26 / 04 / 2024

Ziraat Bankası inşaat alanındaki ağacı önce korudu sonra kuruttu!

 Ziraat Bankası inşaat alanındaki ağacı önce korudu sonra kuruttu!

Ziraat Bankası'nın inşaat alanında yer alan çam ağacını korumak için 35 bin TL harcarken inşaat blokları yükseldikçe ağacın kuruduğu için kestiklerini belirttiler



Ziraat Bankası, 2011 yılında İstanbul Sahrayıcedit semtindeki kendi malı olan arsaya yaptırdığı lojman ve banka şubesi inşaatı sırasında çevreye saygı örneği gösterdi. 


Banka, bahçede bulunan çam ağacını kesmedi etrafını çelik halatlarla çevirerek kurtardı. Maliyetli olan bu iş için 35 bin TL harcandı. fakat bir süre önce o ağaç kurudu ve kesildi.


Ziraat Bankası, Sahrayıcedit semtindeki Atatürk Caddesi üzerindeki kayıtlı arsası üzerine lojman ve şube olmak üzere 11 katlı bir bina inşa ettirmeye karar verdi. Fakat bahçede bir çam ağacı vardı ve banka, çam ağacını kesmemek adına, yüklenici firmayla görüşüp önlem alınmasını istedi. ziraat Bankası örnek olacak bir hareket yaparak çam ağacının konumuna göre projelerini şekillendirdiler.


Çam ağacının olduğu tarafa otopark kurulmasına karar verilirken inşaat yapım aşamasında ağaç zarar görmesin diye özel çalışmlar yapıldı. bunlardan biri de çelik halatlarla ağacı korumk ve fore kazıkları ile etrafını çevirmekti. Fakat inşaat yükseldikçe ağaç daha fazla direnemedi ve kesildi.


Geodata firması fore kazıklarını dikerken, önlemin geçici olduğunu ve yıllarca o ağacın fore kazıklarla duramayacağını açıkladı.


11 katlı banka ve lojman inşaatının yükseldiği bu günlerde çam ağacının yerinde yeller esiyor.


Radikal



Geri Dön