24 / 04 / 2024

Ziya Gökalp Semt Konağı hizmete açıldı!

Ziya Gökalp Semt Konağı hizmete açıldı!

Kocasinan Belediyesi açılış kurdelelerini bir bir kesmeye başladı. Yeşil Mahalle'den sonra Ziya Gökalp Semt Konağı da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törenle açıldı.




Mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini, dayanışmayı, paylaşmayı yaygınlaştırmak amacıyla semt konakları yapan Kocasinan Belediyesi açılış kurdelelerini bir bir kesmeye başladı Yeşil Mahalle'den sonra Ziya Gökalp Semt Konağı da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törenle açıldı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın hayatı kolaylaştıracak projeler hazırladığını vurgulayan Yıldız, "Toplumun her katmanını, her kesimini mahallede hizmeti alacak bir noktaya getirmek, Semt Konağı'nın en büyük amaçlarından bir tanesi. Burada taziyelerimizi ve sevinçlerimizi paylaştığımız, nişanlarımızı, nikahımızı, kına gecelerimizi yaptığımız, faturalarımızın ödendiği, muhtarımızın bulunduğu, bir yorgunluk çayı içebileceğimiz mekanların olduğu, çocuklarımızın çalışabileceği kütüphanenin olduğu bir mekandan bahsediyoruz. Bu semt konağı  çok fonksiyonel olduğu için  bütün bu saydıklarımızı içine alabiliyor" dedi.

Yaşadıkça bu tür semt konaklarına olan talebin gün geçtikçe daha da artacağını inandığını belirten Yıldız,"  Ben, öncelikle Ziya Gökalp Mahallesi'ne ve bütün bu havaleye, Kayserimize böyle bir konağın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bütün vatandaşlarımızın yararlanacağı çocuklarımızın faydalanacağı kütüphanesinden  kına gecesine varıncaya kadar her birimizin yararlanacağı bir ortam oluşmasını temenni ediyorum. Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar`a  ve  tüm ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ziya Gökalp Semt Konağı’nın açılışını geçen hafta gerçekleştirmeyi planladıklarını, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle erteleme gereği duyduklarını ifade eden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Türk Milleti’nin başı sağolsun vatani görevlerini yaparken hayatını kaybeden Aziz şehitlerimizi de anmadan geçemeyeceğim: Allah hepsinin mekanını cennet etsin, bizlere de onlara layık birer millet olmayı nasip etsin” dedi.

 

         Kocasinan Belediyesi olarak ikinci semt konağını hizmetinize sunduklarını kaydeden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar,”Daha önce Yeşil Mahalle Semt Konağı’nı açmıştık. Orada yaşayan hemşehrilerimizin hem sosyal hem kültürel hayatına büyük bir canlılık kattığını, gündelik yaşantılarının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini gördük. Biz belediye olarak çok amaçlı hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına getiriyoruz. Bu sayede onların yaşantılarını renklendiriyor, kolaylaştırıyoruz. İnsanlar arasındaki kaynaşma, dayanışma, komşuluk ilişkileri, birlik ve beraberlik gibi en çok ihtiyaç duyduğumuz ihtiyaçları yaşam alanları sayesinde daha iyi tesis edildiğini görüyoruz. Bu nedenle semt konaklarımızı hemen hemen bütün mahallelerimizde yapacağız, yapmaya devam edeceğiz. Mahalle evlerimizde muhtar odası, mescit, fatura ödeme merkezi, kütüphane, çalışma odaları ve sohbet yerleri bulunuyor. Bu ve benzeri projelerle tüm mahalleleri cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlamaktayız” şeklinde konuştu.

         Ziya Gökalp Mahallesi'nde semt konağı yanında Dicle ve Kanlıca Caddesini de yenilediklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar,” Hemen her mahallede hummalı çalışma içerisindeyiz. Dişe dokunur projeler hayata geçiriyoruz. Elbette bunların hepsini burada dile getirmeniz mümkün değil ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, halkımızın ihtiyaç duyduğu her hizmeti en etkin en verimli biçimde sunmak için gece gündüz çalışıyoruz.  Kocasinan’ı geleceğe taşıyacak, Kayseri'yi cazibe merkezi haline getirecek, değer üstüne değer katacak, herkesin yaşamaktan keyif aldığı bir bölge yapacak projeler için çalışıyoruz. Bu tesisin; projesinden yapımına kadar her şekilde emeği geçen başta  Büyükşehir  Belediye Başkanımız   Sayın Mustafa Çelik  başta olmak üzere çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

         Daha sonra Bakan Yıldız, Başkan Çolakbayrakdar ve misafirler mahallenin minikleriyle birlikte açılış kurdelesini keserek konağı gezdi. 



Kocasinan Belediyesi 


Geri Dön