24 / 04 / 2024

Zonguldak Gökçebey'de Agusto deresine köprü çalışması başlatıldı!

Zonguldak Gökçebey'de Agusto deresine köprü çalışması başlatıldı!

Zonguldak' ın Gökçebey ilçesinde Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Gökçebey Belediyesi tarafından ilçenin Çay Mahallesi' nde bulunan Kasımlar köprüsü, yıkılarak yerine yeni köprü yapılıyor...




Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinin Çay Mahallesi üzerinde bulunan ve sel baskınlarına sebep olan eski köprü yıkılarak, yerine yenisi yapılmaya başlandı.


Gökçebey ilçesinde Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Gökçebey Belediyesi tarafından ilçenin Çay Mahallesinde bulunan Kasımlar köprüsü, yıkılarak yerine yeni köprü yapılıyor. Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan Çay Mahallesinde bulunan Agusto deresinin aşırı Yağan yağmurlar sonucunda bu eski köprüye biriken ağaç parçalarının ve aşırı sel sularının köprüye zarar vermesi sonucunda şehrin bazı kesimlerini su bastığını ve ilçenin zarar gördüğünü belirterek bu girişimde bulunduklarını kaydetti. Başkan Kılınçarsalan, "Agusto deresinin üzerinde birkaç tane sorumlu köprümüz vardı. Bu sorunlu köprülerden iki tanesi 2013 yılı sonunda Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından ihale edilerek hemen çalışmalara başlandı. Kasımlar dediğimiz köprü Aralık ayı başında yapılmaya başlandı ve yıkıldı ve şuanda ulaşıma açılmış durumdadır. Burada tulumlar mahallesi üzerinde bulunuyoruz. Bu köprüde yaklaşık on gün önce yıkılarak yapım çalışmaları başladı ve yapım çalışmaları süratle devam ediyor. Bu köprünün Gökçebey için hayati bir önemi var. Zaman zaman yaşanan su baskınlarında köprünün altındaki su geçişinin alçak olması nedeniyle buraya biriken ağaçlar suyun geçişini engelliyor ve dolayısıyla şehrin içine su gelmesi nedeni oluyordu. Bu saptamalar yapıldı. Yeni köprülerin projeleri bu şekilde değerlendirildi. İnşallah bundan sonra olumsuzluklar yaşanmayacak ve dolayısıyla Gökçebey sel handikabını da aşmış olacaktır. 10 gün içerisinde çalışmalar tamamlanarak bu köprünü üzerinden ulaşım sağlanmaya başlanacaktır. İnşaat çalışmaları devam ederken burada Türk Telekom'a ait kablolar ise çalışmaları aksatıyor. Bunun içinde ilgili ekip tarafından kabloların alınması gerekmektedir" dedi. 


Şafak Gazete


Geri Dön