26 / 04 / 2024

Ziraat Bankası şube sayısı 2 bine çıkacak!

Ziraat Bankası şube sayısı 2 bine çıkacak!

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, önümüzdeki dönemde bankanın özellikle büyük şehirlerde varlığını genişleteceğini belirterek, yakın gelecekte 2 bin şubeli bir banka olmayı hedeflediklerini söyledi.



Bankanın 151’inci kuruluş yıldönümü ile ilgili bir değerlendirme yapan Aydın, “En geniş şube ağına sahip banka olarak rekabette görece geri kaldığımızı düşündüğümüz yerlerde, özellikle büyük şehirlerde varlığımızı genişletmeyi ve yalnızca bankamız şubesinin bulunacağı yerlerde de var olmayı sürdüreceğiz. Yakın gelecekte yurtiçinde 2 bin şubeli bir banka olmayı hedefleyerek kitle bankacılığını da doğru yapıyor olacağız” dedi.


30 milyon müşteri

Şube dışı dağıtım kanallarındaki etkinliklerini de artıracaklarını belirten Aydın, “Bu çerçevede; ATM ağımızı genişletirken, internet şubesi ve telefon bankacılığında yapılanmamızı sürdürmekteyiz” diye konuştu. Aydın, Ziraat Bankası’nın 1700’e ulaşan muhabir banka ağı olduğunu belirterek, “Ülkemizin dış ticaretinde önemli bir oyuncu olma hedefimiz doğrultusunda, dış ticaret pazar payımızı kısa sürede yüzde 3’lerden yüzde 8’lere çıkarmış bulunuyoruz” dedi. Aydın bankanın 24 bini aşan çalışanı ve 30 milyona yakın müşterisi olduğunu da sözlerine ekledi.


Milliyet


Geri Dön