25 / 04 / 2024

Ziraat Bankası 3'üncü Köprü ve otoyol projelerine kredi veriyor!

 Ziraat Bankası 3'üncü Köprü ve otoyol projelerine kredi veriyor!

Yeniden yapılandırma çalışmaları sonrasında sadece tarıma destek veren banka görünümünden çıkmak isteyen Ziraat Bankası, 3'üncü Köprü ve otoyol projeleri gibi dev işlere de kredi veriyor.




Enerjide üretimden dağıtıma varan geniş yelpazede, alt yapı yatırımlarında (tüneller, otoyollar, köprüler), madencilikte, sağlıkta, ulaşımda, turizmde... Türkiye'nin kalkınma planında yer alan tüm sektörlerde yurtiçinde ve yurtdışında katma değer yaratan tüm projelere katkı sağlamak hedefi bulunmaktadır. 


Ziraat Bankası Türkiye'de 2023'e kadar yapılması beklenen 700 milyarlık TL tutarlı yatırım büyüklüğünden ve dünyadaki yatırım projelerinden pay almak için bu yöndeki çalışmalarını artırarak sürdürüyor. 


27 Ziraat Bankası tarıma verdiği destek kadar dev projelere de imza atıyor. Banka 1.5 yıl içinde 30 projede toplam 4.5 milyar dolar tutarında finansman katılımı anlaşması yaptı URULUŞ amacı tarımsal üretimi desteklemek olan Ziraat Bankası, son yıllarda başlattığı dönüşüm çalışması ile artık dev projelere de finansman desteği sunuyor. Bu strateji doğrultusunda Banka, aralarında Gebze-İzmir Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin de bulunduğu birçok önemli projeye yerel ve uluslararası finans kuruluşları ile işbirliği içinde veya tek başına imza attı. 

Ziraat Bankası'nın kısa süre içinde Proje Finansmanı piyasasında kazandığı önemli konum, bu dönemde kamuoyuna iki önemli proje aracılığı ile yansımıştır. 


Gebze-İzmir Otoyolu projesi tamamıyla yerli Bankaların katılımı ile sonlandırılmış olması ve Yap-İşlet-Devret modeli ile Türkiye'de tek seferde gerçekleştirilecek en büyük projesi olması bakımından büyük önem taşımaktadır. Nurol, Özaltm, Makyol, Astaldi ve Göçay şirketlerinin ortağı olduğu Otoyol A.Ş. tarafından üstlenilen projenin Ziraat Bankası dışındaki bankaları, Akbank, Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası oldu. 



Sabah



Geri Dön