26 / 04 / 2024

Zonguldak'ın yeni devlet hastanesi nereye yapılacak?

Zonguldak'ın yeni devlet hastanesi nereye yapılacak?

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi (dört yüz yataklı) hizmet binası ile ilgili mevcut yerde ki inşaat çalışmaları geçtiğimiz günlerde durmuştu. Yeni hastane yeri için şehir merkezinde tam 40 dönüm bir yer buldu.



Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi (dört yüz yataklı) hizmet binası ile ilgili mevcut yerde ki inşaat çalışmaları geçtiğimiz günlerde durmuştu. 


Bugün hastane inşaatının % 2.6 sının yapıldığını biliyoruz. Geçtiğimiz gün Sayın Valimiz Ali Kaban'ı ziyaretimizde yeni hastane yeri arayışlarının olduğunu duyduk. Hatta şehir merkezinde tam 40 dönüm bir yer bulunmuş. Yer ile ilgili net bir açıklama almadık. Bugün için bir yer hazır ve nazır. Ve bu yer ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 

İnşallah olur. 


Yer ile ilgili kendime göre tahmini bilgilerim var. Tüm çalışmalar bittikten sonra Vali Ali Kaban bir açıklama yapar düşüncesindeyim. Hastane inşaatının durması belki de bir şans . Yeni hastane yerinin , genişliği ve büyüklüğü ve yeri itibarı ile aranan tüm vasıflara ve özelliklere sahip. Zonguldak şehri merkezinde ki sıkışıklıktan bir nebze kurtulması adına bu gelinen durum umut verici.

 

İnşallah olur. Son olarak, İnağzı bölgesi hastane olarak düşünülmüyor. Düşünülmeme nedeni, hem 25 dönüm arazi hem de arazinin fiziki durum hastane yapmaya çok müsait değil. Bunu da köşemizden bilgilendirelim dedik. Yeni hastane yerinde çalışmalar sürüyor.Çalışmalar olumlu sonuçlanırsa, yeni kırk dönümlük sağlık hastanemizin yapımına yakında başlanacak. 



TOKİ, ÜZÜLMEZ 


TOKİ Üzülmez konutlarında önemli ilerlemeler yaşanıyor. Yıkımlar tamamlandı. Bazı evler boşaltıldı. Bazı evlerle anlaşma sağlandı. Hatta konut sahiplerinin kiraları bile  TOKİ  tarafından karşılanıyor. 


Üzülmez ilk etap konut inşaatı yakında başlayacak. TTK burada önemli oranda konut sahibi olacak. 

Kent konseyi üzülmez konutlarında yeni yaşam alanları oluşturma adına çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalarla ilgili eski Rat evlerinden birinin madenci konutu yapılarak müze haline getirilmesi için TOKİ başkanlığına yazı yazılacak. Üzülmez bölgesinde TTK sayesinde önemli bir kentsel yenilemeye start veriliyor. 


TOKİ ve TTK işbirliği ile ilk etap konutları inşaatı başlıyor. Burada yapılacak binalarda çevreye de çok önem veriliyor. Bu bölge aynı zamanda yoğun oranda yeşil doğasına sahip bir bölge. Üzülmez de bir yandan organize sanayi ile anılıyor. Diğer yandan kentsel dönüşüm ile başlayan yenileme . Üzülmez bölgesi il merkezinin yenilenen yüzü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Son olarak, tekrar hatırlatmada bulunalım. Burada yapılan çalışmalarda önemli oranda tarihi ağaçlar var. 


Yeşilin bol olduğu bir bölge. İnşallah bu tarihi ağaçlar ve yeşil korunur, kollanır. Zonguldak'ın yeşilinin yaşaması için bu çalışma önemli. 707 -708 -709 SOKAK Zonguldak il merkezinde ki Mitahtpaşa mahallesi, 707,708 ve 709 nolu sokakta ki yaşlı büyüklerimizin Zonguldak Belediye başkanından önemli istek ve talepleri var. 


Bu istekler ve talepler bize yazılı olarak iletildi. Başkan Akdemir bu konuda nasıl bir karar alır. Bilemiyorum. 


Yaşlılarımız ve bu sokak sakinlerimiz özellikle merkez de ücretsiz tuvalet istiyorlar. 

Mithatpaşa, Aziziye caddesi,Atölye arkasına doğru yol istekleri var. Ve bu güzergahta bazı kişilerin taş toprak ,hafriyat ve eski mobilya tarzı eşyalannda buralara atıldığını belirterek çirkin görüntülerin oluştuğunu beyan ediyorlar. 


Bu sokakta ikamet eden yaşlılar ve sakinler konutlarına ve müstakil evlerine merpen ile çıktıklarını, bu merpenlerin elli yıllık olduğu ve bakımsız bir durumda ,bakıma ihtiyaç olduğunu da ifade etmişler. 

Mithatpaşa mahallesinin yüksek bir yerine Türk bayrağı dikilmesi de mahalle sakinleri tarafından isteniyor. 707-8-9 nolu sokak sakinleri yapılan cenaze anonslarının da duyulmadığını bildirmişler. 


Mithat paşa mahallesinin muhtarı artık vekil danışmanı. Yakında muhtarlık seçimi var.. Bu seçimde bu mahallede oy kullanacak vatandaşlarımız özellikle bu sorunlara dikkat etsinler. Artık muhtarlar önemli görev üstleniyorlar.  Maaşlan yüksek. Belediyeler muhtarlan önemli derece de muhatap alıyor. Devletimiz tarafından muhtarlar değer görüyor. Seçilecek muhtarlar çok donanımlı,bilgili ve sorun çözücü olmalı. Bizim bazı gazeteciler gibi mesleği araç olarak kullanmamalı. Amaç olarak kullanmalı. 707 -8 ve 9 nolu sokak sakinlerinin 22 maddelik istek ve talepleri var. 


Bu yazılı beyanın altında elli imza var. Bugün kısaca bazılarını yazdım. Yarın diğerlerini de kamuoyu işle paylaşacağım. Yaşlı büyüklerimiz bizim için her zaman önemli ve değerlidir . 


Yeni Adım/Derya Akbıyık


Geri Dön