26 / 04 / 2024

Ziya Yılmaz: Konut alım talebinde yükselme var!

Ziya Yılmaz: Konut alım talebinde yükselme var!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Türk inşaat sektörünün geleceğinin önümüzdeki yıllardaki en önemli belirleyicisinin ülkenin içinde bulunduğu ortam olacağını söyledi...




Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, sektörün gelecek yıl beklentileriyle ilgili değerlendirmede bulunurken, Türk inşaat sektörünün geleceğinin önümüzdeki yıllardaki en önemli belirleyicisinin ülkenin içinde bulunduğu ortam olacağını söyledi. Bu ortamın istikrarlı olması durumunda sektörün hızlı büyüyeceğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Siyasal istikrar ülkemizde sürebilir, hatta kalıcı biçime kavuşturulabilirse bunun ekonomik istikrara da çok ciddi katkısı olacaktır. İstikrar ortamı sağlandığı takdirde inşaat sektörünün geleceği parlak olacaktır. Çünkü inşaat, uzun vadeli iyimser beklentilerle başlatılan fabrika, altyapı ya da sosyal yapılar demektir" dedi. 


'Talepte yükselme var' 


Yılmaz, şu anda görünen tabloyla 4 yıl seçimsiz zaman dilimi sayesinde insanların önlerini görebildiğini belirterek, şunları söyledi: "Yakın gelecekte inşaat sektörünü ülke içinden etkileyecek, yegane değilse de, en önemli etken ekonomik ve politik istikrardır. Şu anda güçlü bir iktidar ve hükümet var. En azından insanlar dört yıl seçim olmayacağından dolayı net olarak önünü görebiliyor. Bu da direkt olarak piyasayı hareketlendiriyor ve canlandırıyor; alım içgüdüsünü tetikliyor. Son zamanlarda talepte yükselme var, bunu çok rahat görebiliyoruz." 


İnşaat sektörünün geleceğinin ülkenin içinde bulunduğu durumla paralel gittiğini söyleyen Dap Holding Başkanı Ziva Yılmaz, "Eğer ülke istikrarlıysa sektör hızlı büyüyecektir" diye konuştu.


'Talep arzdan canlı'


Doğru alanda gerçekleştirilen projelerin her zaman prim yaptığını ve yerli ve yabancı yatırımcıdan ilgi gördüğünü anlatan Ziya Yılmaz, "Dövizin yükselişi özellikle yabancı yatırımlar ve fonların ülkemize olan ilgisini artırmıştır. Kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasaları gayrimenkul sektörü için büyük fırsatlar barındırmaktadır" dedi. 


Yılmaz, konut arzı katlansa da fiyatların artmaya devam ettiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı: "Gayrimenkul güncelliğini asla yitirmeyen ve diğer yatırım araçlarına göre karlılığı kanıtlanmış bir kavram. Birikimini saklamak yerine, doğru ve kazançlı bir yatırım aracına bağlamak düşüncesi daima gayrimenkulü işaret ediyor. Dövizin ani iniş çıkışlarmdan ürken, aynı dönemde banka faizlerinde de aradığını bulamayan insanlar genellikle gayrimenkule yöneldi. 

Parasını banka faizi yerine gayrimenkule yönlendiren bir yatırımcı daha fazla getiri elde etme avantajı elde ediyor." 



Milliyet Business Türkiye




Geri Dön