24 / 04 / 2024

Zorlu Center 'ın toplam yatırım bedeli 2.5 milyar doları geçecek

Zorlu Center 'ın toplam yatırım bedeli 2.5 milyar doları geçecek

İstanbul'un en değerli arazilerinden olan Zincirlikuyu üzerindeki ödüllü Zorlu Center'ın  œKule Rezidans ve œTeras Ev olmak üzere iki farklı konsept altında planlan projesinin satışlarına başlandı



İstanbul"un ˜en değerli arazisi" olarak kabul edilen Zincirlikuyu"daki eski Karayolları arazisi üzerinde inşa edilen Zorlu Center"ın rezidans satışları başladı. 26 Ekim"de lansmanı yapılan projede, alışveriş merkezi, performans sanatları merkezi, otel ve ofisler de olacak.

Projede tanıtılan rezidanslar, iki farklı şekilde olacak. œKule Rezidans ve œTeras Ev olmak üzere, iki farklı konsept altında planlanan 584 rezidans, 140 bin metrekarelik bir alanda planlanmış. Büyüklükleri 117 ila 733 metrekare arasında değişen Zorlu Center rezidanslarının metrekare satış fiyat aralığı net 9 bin 500 USD ile 18 bin USD arasında değişiyor. Rezidans sakinleri 3 açık, 1 kapalı yüzme havuzu ve 2 bin metrekarelik spor merkezinden yararlanmanın yanı sıra, kişiye özel hobi ve ayrıcalıkların da sahibi olacak.

5"linin bir diğer parçası olan Zorlu Center AVM yarı açık, yarı kapalı şekilde, yaklaşık 100 bin metrekarelik alana sahip olacak. 2.500 kişilik 12 adet sinema salonu, çocuk eğlence alanı ve 8 bin metrekarelik ana mağazaya yer alıyor. Zorlu Center"da ayrıca bir de otel bulunuyor. 58 bin metrekare alan üzerine kurulan otel projesinde, 55-350 metrekaresi büyüklükteki odalar olacak. 70 ile 200 metrekare arasında değişecek 16 adet toplantı odası ve 1.100 kişilik bir balo salonu da olacak. Zorlu Center"ın ofisleri ise, inşaat proje aşamasındayken 2 ödül aldı. Bunlardan ilki 2008 yılında Cityscape Dubai Kentsel Tasarım Peyzaj Mimarlık Yarışması"nda aldıkları ödül. Diğeri ise geçtiğimiz yıl ˜Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2009 yarışmasında aldıkları œTicari Mimarlık Ödülü.

Ahmet Zorlu, Performans Sanatları Merkezi"nin kendileri için özel bir anlamı olduğunu ifade etti. Zorlu œPerformans Sanatları Merkezi bizim sosyal sorumluluk projemiz. Türkiye"ye olan borcumuzu bir nebze de olsa ödemek için, Türkiye"ye yakışır şekilde inşa ediliyor. 3 bin 50 kişi kapasiteli Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, dünyanın önde gelen gösterilerine de ev sahipliği yapacak, dedi. 2012 yılının ilk çeyreğinde Zorlu Center AVM, son çeyreğinde ise diğer fonksiyonlar tamamlanacak. Proje tamamlandığında Zorlu Center"ın toplam yatırım bedeli 2.5 milyar doların üzerine çıkacak.

Hürriyet Emlak

 


Geri Dön