25 / 04 / 2024

Zonguldak'ta Milli Emlak'tan satılık tarla!

Zonguldak'ta Milli Emlak'tan satılık tarla!

Zonguldak Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Zonguldak İli, Mithatpaşa Mahallesi ve Baştarla Mahallerinde yer alan büro ve arsa vasıflı taşınmazları satışa sunuyor



Zonguldak Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

ZONGULDAK DEFTERDARLIĞI MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

Satışı Yapılacak Kat Mülkiyetine Tabi Taşınmazların:

Sıra No: 1
Taşınmaz No: ***********
Bulunduğu Yer: Mithatpaşa Mh. Gazipaşa Cad.
Pafta-Ada-Parsel:  8/365/22
Yüzölçümü: 244,81 m2
Taşınmazın Niteliği: Sekiz katlı kargir bina
Bağımsız Bölümün Niteliği: Büro
Kat No: Bağımsız Bölüm No: Tam
Arsa Payı: 125/1200
Tahmin Edilen Bedel (TL): 460.000,00
İhale Tarihi: 18.08.2011     
İhale Saati: 15:00
Geçici Teminatı (TL): 92.000,00

Satışı Yapılacak Taşınmazın:

Sıra No: 2    
Taşınmaz No: ***********
Bulunduğu Yer: Baştarla Mahallesi      
Pafta No: 33
Ada No: 125
Parsel No: 16
Yüzölçümü (m2): 7.579,80
Hazine Hissesi: Tam
Cinsi: Tarla
İmar Durumu: Ticaret Alanı+Yol Belediye Hizmet Alanı
Tahmin Edilen Bedel (TL): 2.100.000,00
Geçici Teminatı (TL): 420.000,00   
İhale Tarihi: 18.08.2011     
İhale Saati: 16:00

Yukarıda nitelikleri, tahmini bedelleri ve geçici teminattan belirtilen taşınmazların satış ihaleleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile karşılarında gösterilen tarih ve saatlerde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü Odasında teşekkül edecek Komisyon huzurunda yapılacaktır.

1-İhale ile ilgili dosyalar ve şartname mesai saatleri dahilinde Milli Emlak Müdürlüğü'nde ücretsiz görülebilir.

2-İhaleye iştirak edecek gerçek kişilerin nüfus cüzdanı suretini, kanuni ikametgah belgesini, teminat makbuzlarını; tüzel kişilerin idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı olduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge ile tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe onaylı yetki belgesini ve imza sirküsünü, başka bir kişi adına ihaleye iştirak edeceklerin noterlikçe onaylı vekaletnameyi ihale saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığı'na vermeleri zorunludur.

3-İstekliler ihale saatine kadar İhale Komisyonu'na ulaşması kaydıyla, 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu hükümlerine göre hazırlayacakları teklif mektuplarını iadeli taahhütlü posta ile de gönderebilirler. Postadaki gecikmeler kabul edilmez.

4-Listenin 1. sıra numarasında yer alan taşınmaz malların satış geliri 5502 sayılı Kanunun Geçici 3'üncü maddesine göre Sosyal Güvenlik Kurumu bütçesine aktarılması gerektiğinden bu taşınmaz malların satış bedeli peşin olarak tahsil edilecektir. Listenin 2. sıra numarasında yer alan taşınmaz malın 4706 sayılı Kanunun 5'inci maddesi gereğince ihale bedeli peşin ödenebileceği gibi talep edilmesi halinde taşınmazın satış bedelinin 1/4'ü peşin, kalanı en fazla iki yılda eşit taksitlerle ve 3'er aylık dönemler halinde kanuni faizi ile birlikte ödenebilecek¬tir. Hazine'ye ait taşınmaz satışı KDV'ye tabi olmadığı gibi bu satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan istisna olup, 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmayacaktır. Postadaki gecikmeler kabul edilmez.

5- Komisyon gerekçesini belirtmek şartıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
ilan olunur.
NOT: Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön