26 / 04 / 2024

Zonguldak'ta atıl haldeki Tekel binası proje bekliyor!

Zonguldak'ta atıl haldeki Tekel binası proje bekliyor!

Tekel binası ortada kaldı Zonguldak şehir merkezinin ortasında atıl bir halde duran eski Tekel binasının akıbeti merak ediliyor. Halk binanın yıkılması ile kazanılacak alanın kent meydanı olarak projelendirilmesini istiyor.



Bülent Ecevit Caddesi üzerindeki yıllarca Tekel binası olarak kullanılan bina ile ilgili bu güne kadar her hangi bir proje üretilememesi tepkilere neden olurken, binanın yıkılması ile kazanılacak alanın kent meydanı olarak projelendirilmesi isteniyor. 


Yaklaşık 3 yıl önce Tekel binasının, Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne tahsis edilmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün ise buraya hizmet binası düşüncesi itirazlara neden olmuş, konu yargıya taşınmıştı. 


Zonguldak'ın kent girişinde bulunan eski Tekel binasının cam ve çerçevelerinin kırık, adeta kaderine terk edilmesi ve yıllardır her hangi bir proje üretilememesi tepkilere neden olurken, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zonguldak Belediyesi'nin alanın kent meydanı olarak halkın kullanımına açılması yönünde karar alması bekleniyor. 

Yıllarca hiçbir kurumun ilgilenmediği ve adeta ortada bırakılan, Zonguldak-Ankara girişindeki Tekel binası ve çevresinin kentsel dönüşüm kapsamında yeni tasarımlar, peyzaj düzenlemeleri yapılarak yeşil alanlarla birlikte görselliği bozmadan yeni projenin hazırlanması bekleniyor.

 

Tekel binasının yıkılıp alanın yeniden düzenlenmesi, alanın ve çevresinde yapılacak ulaşım, yoğunluk, kentsel tasarım gibi düzenlemelerle kentsel dönüşüm hareketinin de başlangıcı olacağı ifade ediliyor. 


Lavuar alanı da aynı akıbeti taşıyor Zonguldak'ın bir başka çözüm bekleyen sorunu da lavuar alanı. Eski Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref döneminde projelendirilen alanın henüz hayata geçirilememesi, her seçim dönemlerinde siyasi malzeme yapılması eleştirilerin odak noktası olurken, 7 Haziran seçimlerinin de gündemini oluşturacağı tahmin ediliyor. 


Zonguldak Belediyesi'nin CHP'de olması, siyasi iktidarın da lavuar alanı ile ilgili çözüme yanaşmaması, TTK, Hazine ve Zonguldak Belediyesi arasında da yıllardır çözüm getirecek bir gelişme yaşanmaması, lavuar alanının da Tekel binası ile aynı akıbeti taşıyor olması, Zonguldak'ın gelişimi ve değişimine engel oluyor.


Yeni Adım


Geri Dön