 2 Nisan'da başlattığı ihale süreci uyarınca, "İstanbul Genel Müdürlük Binası Yapımı Proje Yöneticiliği Hizmeti Alımı" ihalesine teklif verecek firmaların, ön yeterlik dokümanına uygun olarak düzenleyecekleri başvuru belgelerini, 30 Nisan Perşembe günü, saat 14.00'e kadar bankanın ilgili birimine iletmeleri gerekiyor.

Bankanın konuya ilişkin duyurusuna göre, İstanbul Genel Müdürlük Binası Yapımı Proje Yöneticiliği Hizmeti Alımı için, yeterli tecrübeye sahip adaylar, teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet edildi. Söz konusu iş, ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunarak davet edilecek isteklilerin teknik ve mali tekliflerinin değerlendirilmesiyle, "belli istekliler arasında ihale usulü" ile ihale edilecek.

Duyuruda yer alan bilgiye göre İstanbul Ataşehir'de 3320 Ada 3 parsel numaralı 54 bin 384,47 metre kare arsa üzerine inşa edilecek kompleksin emsale dahil toplam inşaat alanı yaklaşık 135 bin metre kare olacak. Emsale dahil olmayan alanların da kullanılacağı bu kompleksin, banka ve iştirakleri için ofis alanları ile konferans merkezi, sergi alanları, sağlıklı yaşam merkezi ve alışveriş merkezini kapsaması öngörülüyor.

İşin süresi, 48 ayı proje, inşaat ve işletmeye alma, 12 ayı ise kesin kabulün yapılması olmak üzere toplam 60 ay olarak planlandı.

Proje yöneticisi, banka ile yakın işbirliği ve koordinasyon içinde hızlı takip yapacak, bütünleşik bir takım oluşturup işi tamamlamak için gerekli tüm hizmetleri sağlayacak. Banka, proje yöneticisinden kalite, maliyet, zaman, çevresel faktörler ve bölgesel faktörler gibi 5 ana kıstasa göre hizmet alacak.

Ön yeterlik değerlendirmesi, adayların mali ve teknik yeterliklerinin tespitine yönelik olarak yapılacak. Firmalarda, son iki yılda ciro ortalamasının 5 milyon dolar veya üzerinde olması, son 5 yıl içinde tek sözleşmeye dayalı olarak tamamlanmış veya en az yüzde 70 oranında tamamlanmış olmak kaydıyla devam etmekte olan 140 bin metre kare ve üzeri karma kullanımlı bina kompleksi, 50 bin metre kare ve üzeri banka veya finans merkezi, Türkiye;de 50 bin metre kare ve üzerinde karma kullanımlı bina kompleksi projelerinden herhangi birinde proje yöneticiliği hizmeti vermiş olması şartları aranacak.

İhale, "Belli İstekliler Arasında İhale Usulüne" göre yapılacak. İhale ön yeterlik dokümanı, Ziraat Bankası İnşaat Hizmetleri Daire Başkanlığı'nda ücretsiz olarak görülebilecek veya 5 bin lira bedel ile alınabilecek. Ön yeterliğe başvuracak adayların ön yeterlik dokümanını satın almaları gerekiyor.

Ön yeterlik değerlendirmesine 3'ten az adayın başvurması durumunda, ihale yapılmayacak. İhale dokümanı, ön yeterliği tespit edilip, teklif vermek üzere ihaleye davet edilecek isteklilere, davet mektubu ekinde gönderilecek.

Ön yeterlik dokümanına uygun olarak düzenlenecek olan başvuru belgelerinin en geç 30 Nisan Perşembe günü, saat 14.00;e kadar Ziraat Bankası İnşaat Hizmetleri Daire Başkanlığı'na iletilmesi gerekiyor.

İhaleye, iş ortaklıkları teklif verebilecek, ancak konsorsiyumlar teklif veremeyecek. (Dünya)

5 bin kişilik Akbank üssü işlem krallığını yönetecek

Akbank, 125 milyon liralık yatırımla Gebze'de yeni bankacılık merkezinin temelini attı. Genel Müdür Kurtul, 7 futbol sahası büyüklüğündeki üssün, bölgede en yüksek işlem hacmine sahip merkez olacağını bildirdi..

Akbank, Gebze Şekerpınar'da 80 dönümlük arazide kuracağı yeni bankacılık merkezinin temelini attı. En ileri teknolojilerin kullanılacağı, Türkiye ve çevresindeki bölgenin bankacılık merkezi olması hedeflenen tesise Akbank Banking Center (ABC) adı verildi. Akbank, 1 yılda tamamlanması planlanan ABC için, 125 milyon liralık yatırım yapacak.

ESNEK ÇALIŞMA ORTAMI
Akbank çalışanlarına gelişmiş altyapı sistemlerine sahip, esnek, modüler, iş akışına ve verimliliğe uygun, modern bir çalışma ortamı sağlayacak olan Akbank Bankacılık Merkezi, yaklaşık 5 bin kişinin çalışabileceği bir kapasiteye sahip olacak. Bu merkezde, ilk aşamada, Akbank Operasyon Merkezi'nin yanı sıra Bilgi Teknolojileri iş birimi ile destek ekipleri faaliyet gösterecek.

MAKSİMUM GÜN IŞIĞI
Mimari projesi, gün ışığından maksimum fayda sağlanması göz önünde bulundurularak hazırlanan merkezde, doğayla uyumlu malzemelerin ve enerji tüketiminde verimli cihazların seçimine büyük ölçüde dikkat edildi. Koray İnşaat tarafından inşa edilecek olan merkez, toplam 7 futbol sahası büyüklüğündeki 52 bin 300 metrekare kapalı alanda 6 katlı bir binadan oluşacak. Dünyada finans sektörü uygulamalarında önde gelen mimarlık firmalarından biri olan Skidmore, Owings & Merrillfirması tarafından projelendirilen bina, sosyal olanakları ve çevreci yapısıyla da çalışma ortamlarına yepyeni bir standart getirecek. (Sabah)

Akbank'tan 125 milyonluk yatırım


Akbank'ın Şekerpınar'da temeli atılan bankacılık merkezine Akbank Banking Center (ABC) adı verildi. Akbank, 1 yılda tamamlanması planlanan ABC için, büyük bölümü 2009 yılı içinde olmak üzere,  toplam 125 milyon TL yatırım yapacak. Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, ABC'nin Akbank ve ülkemiz için çok önemli ve büyük bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, '2010 yılında hizmete girecek olan ABC'nin Türkiye ve çevresindeki bölgede en yüksek işlem hacmine sahip bankacılık merkezi olmasını amaçlıyoruz. Gebze Şekerpınar'da ileri teknoloji kullanılarak inşa edilecek merkez; operasyon ve bilgi teknolojilerini kapsayan bir kompleks  olacak. Hem hizmet kalitemizi hem de verimliliğimizi daha da yükseltmemize katkıda bulunacak. Merkezin ayrıca çalışanlarımızın motivasyonunu yükseltecek, çevreye duyarlı bir bina olmasını hedefliyoruz' dedi.

7 futbol sahası büyüklüğünde

Koray İnşaat tarafından inşa edilecek olan merkez, toplam 7 futbol sahası büyüklüğündeki  52 bin 300 metrekare kapalı alanda 6 katlı binadan oluşacak. Akbank Bankacılık Merkezi, yaklaşık 5 bin kişinin çalışabileceği bir kapasiteye sahip olacak. Merkezde, ilk aşamada, Akbank Operasyon Merkezi'nin yanı sıra Bilgi Teknolojileri iş birimi ile destek ekipleri faaliyet gösterecek. Merkezde ayrıca çalışanların her türlü günlük ihtiyacını karşılayacak fitness center, market, cafe, kuru temizleme, lostra, doktor, eczane, posta ofisi ve kurye gibi birçok hizmet sunulacak. (Akşam)

Akbank 125 milyon dolara 'ABC' bankacılık üssü kuruyor

Akbank, Gebze Şekerpınar'daki 80 dönümlük arazide yeni bankacılık merkezinin temelini attığını duyurdu. Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve çevresindeki bölgenin bankacılık merkezi olması hedeflenen tesise, Akbank Banking Center (ABC) adı verildiği kaydedildi.

Bir yılda tamamlanacak

Akbank'ın, bir yılda tamamlanması planlanan ABC için, büyük bölümü 2009 yılı içinde olmak üzere, toplam 125 milyon liralık yatırım yapacağı bildirildi. Yaklaşık 5 bin kişinin çalışabileceği kapasiteye sahip olacak merkezde, ilk aşamada, Akbank Operasyon Merkezinin yanı sıra Bilgi Teknolojileri iş birimi ile destek ekiplerinin faaliyet göstereceği belirtildi. Koray İnşaat tarafından inşa edilecek olan merkezin, 52 bin 300 metrekare kapalı alanda altı katlı bir binadan oluşacağı ve binanın, Skidmore, Owings & Merrill firması tarafından projelendirildiği ifade edildi.

Kaliteyi yükseltecek

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, ABC'nin, Akbank ve Türkiye için `çok önemli' ve `büyük' yatırım olduğuna işaret ederek, 2010 yılında hizmete girecek olan ABC'nin, Türkiye ve çevresindeki bölgede en yüksek işlem hacmine sahip bankacılık merkezi olmasını amaçladıklarını dile getirdi.
Kurtul, ileri teknoloji kullanılarak inşa edilecek merkezin, operasyon ve bilgi teknolojilerini kapsayan kompleks olacağını vurgulayarak, "Hem hizmet kalitemizi hem verimliliğimizi daha da yükseltmemize katkıda bulunacak. Merkezin ayrıca çalışanlarımızın motivasyonunu yükseltecek, çevreye duyarlı olmasını hedefliyoruz" dedi. (Radikal)

Bankacılık merkezinin temeli atıldı

Akbank, Gebze Şekerpınar'daki 80 dönümlük arazide yeni bankacılık merkezinin temelini attığını duyurdu. Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve çevresindeki bölgenin bankacılık merkezi olması hedeflenen tesise, Akbank Banking Center (ABC) adı verildiği kaydedildi. Akbank'ın, 1 yılda tamamlanması planlanan ABC için, büyük bölümü 2009 yılı içinde olmak üzere, toplam 125 milyon liralık yatırım yapacağı bildirildi. Yaklaşık 5 bin kişinin çalışabileceği kapasiteye sahip olacak merkezde, ilk aşamada, Akbank Operasyon Merkezinin yanı sıra Bilgi Teknolojileri iş birimi ile destek ekiplerinin faaliyet göstereceği belirtildi. Koray İnşaat tarafından inşa edilecek olan merkezin, 52 bin 300 metrekare kapalı alanda 6 katlı bir binadan oluşacağı ve binanın, Skidmore, Owings & Merrill firması tarafından projelendirildiği ifade edildi. (Yenişafak)

Akbank'tan 125 milyon liralık `tekno' merkez

Akbank, yeni bankacılık merkezinin temelini Gebze'de attı. Türkiye ve çevresindeki bölgenin bankacılık merkezi olması hedeflenen tesise, Akbank Banking Center (ABC) adı verildiği kaydedildi. 1 yılda tamamlanması planlanan ABC için, büyük bölümü 2009 yılı içinde olmak üzere, toplam 125 milyon liralık yatırım yapılacak. Yaklaşık 5 bin kişinin çalışabileceği kapasiteye sahip olacak merkezde, ilk aşamada, Akbank Operasyon Merkezinin yanı sıra Bilgi Teknolojileri iş birimi ile destek ekiplerinin faaliyet göstereceği belirtildi. Koray İnşaat tarafından inşa edilecek olan merkezin, 52 bin 300 metrekare kapalı alanda 6 katlı bir binadan oluşacağı ve binanın, Skidmore, Owings & Merrill firması tarafından projelendirildiği ifade edildi.

KALİTEYİ YÜKSELTECEK
Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, ABC'nin "çok önemli" ve "büyük" yatırım olduğuna işaret ederek, 2010 yılında hizmete girecek olan ABC'nin, Türkiye ve çevresindeki bölgede en yüksek işlem hacmine sahip bankacılık merkezi olmasını hedeflediklerini dile getirdi. Kurtul, "Yeni merkez hem hizmet kalitemizi hem de verimliliğimizi daha da yükseltmemizi sağlayacak" dedi. (Türkiye)


Geri Dön