20 / 04 / 2024

Ziraat GYO bu yıl faaliyete başlayacak!

Ziraat GYO bu yıl faaliyete başlayacak!

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, " Kuracağımız katılım bankasının adı Ziraat Katılım olacak. Bankayı 29 Mayıs'ta açmayı planlıyoruz " dedi.



Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Kuracağımız katılım bankasının adı Ziraat Katılım olacak. Bankayı 29 Mayıs'ta açmayı planlıyoruz" dedi.


Arap Bankalar Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği işbirliğinde düzenlenen 5. Arap - Türk Ekonomi Diyaloğu Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, kurulacak katılım bankası ve gelecek planlarına ilişkin bilgi verdi.


Ziraat Bankası'nın kuracağı katılım bankasının tüzel kişiliğinin oluştuğunu belirten Aydın, "Adı Ziraat Katılım olacak. Bankayı 29 Mayıs'ta açmayı planlıyoruz. Ziraat Katılım'ın renkleri Ziraat Bankası renklerine yakın, kırmızıyı kullanıyoruz, amblemi başağa benzer olacak" diye konuştu.


Kamu bankaları arasında katılım bankasını ilk önce Ziraat'in açacağını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:


" Ziraat Katılım olarak bu yılı 20 şubeyle kapatmayı planlıyoruz. Yıllar itibarıyla bu sayı artacaktır. Bankanın sermayesi 300 milyon dolar karşılığı 675 milyon TL'dir. Genel müdürlük Eminönü Bahçekapı'da olacak.Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Osman Arslan şu anda Ziraat Katılım'ın kuruluş çalışmalarını yöneten arkadaşımız. Ziraat Bankası'ndan da çok sayıda arkadaşımız Ziraat Katılım'ın kuruluşunda çalıştı ve şu anda emanet arkadaşlarımızda. Genel Müdürlük ve şubelerle birlikte 300-350 civarında personel istihdam edeceğimizi düşünüyoruz. Ziraat Katılım, bankamızın iştirakidir. Hazine'den gelen 300 milyon dolar karşılığı 675 milyon TL'yi aldık ve Ziraat Bankası'nın sermayesini artırdık. Aynı gün Ziraat Katılım'a parayı aktardık ve tüzel kişilik oluşturuldu. Para Ziraat Bankası'nda kalmadı."


"Ziraat GYO


 Ziraat Bankası'nın geçen yıl karının ilk defa 4 milyar lirayı aştığını ve bu yıl da karı o seviyelere getirmek için gayret göstereceklerini söyleyen Aydın, Ziraat Bankası'nın bu yıl yapmayı planladığı projeler hakkında şu bilgileri aktardı:


"Azerbaycan'da yeni lisans aldık, yetiştirebilirsek açılışını yapacağız. Ayrıca Karadağ ve Kosova'da da açılış yapacağız. Azerbaycan ve Karadağ'da lisanslı bankacılık, Kosova'da ise şube olarak faaliyet yapacağız. Bu yıl Gayrimenkul Yatırım Ortaklığını (GYO) devreye alabiliriz. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın herşeyini hazırladık. Ataşehir'deki inşaat tamamlanmadı. Bu nedenle açılışı sürekli öteliyoruz. Neden? Kuruluştan belli bir süre sonra halka açılma mecburiyeti var. En büyük getiri Ataşehir'deki bina olacak. Yapmadığımız bir binanın halka arzını yapsanız iskonto çok olur diye bekliyoruz. Ama bu yıl Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı kuracağız. Bütün bankalarda var ve bizde de olacak."


AA


Geri Dön