29 / 03 / 2024

Zonguldak'ta maden işçilerinin eylemi devam ediyor!

Zonguldak'ta maden işçilerinin eylemi devam ediyor!

Maden işçileri ve sendika yetkililerinden oluşan grup, akitleri feshedilen 18 kişinin işlerine geri dönebilmesi için Ankara' da AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile görüştü.




 Hema Endüstri AŞ'nin işlettiği Ereğli ilçesindeki kömür sahasında çalışan 18 arkadaşlarının işine son verilmesi üzerine madencilerin başlattığı ocağa inmeme eylemi devam ediyor.


Maden işçileri ve sendika yetkililerinden oluşan grup, akitleri feshedilen 18 kişinin işlerine geri dönebilmesi için Ankara'da AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile görüştü.


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 kişi işlerine geri dönünceye kadar eylemin devam edeceğini söyledi.


Hema Endüstri AŞ ile Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) arasındaki uyuşmazlığın maden işçilerini huzursuz ettiğini, iş çıkışlarının bu uyuşmazlıktan kaynaklandığını belirten Mutlu, şöyle konuştu:


"18 madencinin iş akitlerinin feshedilmesiyle başlayan süreçte eylemin ikinci günündeyiz. Maden işçileri, hiçbir şekilde üretim gerçekleştirmedi. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile işçilerden oluşturduğumuz komisyon görüşme gerçekleştirdi ve destek istedik. Ankara’da AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile görüşme halindeyiz, oluşturduğumuz komisyonla kendisini ziyaret ettik. 18 kişinin yeniden işe dönebilmeleri için kendisi de yoğun çaba içinde. Madencilik kutsal meslektir. Madenci dayanışması sadece ülkemizde değil, dünya da da örnek gösterilmektedir. 18 arkadaşımızın yeniden işe dönebilmeleri için sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz."


Maden işçilerinin kuyu başındaki eylemleri, sürüyor.



AA


Geri Dön