24 / 04 / 2024

Zonguldak Kilimli'de hastane sorunu çözüldü!

Zonguldak Kilimli'de hastane sorunu çözüldü!

AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Mahmut Kanberoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kilimli'de ki sağlık yatırımları hakkında bilgiler veren Karberoğlu, hastane yapımı için arsa sorununu çözdüklerini belirtti.



AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Mahmut Kanberoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Kilimli'de ki sağlık yatırımları hakkında bilgiler veren Karberoğlu, hastane yapımı için arsa sorununu çözdüklerini belirterek: "Bu ihtiyacın karşılanması için AK Parti Kilimli İlçe Teşkilatı olarak gerekli kurumlara girişimlerimizi yapmış, hastane yapımının birinci adımı olan arsa ihtiyacının çözüme kavuşmasını sağladık" dedi.


 AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Mahmut Kanberoğlu şunları söyledi: "İlçemiz Çatalağzı, Gelik ve Muslu beldeleri ile Göbü, Şirinköy, Kurtköy veTürkali köylerini içerisinde bulunduran 38 bin 190 nüfuslu bir yerleşim yeridir. Ayrıca çalışanların çoğu ilçe dışından gelmek kaydı ile Türkiye Taş Kömürü Kurumu Karadon müessesesinde 3 bin, rödovanslı özel maden ocaklarında 2 bin, Eren Enerji ve Bereket Enerji Termik santrallerinde 3 bin, uluslararası Eren limanında 500 çalışan olmak üzere ağır sanayi sektöründe yaklaşık 8 bin 500 çalışan günlük olarak ilçemiz sınırları içersinde faaliyet göstermektedir. İlçemizin nüfus kriterleri ve coğrafi koşullarının zorluğu dikkate alındığında maden ocakları, termik santraller ve uluslar arası liman işletmesi gibi çok tehlikeli iş sınıfına giren işletmeler bölgede faaliyet gösterdiği halde ilçemizde sağlık hizmeti veren tek kurum Semt Polikliniğidir. Bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda mevcut semt polikliniği yetersiz kalmakta ve ilçemizde sağlık hizmetini karşılayacak yataklı bir hastane ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ihtiyacın karşılanması için AK Parti Kilimli İlçe Teşkilatı olarak gerekli kurumlara girişimlerimizi yapmış, hastane yapımının birinci adımı olan arsa ihtiyacının çözüme kavuşmasını sağlamış bulunmaktayız. 


Bilindiği üzere mevcut semt polikliniğinin üzerinde bulunduğu yaklaşık 5 bin 160 m2 arsa Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı SGK Genel Müdürlüğüne aitti. Yaptığımız girişimler neticesinde bu 

arsanın Sağlık Bakanlığına devri sağlanmış, bu sayede hastane yapımı için gerekli arsa ihtiyacının karşılanması sağlanmıştır. Bundan sonraki süreçte hastane yapımının yatırım programına alınması için teşkilatımızca gerekli girişimlerin yapılacağı ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını değerli Kilimli halkına saygı ile duyururuz." 


Yeni Adım


Geri Dön