19 / 04 / 2024

Zonguldak Çaycuma'ya TOKİ Konutları müjdesi!

Zonguldak Çaycuma'ya TOKİ Konutları müjdesi!

Çaycuma Belediyesi Meclisi'nin Nisan ayı toplantısının ikinci birleşimi yapıldı. Toplantıdan TOKİ müjdesi çıktı. Nadir Deresi'nden su depolarına kadar giden mevkideki 57 dönümlük alan, TOKİ'ye tahsis edilmek üzere ayrıldı.



Çaycuma Belediye Meclisi'nin nisan ayı ikinci birleşiminde ilçenin yeni imar planı revizyonuna yapılan itirazlar değerlendirildi. Yapılan görüşmeler sırasında Çaycumalıların merakla bekledikleri toplu konutlarla ilgili müjdeli bir haber geldi. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın meclis üyelerine verdiği bilgiye göre, Nadir Deresi'nden su depolarına kadar giden mevkideki 57 dönümlük alan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne tahsis edilmek üzere ayrıldı. 2 yıldan bu yana arazi bulmak için yer aradıklarını söyleyen Kantarcı, ayrıca, bölgeye bir ilkokul da planlandığını söyledi. 


"2016 YILI İÇİNDE HIZ KAZANACAK" 


Başkan Kantarcı, "İki yıldan bu yana uğraşıyoruz, Çaycuma'yı adeta didik didik ettik ve nihayet TOKİ'ye devredilebilecek bir arazi elde ettik. İnşallah bu plan yürürlüğe girdiği anda, net 57 dönümlük araziyi TOKİ'ye tahsis edeceğiz. Yıllardır  TOKİ  için bekleyen hemşerilerimize buradan müjde vermek istiyorum. TOKİ ile ilgili işlemlerde, inşallah, 2016 yılında bir adım atılmış olacak ve hız kazanacak. Ayrıca bu bahsedilen yerde bir de okul talebi var. Bu talebi de komisyon uygun görmüştür. Buraya da bir ilkokul yapılacaktır. Okulun yapılmasının ardından burada konutlaşmanın artacağı kesindir" dedi. 




Zonguldak Pusula Gazetesi


Geri Dön