28 / 03 / 2024

Ziraat Katılım ilk yılda 20 şube açacak!

Ziraat Katılım ilk yılda 20 şube açacak!

Ziraat’in kuracağı katılım bankasının 29 Mayıs’ta açılması planlanıyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın “Bu yıl Ziraat Katılım olarak 20 şube açacağız. Bankanın genel müdürlüğü ise istanbul Bahçekapı’da olacak” dedi.



Kamu bankalarının kuracağı katılım bankalarından Ziraat Katılım Bankası 29 Mayıs’ta start alıyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın “Kuracağımız bankanın adı Ziraat Katılım olacak. Bankayı 29 Mayıs’ta açmayı planlıyoruz” dedi. Arap Bankalar Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği işbirliğinde düzenlenen 5. Arap-Türk Ekonomi Diyaloğu Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın,  Ziraat Bankası’nın kuracağı katılım bankasının tüzel kişiliğinin oluştuğunu belirterek “Ziraat Katılım’ın renkleri Ziraat Bankası renklerine yakın, kırmızıyı kullanıyoruz, amblemi başağa benzer olacak” diye konuştu. Kamu bankaları arasında katılım bankasını ilk önce Ziraat’in açacağını ifade eden Aydın “Ziraat Katılım olarak bu yılı 20 şubeyle kapatmayı planlıyoruz. Yıllar itibariyle bu sayı artacaktır. Bankanın sermayesi 300 milyon dolar karşılığı 675 milyon lira. Genel müdürlük Eminönü Bahçekapı’da olacak” dedi.


350 personel alınacak


Aydın, şunları söyledi: “Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Osman Arslan şu anda kuruluş çalışmalarını yönetiyor. Genel Müdürlük ve şubelerle birlikte 300-350 civarında personel istihdam edeceğiz. Ziraat Katılım, bankamızın iştirakidir. Hazine’den 300 milyon dolar aldık ve Ziraat Bankası’nın sermayesini artırdık. Aynı gün Ziraat Katılım’a parayı aktardık ve tüzel kişilik oluşturuldu.”


ZİRAAT GYO DA YOLDA


Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası’nın bu yıl yapmayı planladığı projeler hakkında şu bilgileri aktardı: “Azerbaycan’da yeni lisans aldık, yetiştirebilirsek açılışını yapacağız. Ayrıca Karadağ ve Kosova’da da açılış yapacağız. Azerbaycan ve Karadağ’da lisans-lı bankacılık, Kosova’da ise şube olarak faaliyet yapacağız. Bu yıl gayrimenkul yatırım ortaklığını (GYO) devreye alabiliriz. Herşeyini hazırladık. Ataşehir’deki inşaat tamamlanmadı. Bu nedenle açılışı sürekli öteliyoruz. Neden? Kuruluştan belli bir süre sonra halka açılma mecburiyeti var. En büyük getiri Ataşehir’deki bina olacak.”


Star


Geri Dön