08 / 05 / 2024

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin yeri kesinleşmedi!

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin yeri kesinleşmedi!

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Ocak Ayı il danışma Meclisi toplantısını değerlendirdi. Değerlendirmesinde devlet hastanesinin yeri konusunda şu an itibariyle kesinleşmiş bir karar bulunmadığını söyledi.



AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Cumartesi günü gerçekleştirilen danışma Meclisi toplantısını değerlendirdi. 


Toplantıya TBMM'deki anayasa değişikliği görüşmeleri nedeniyle milletvekillerini katılamadığını belirten Zeki Tosun: "Cumartesi günü Ocak ayını İl danışma Toplantısını gerçekleştirdik. Teşkilat Genel Başkan Yardımcımız Hacı Turan Bey daha önceki dönem Kırşehir milletvekilimizdir, onun katılımıyla toplantımızı yaptık. Tabiî ki kıymetli vekilimiz anayasa değişikliği olduğu için meclisteydiler. Onlar gelemedi ama katılım çok iyiydi. Zaten 180 kişilik bir katılımcı listemiz var. Arkadaşlarımızın çoğu geldi. Düzenli bir şekilde toplantımızı yaptık. Yaptığımız işleri ve birde 2016'nın kısa bir değerlendirmesini yaptık. Bazı arkadaşlarımız sunumlarını yaptılar. Seçim işleri başkanımız, kadın kolları başkanımız, gençlik kolları başkanlarımız sunumlarını yaptılar. Daha sonra müzakere kısmında oradaki arkadaşlarımızın bazı sorularını aldık, onlara cevap verdik, bazıları not aldık ve bir daha ki il danışma toplantımıza kadar onları değerlendirip kendilerine bilgileri aktaracağız. Ondan sonra da sayın teşkilat başkan yardımcımız konuşmasını yaptı ve güncel konular, teşkilat içi çalışmalar teşkilatlarla ilgili bilgiler ve işte önümüzde referandumla ilgili bilgileri aktardı. Ve 2.5 saate yakın güzel bir toplantımızı gerçekleştirmiş olduk. İşte AK Parti'nin toplantılara verdiği önemi, zamanında ve gününde yaparak bizde bu ayki görevimizi yapmış olduk. Bir sonra ki Şubat ayı meclis toplantımızda ise milletvekillerimiz görüşmeler biterse ve mecliste çalışma olmaz ise daha önceden biliyorsunuz bakanlarımızda geliyordu. İnşallah o gün vekillerimiz ve genel merkezden yetkililerimiz katılacak." dedi. 


HENÜZ KESİNLEŞMEDİ 

Zeki Tosun ayrıca hastane yeri konusunda şu an itibariyle kesinleşmiş bir karar bulunmadığını ve bu konuda en kısa zamanda kararın kesinleştikten sonra TOKİ'nin ihale aşamasına geçeceğini ve Zonguldak'a en kısa sürede bir hastane yapacaklarını söyledi. Tosun konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: "Sağlık Bakanlığı'nda iki uzman kişi geldi ve Zonguldak'ta hastane için bazı arsa incelemelerinde bulundular. Ona göre onlarda bakanlığa bir sunum yapacaklar. Ona göre tekrar görüşülerek hastaneni yerini ivedilikle çözmek için vekillerimizle beraber gayret gösteriyoruz. Şu anda kesinleşen bir kara yok. Çünkü devam eden bir süreç var ve oda tam olarak bugünlerde bitecek anladığım kadarıyla  TOKİ  ile ilgili. Çünkü bir yer kesinleştiği zaman o yer ile ilgili çalışmalar yapılacak, ona göre veya inşaat aynı yerde devam edecekse aynı yer ile ilgili tekrar yeniden bir ihalemi yapılacak yoksa nasıl olacak onları ilerleyen günlerde göreceğiz."




Geri Dön