26 / 04 / 2024

Ziraat Katılım ilk şubesini Eminönü'nde açtı!

Ziraat Katılım ilk şubesini Eminönü'nde açtı!

Ziraat Katılım Bankası'nın ilk şubesi açıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi bir adım atıldığını belirterek, bunu süratle Halk Katılım'ın ve Vakıf Katılım'ın devam ettirmesi gerektiğini söyledi.



Yeni banka bu yıl sonuna kadar 20 şube ve 400 personel, 2018 sonuna kadar da 170 şube ve 2 bin 200 personele ulaşacak.



 ZİRAAT Katılım Bankası'nın ilk şubesi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16 milyar lira görev zararıyla devraldığımız Ziraat Bankası, bugün hem asli görevini bihakkın yerine getiren hem de çok ciddi kâr eden bir banka haline geldi. 12 yıl önce çiftçiye yüzde 59 faiz oranıyla kredi veriliyordu. Şu an yüzde sıfır ila 8 arasında bir faizle çiftçiye kredi veriyor" diye konuştu.


TEKAFÜL DE KURULMALI


Bankamız bilançosunu büyütmek için ihtiyaç duyduğu kaynakların çeşitlendirilmesine önemli mesafeler kaydetti" diyen Erdoğan şöyle devam etti: Genel müdürümüz de ve katılımın genel müdürüyle onu da söyledim. 'Bence Ziraat tekafül (İslami sigorta) de kursun. Bu anlamda atılacak bir adımla da bu alanda ilk Ziraat Bankası'nın veya Ziraat Katılım'ın olması anlamlıdır. Ziraat Finans Grubu'yla ilgili çalışmaların kısa sürede neticeleneceğine inanıyorum."


O gazete geçen yıl Ziraat'e saldırıyordu İHANETiN iLACI YOK


Yeni Türkiye'nin halkın ümidi olurken bazılarının da kabusu haline geldiğini dile getiren Erdoğan, Ziraat Bankası'na olmadık iftiralar ve çamurlar atıldığını, Halk Bankası'na aynı şeylerin yapıldığını ifade etti. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün bizi Mursi'nin akıbetiyle tehdit eden gazete, geçen yıl da Ziraat Bankası New York Şubesi'ni itibarsız hale getirmeye çalışıyordu. Gafleti tembihle, cehaleti talimle çözebilirsiniz ancak ihanetin ilacı yoktur. Milletimiz bunların gerçek yüzünü görüyor. Bunların yalanlarına da asla itibar etmiyor. Onlar saldırdıkça Ziraat Bankası gibi kurumlarımıza milletimiz daha güçlü şekilde sahip çıktı."


2.200 kişi çalışacak 


TÖRENDE konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, bir dönem katılım bankacılığının üvey evlat yerine konulduğunu anlatırken, Ziraat Katılım için 2015 yılı sonuna kadar 20 şube 400 personel, 2018 sonuna kadar da 170 şube 2 bin 200 personel  hedefi koyulduğunu aktardı.


Kendi adına hesap açtı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Eminönü’de Ziraat Katılım Bankası açılıs¸ törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış sonrası banka şubesinde kendi adına hesap açtırdı. Açılışta, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın da yer aldı.


Halk ve Vakıf izlemeli


Erdoğan, Ziraat Bankası'nın tarihi bir adım attığını belirterek, bunu süratle Halk Katılım'ın ve Vakıf Katılım'ın devam ettirmesi ve bitirmesi, üç kamu bankasının bu alanda yer alması gerektiğini vurguladı.


Londra oluyor, neden İstanbul olmasın?


Erdoğan, şöyle devam etti: "Katılım bankaları, faiz yerine ortaklığa dayanan iş modelleriyle esnaf ve sanatkarlarımızın önüne yeni ufuklar açıyor. İstanbul'un finans merkezi olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün örneğin Londra, faizsiz bankacılığın önemli bir merkezi konumunda. Neden Londra olsun İstanbul olmasın? Bunu başarmamız lazım. İstanbul bu alanda hak ettiği yeri almalıdır." Erdoğan, 2018'de 170 ve 2023'te 500 şubeye ulaşması planlanan katılım bankasının, örnek ve öncü bir kuruluş olarak yoluna devam etmesi dileğinde bulundu.




Akşam


Geri Dön