28 / 03 / 2024

Zonguldak'ta 2 bin 200 dairelik konut projesinde son aşamaya gelindi!

Zonguldak'ta 2 bin 200 dairelik konut projesinde son aşamaya gelindi!

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında yapılan işbirliği sonucu gündeme gelen 2 bin 200 dairelik konutun yapılması için son aşamaya gelindi.



Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında yapılan işbirliği sonucu gündeme gelen 2 bin 200 dairelik konutun yapılması için son aşamaya gelindi. Hak sahiplerine TOKİ'den evleri yapılmasıyla kadar verilecek kararın 250 TL'den 450 TL civarına yükseleceği ve öngörülen bedellere de artış olacağı belirtildi Üzülmez mevkiinde TTK'nın lojmanlarının bulunduğu birinci etaptan başlayacak inşaat nedeniyle vatandaşlara tebligat yapıtlı  TOKİ  ile çalışan firma, tüm hak sahipleriyle görüşüp kabul edenlerle sözleşme imzalattı. Zonguldak Belediyesinin devre dışı kaldığı 'Üzülmez Kentsel Yenileme Projesi alanının tamamı, 12 Nisan 2013 tarihli olur ile 'Gecekondu Önleme Bölgesi (GÖB)' olarak belirlenmişti. Böylece alanın yetkisi, tamamen TOKİ'ye geçmiş oldu. Söz konusu arazi üzerinde 863 hak sahibi bulunuyor. TOKİ'nin bazı vatandaşların itirazlarına rağmen projede kararlı olduğu, hak sahiplerinin olurunu alır almaz ihalesini edip çalışmalara başlayacağı ifade edildi. Yıkım çalışmaları başlanılan TOKİ için 23 Ekim 2015 Cuma günü toplantı yapılacak TOKİ Başkanlığından gelecek yetkililer, saat 14:00'de Türkiye Taşkömürü Kurumu Salonu'nda sözleşmelerle ilgili bilgilendirme yapacak Çınartepe ve Baştarla Mahallelerindeki vatandaşlar başta olmak üzere herkesin merak ettiği süreçle ilgili konular Cuma günü açıklanacak. 


ÇEVRE İÇİN KONUT SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ 

2 bin 560 konutluk projede konut sayısında çevreyi düşünülerek azalma yapıldı. Çevrecilerin de talebi doğrultusunda projede değişiklik yapılarak, yılların çınar ağaçları koruma altına alındı. Çınar ağaçlarının kesılmeyip yeşillik alanın daha fazla olacağını söyleyen yetkililer, bu doğrultuda konut sayısının 2 bin 200'lere düşürüleceğini ifade etti. Mahalle sakinlerinin mağdur edilmeden projeyi devam ettirmeye çalıştıklarını ifade eden yetkililer, kira ve öngörülen bellerin yükselecek olmasının büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.


Osman Sav/Zonguldak Pusula Gazetesi


Geri Dön