25 / 04 / 2024

Zonguldak'ta inşaatı durdurulan hastane için TOKİ karar verecek!

Zonguldak'ta inşaatı durdurulan hastane için TOKİ karar verecek!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar,basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.



Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar,basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.


Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve bazı siviltoplum örgütlerini kahvaltıda bir araya getirdi. Paşa Kebap’taki kahvaltıya; Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, AKP İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Karadeniz Muhtarlar Federasyonu ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yerel ve yaygın basın temsilcileri katıldı.


Zonguldak ve ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Ulupınar, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirilmesi iddiaları, 400 yataklı devlet hastanesi, havaalanının iç hat seferlerine açılması, Filyos Liman Projesi ve Zonguldak’ın yol sorunu gibi birçok konuda açıklamalarda bulundu.


Ulupınar: “Hastane inşaatı başka firmaya verilecek”


İnşaatı duran 400 yataklı devlet hastanesinin durumunu değerlendiren, inşaatı yapan yüklenici firmadan kaynaklanan sebeplerden dolayı hastanenin tamamlanamadığını belirten Ulupınar, “Hastanemizde sıkıntı var, bunun farkındayız. İnşaatı yapan yüklenici firma iflas etti. Geçtiğimiz günlerde  TOKİ  Başkanımız ile birlikteydik. Hastanenin durumunu değerlendirdik. Kendisi inşaatın firmadan alınacağını, ihale ile başka bir inşaat firmasına verileceğini ve en kısa sürede inşaatın yeniden başlayacağını söyledi. Konuyu takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.


Milletvekili Özcan Ulupınar, “Ortak paydamız Zonguldak. AK Parti iktidarında Zonguldak’a eski parayla 7 katrilyon yatırım yapılmıştır. Kozlu ve Kilimli ilçe olmuştur, ama bu dönem bütün yatırımların tamamlandığını görüyoruz. Bunun başında Filyos’u görüyoruz. Önümüzdeki günlerde başbakanımız temel atmaya gelecek. 15 bin genç orada iş sahibi olacaktır. Büyük şirketlerin büyük yatırımları olacaktır. Başbakanımız buraya geldiğinde yurtiçi seferlerinin de müjdesini verecektir. Daha önce kendisi bakanken buraya gelmiş ve çalışma başlatıldığını söylemişti. Biz bu seferlerin Mayıs itibariyle başlamasını istiyoruz.


“Stadyumumuz yapılıyor”


Stadyum çalışmalarının peyderpey yapılarak tamamlanacağını belirten Ulupınar, “Stadyumumuz yapılıyor. Şuan itibariyle 4 bin kişilik tribün yapılıyor. Altına da atletizm pisti yapılıyor. Peyderpey zemin etütleri yapılarak bu stadın üstü kapatılacak. Kapalı spor salonu inşaatı başlıyor. 100 araçlık bir otopark yapılacak. Yanında gençlik spor müdürlüğümüz var. Hepsi peyderpey şekilde yapılıyor” şeklinde konuştu.


Demirci: “TTK’ya işçi aldırmak için elimizden geleni yapıyoruz”


Programda söz alan ve TTK konusunda da açıklamalarda bulunan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “2 gün Ankara’da vekillerimizi ziyaret ettik. Kendileri arı kovanındaki ana arı gibi çalışıyor. Allah kendisine güç versin. Zonguldak’ımızın gündemi oldukça yoğun… TTK’ya işçi aldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sıkıntılarımız var. Bunu başarabilmek için tüm çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza ulaşma ve görüşme anlamında çalışmalar yapıyoruz. Zonguldak’ta bir hastanemiz, stadımız yok. Filyos Projesi bu iktidar döneminde başlıyor. Bu bağlamda Filyos Vadisi, Zonguldak’ımıza daha çok gelişme sağlayacaktır. Zonguldak’ımızın var olabilmesi için işçiye ihtiyacı vardır ve bu kömürün kente kazandırılması gerekmektedir” diye konuştu.


Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ise, “Zonguldak sorunlarıyla yakından ilgilenen Milletvekilimiz Özcan Ulupınar, davetimizi kırmadı ve programımıza katıldı. Kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Programda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de görüşlerini dile getirdi.


Turyapı’dan açıklama…


Milletvekili Ulupınar’ın hastane inşaatı ile ilgili açıklamasının ardından yüklenici firma Turyapı’dan açıklama geldi. Açıklamada,Turyapı’nın iflas etmediğinin altı çizilirken, hastane kararının TOKİ tarafından verileceği belirtildi. Ulupınar’ın “iflas” kelimesini kullanmasının doğru olmadığını belirten Turyapı yetkilileri, “Sayın Ulupınar’ı daha dikkatli açıklama yapmaya davet ediyoruz. Hastane inşaatının ne şekilde yapılacağını TOKİ kararlaştıracaktır” denildi.




Geri Dön