16 / 04 / 2024

Zonguldak Üzülmez Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Zonguldak Üzülmez Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Zonguldak'ta TTK ve TOKİ işbirliğiyle 5 yıl önce çalışmalara başlanılan Üzülmez Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabının temeli atıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karaduman, törende konuşma yaptı.



Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında yapılan işbirliğiyle 5 yıl önce Zonguldak'ta çalışmalarına başlanan "Üzülmez Kentsel Dönüşüm Projesi"nin ilk etabının temeli atıldı. İnşaatı yapacak firmanın ilk blok için yaptığı temel atma törenine baştan beri projenin hayata geçmesi için çaba gösteren, vatandaş ile  TOKİ  arasında köprü olan isimlerden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve yönetiminin yanı sıra yüklenici firma olan Çakır İnşaat'ın Şantiye Şefi Murat İşçi, Rat Mahallesi Muhtarı Cemil Demirci ve Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin katıldı. Kufan-ı Kerım'ın okunmasının ardından dualar eşliğinde kurban kesimiyle başlayan temel atma töreninde konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkam Metin Karaduman, "Öncelikle AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar'a ve diğer AK Parti Milletvekillerine bu projede göstermiş oldukları özveriden dolayı teşekkür ederim. Zonguldak'ta bir yapılaşma olacaksa, bunda Zonguldak Belediyesi'nin de katkısının olması gerekiyor. Üzülerek ifade ediyorum ki, bu projenin içerisinde Zonguldak Belediyesi yer almadı. Ama biz AK Parti hükümeti ve temsilcileri olarak bu projeyi yalandan takip ettik. Çınartepe Mahallesi'nde TOKİ'nin Üzülmez Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 766 konut, 4 iş merkezi, bir cami ile altyapı ve çevre düzenlemesinden oluşan projenin ilk bloğunun temelini attık" dedi. 


KARADUMAN: "ZONGULDAK BELEDİYESİ BU PROJEDE TOKİ VE TTK'YI YALNIZ BIRAKTI''


Temel atma töreninde konuşma yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, "Zonguldak'ta bir yapılaşma olacaksa, bunda Zonguldak Belediyesi'nin de katkısının olması gerekiyor. Üzülerek ifade ediyorum ki, bu projenin içerisinde Zonguldak Belediyesi yer almadı. Ama biz AK Parti hükümeti ve temsilcileri olarak bu projeyi yakından takip ettik. Çınartepe Mahallesi'nde TOKİ'nm Üzülmez Projesi kapsamında 766 konut, 4 iş merkezi, bir camı ile altyapı ve çevre düzenlemesinden oluşan projenin ilk bloğunun temelini attık. Bundan sonraki süreç iki etaplı projem izin öncelikle birinci etabının tamamlanmasıdır. Projenin evveliyatına baktığımızda 2007-2008 yıllarında Zonguldak Belediyesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve TOKİ üçlü protokol ile projeye başlamıştı. 2009 yılında AK Parti olarak belediye başkanlığı seçimini kaybettiğimiz zaman yem gelen yönetim, bu projeden geri çekildi ve protokolden kendisini fes ettirerek TTK ve TOKİ'yi yalnız bıraktı. Zonguldak'ta bir yapılaşma olacaksa bunda Zonguldak Belediyesinin de katkısının olması gerekiyor. Üzülerek ifade ediyorum ki, bu projenin içerisinde Zonguldak Belediyesi yer almadı. Ama biz AK Parti hükümeti ve temsilcileri olarak bu projeyi yalandan takip ettik. Projenin bu safhaya gelmesinde başta Milletvekilleriniız Özcan Ulupınar ve diğer vekillerimiz ile Çınartepe Mahallesi Muhtarımızın çok emeği oldu, kendilerine teşekkür ediyorum. Şu anda gelinen noktada TTK ve TOKİ işbirliği ile projenin temelini attık. Bundan sonraki süreç iki etaplı projemizin öncelikle birinci etabının tamamlanmasıdır" dedi. 


"İNŞALLAH 650 GÜNDE BİTECEK" 

Bu projenin Zonguldak'ın incisi olacağım belirten Başkan Karaduman, "Projenin bitiş süresi şartnameye göre 650 gün, inşallah hedeflenen bu sürede firmanın gayretleriyle proje sonuçlanacak. Bu şekilde Zonguldak'ın yüz akı olacak olan proje hayata geçmiş olacak. Projenin Zonguldak'm incisi olacağını düşünüyorum. Çünkü Zonguldak'a baktığımız zaman çarpık bir yapılaşma, keşmekeş bir hayat düzeni var. Bu proje sosyal donatıların olduğu, otopark problem inin çözüldüğü, yaşam kalitesinin arttığı, Zonguldak'a örnek bir projedir. Diğer mahallelerimizde de bunun gibi örnek projelerin olması adına gayret göstereceğiz. Belediyenin de bu anlamda kentsel dönüşümün biran evvel Zonguldak'ta başlamasını buradan talep ediyoruz. Şantiye sorumlusu Murat İşçi ve çalışanlarına başarılar diliyorum. Allah kazasız, belasız bir şekilde projenin sonuçlandırılmasını nasip etsin" dedi. 


İŞÇİ: ''BU PROJE 150 MİLYON LİRALIK CİDDİ BİR YATIRIM''

Proje hakkında bilgi veren Çakır İnşaat Şantiye Şefi Murat İşçi de, "Projemiz 63 blok, 766 konut, 1 cami ve 4 adet ticari merkezden oluşan oldukça büyük bir proje. Attığımız temelle birlikte önümüzdeki sene sonu bir sıkıntı olmaz ise burayı tamamlamış olacağız. Projenin ihale bedeli 109,9 milyon lira, katma değer vergisi ve ek giderlerle birlikte devletin burada 150 milyon liralık çok ciddi bir yatırımı var ve bu projenin ilk etabı bunun devamı da geleceği için bu bölge hem kalkınmış olacak ve bu Zonguldak'a ticari olarak ta yansımış olacak Birde insanların oturduğu halden çok daha medeni ve konforlu bir hale dönmüş olacak. Proje ile birlikte Zonguldak'a çok daha ciddi yatırımların gelebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.



Zonguldak Pusula Gazetesi




Haber Değişim Medya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Üzülmez projesinin hayata geçirildiğini belirtti. Üzülmez'de TOKİ ve TTK’nın orta projesi olan 766 konutun temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma töreninden kısa bir konuşma yapan Karaduman şu düşüncelere yer verdi; “TOKİ-TTK ortak projesi olan 1. Etap Merkez Çınartepe-Baştarla mahalleri sınırları içinde 766 konut, 4 İş yeri, 1 cami, alt yapı ve çevre düzenlemesi inşaatının ilk bloğunun temel atma programına katıldık. Zonguldak'ımıza hayırlı uğurlu olsun.”



Değişim Medya


Geri Dön