25 / 04 / 2024

Zonguldak'taki öğrenci yurdu binası yıl sonu tamamlanacak!

Zonguldak'taki öğrenci yurdu binası yıl sonu tamamlanacak!

Zonguldak'ta, 17 milyon liraya mal olacak 1000 öğrenci kapasiteli yurdun, bu yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor



Zonguldak Karaelmas Üniversitesince (ZKÜ) öğrencilerine yönelik iki yıl önce ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanan yurtla, üniversitenin barınma sorununa büyük ölçüde çözüm bulunması planlanıyor. Süit odalar şeklinde, sosyal ve kültürel alanların da yer alacağı biçimde projelendirilen yurt binasının, ahşap karyolalı, tek ve 3 kişilik odalı yapılarak otel konforunda hizmet vermesi amaçlanıyor. Halka açık sosyal etkinliklerin yanı sıra kongrelerde barınma ihtiyacına yönelik de kullanılacak yurdun, deniz manzarası ve üniversiteye yakınlığıyla büyük bir eksikliği gidermesi bekleniyor.

ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, üniversitelerine bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksek okullarında öğrenim gören öğrencilerin barınma sorununun çözülmesi açısından yeni yurtların inşasının önem taşıdığını söyledi. Deniz manzaralı 6 blok ve 1 de sosyal tesis olarak inşa edilecek yurdun hayata geçirilmesiyle merkezde barınan öğrenci sayısının 2 bin 500'e yükseleceğini anlatan Açıkgöz, şöyle konuştu: "Üniversitenin gelişmesinin yanı sıra barınma sorununun ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Kozlu beldesi kara yolu üzerinde yapımına başlanan modern yapıdaki yurdumuz örnek projeler arasında yerini alacaktır. Tek ve 3 kişilik olacak yurtlar, kongrelerde barınma ihtiyacına da hizmet verecek. Özellikle öğrenciler yokken kentte yapılacak etkinliklerde yurdumuz barınma sorununa çare olacaktır. Örneğin, Türkiye Kimya Kongresi önümüzdeki yıl kentte yapılacak. Dolayısıyla bu yurtlardan yararlanabileceğiz."

Açıkgöz, bilim insanlarının kente gelmesinin ekonomik katkısının da yadsınamayacağına işaret ederek, "Göreve başladığım 2002'den itibaren yaklaşık 3 bin profesör üniversitemizi ve şehrimizi ziyaret etti. Türkiye'de 10 bin profesör olduğunu düşünürseniz yüzde 30'u gelmiş. Bilim insanlarının burada ağırlanması kentin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına çok büyük katkı sağlamaktadır" dedi.
AA


Geri Dön