23 / 04 / 2024

Ziya Yılmaz: Kentsel dönüşüm siyaset üstü bir mesele!

Ziya Yılmaz: Kentsel dönüşüm siyaset üstü bir mesele!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, kentsel dönüşümün siyaset üstü bir mesele olarak görülmesi gerektiğini beliretek, "'17 Ağustos 1999 depremi İstanbul için bir milattır diyoruz." dedi





DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, kentsel dönüşümün siyaset üstü bir mesele olarak görülmesi gerektiğini beliretek, "'17 Ağustos 1999 depremi İstanbul için bir milattır diyoruz. Bugün, 70 milyon nüfusun yüzde 60'ı depreme dayanıksız yapılarda yaşıyor. Başta biiyükşehirler olmak üzere bütün Türkiye'yi yeniden inşa etmek gerekiyor, insanlara, hak ettikleri şekilde güvenli ve modern ortamlar sunmak bizim asli görevimiz" dedi. 


2010'da başlayan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinin bugün hala devam ettiğini belirten Yılmaz, "İstanbul gibi bir dünya metropolünde, şehrin göbeğinde yer alan bir gecekondu bölgesinin dönüşümü yıllar boyunca sekteye uğradı. Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinin talip olduğu bölge defalarca çıkmaza girdi. Pazarlıkların arkası kesilmedi. Arsa sahipleri 1 verip, 3 almak istediler. Spekülatif haberler yayılmaya başladı. Neticede bazı yatırımcılar bölgeden çekildiler" ifadelerini kullandı. 

Kentsel dönüşümdeki engellerin çözülerek sürecin hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Büyük umutlarla başlayan kentsel dönüşüm hareketlerinin sağlıklı yönetilememesi hem insanımızı hem de inşaat sektöründe faaliyet gösteren biz müteahhitleri küstürüyor. Bu, gerçekte ülkemizin ve insanımızın kaybıdır" ifadelerini kullandı. 


KAĞITHANE'Yİ DÖNÜŞTÜRDÜK 

Bugüne kadar on binlerce konut ve ofis inşa ettiklerini belirten Yılmaz, "Anadolu Yakası'nda, Royal Towers, Royal Center, Vazo, Dalga, Burgu, Tango, Adam Kuleler ve İstMarina gibi orijinal tasarımlarıyla son yılların en çok ses getiren projelerini hayata geçirdik" dedi. 

Avrupa Yakasında Çağlayan'da ise DAP Vadisi'ni hayata geçirerek Kağıthane'nin dönüşümüne imza attıklarını belirten Yılmaz, "Yaklaşık 10 yıldır topladığımız, her biri eski fabrika arazilerinden geliştirdiğimiz arsalarda bugün 932 ofisin bir araya geldiği DAP Vadisi konseptini oluşturduk" diye konuştu. 



Sabah Emlak


Geri Dön