28 / 03 / 2024

Zorlu Center projesi görücüye çıktı! Metrekaresi 9 bin 500 dolar!

Zorlu Center projesi görücüye çıktı! Metrekaresi 9 bin 500 dolar!

Zorlu Center projesi Zorlu Gayrimenkul’ün dördüncü kuruluş yıldönümünde görücüye çıktı. Bugün projenin rezidans kısmı satışa çıkarıldı…



Zincirlikuyu’da inşa edilen Zorlu Center projesinde rezidans bloğu satışa çıktı. 5 fonksiyonlu ‘karma kullanım’ projesi Zorlu Center’da rezidansların alanları 117 ile 733 metrekare arasında değişiyor. Metrekare satış fiyatları 9 bin 500 dolardan başlıyor, 18 bin dolara kadar yükseliyor. Zorlu Center’da AVM bölümü 2012 yılının ilk çeyreğinde, diğer blokları ise 2012’nin son çeyreğinde teslim edilecek.

Toplam yatırım değeri 2 milyar 500 milyon dolar olan Zorlu Center projesi dört kuleden oluşuyor. Proje Tabanlıoğlu Mimarlık -Emre Arolat Mimarlık Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu tarafından hayata geçiriliyor.

Kulelerin katları brüt yaklaşık 1350 metrekare büyüklüğünde. Her katta 6 daire var, en üst katta 2 adet penthouse bulunuyor. A, B ve C tipi dairelerin manzaralı olduğu Zorlu Center’da AVM’nin kiralanabilir alanı ise 65 bin metrekare.

30 bin metrekare alana kurulacak olan projenin toplam inşaat alanı 619 bin 595 metrekareyi bulacak. Zorlu Gayrimenkul ayrıca projenin ön  tarafındaki koruyu da 49 yıllığına kiraladı. Zorlu Center projesinde kültür ve sanat merkezi, otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidanslar bulunacak. Zorlu Center’da 80 bin metrekarelik yeşil rekreasyonel alan ve bahçeler bulunuyor. Proje İstanbul Boğazı’nın en güzel noktasında yer alıyor.

Zorlu Center’da yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu 3 bin 500 kişilik kültür ve sanat merkezi dev bir başyapıt niteliğinde. Zorlu Center projesinde bulunan Kule Rezidans (Tower Residence) daireleri ve her evin kendine ait bahçesinin bulunduğu Bahçe Rezidans (Garden Residence) daireleri, eşsiz bir manzaranın ayrıcalığıyla yaşayanlara hem şehrin merkezinde olma ayrıcalığı sunuyor, hem de şehirden uzaktaymış hissiyatını yaşatıyor. Proje genelinin bir bütünleşik parçası olarak planlanan ofisler ise yüksek bir kulede toplanmaktansa yatay düzende tek katta yer alıyor.

http://www.zorlu.com.tr/TR/INDEX/

444 94 96


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

 

ZORLU, İSTANBUL’UN 5’İ BİR YERDE PROJESİ ZORLU CENTER’I TANITTI

İstanbul’un ‘en değerli arazisi’ olarak kabul edilen Zincirlikuyu’daki eski Karayolları arazisi üzerinde inşaa edilen Zorlu Center’ın rezidans fonksiyonunda satış dönemi başladı. Merakla beklenen bu gelişmeyi Zorlu Gayrimenkul’un dördüncü kuruluş yıldönümü olan 26 Ekim’de düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna duyuran Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Hayal kurarım ama hayalci değilim. Zorlu Center’i yapamazsın dediler yaptım. Zorlu Center, artık İstanbul’un ilk beşi bir yerde projesidir” dedi. Büyüklükleri 117 ila 733 metrekare arasında değişen Zorlu Center Rezidansları’nın metrekare satış fiyat aralığı net 9 bin 500 USD ile 18 bin USD arasında

Tüm fonksiyonları için inşaat aşamasında bile yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgisi ile karşılaşan Zorlu Center’da inşaat süreci; 2012 yılının ilk çeyreğinde AVM, son çeyreğinde ise diğer fonksiyonlar olmak üzere tamamlanacak. Proje tamamlandığında Zorlu Center’in toplam yatırım bedeli 2.5 milyar USD’nin üzerine çıkacak.

Türkiye’nin en büyük gruplarından Zorlu Holding’in, Mart 2007'de ihaleye girip 800 milyon USD bedelle aldığı Karayolları arazisi üzerinde inşaatına başladığı 'Zorlu Center’ın proje lansmanını, Zorlu Gayrimenkul’un dördüncü kuruluş yıldönümü olan 26 Ekim’de düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Center’de yer alan rezidans bölümü için satış sürecini başlattıklarını açıkladı.
Zorlu Gayrimenkul’ün kuruluşundan itibaren, İstanbul’a “değer” katacak “benzersiz” projeleri geliştirmeyi önceliği olarak gördüğünü vurgulayan Ahmet Zorlu, “Bu çok özel arazide inşaa edeceğimiz Zorlu Gayrimenkul’ün ilk projesinin, İstanbul kadar özel ve benzersiz olmasını istedim. Bu yüzden de yola bir hayalle çıktım. Hem İstanbul hem Türkiye hem de dünya için; İstanbul kadar eşsiz,  İstanbul kadar renkli, İstanbul kadar zengin,  İstanbul kadar benzersiz bir projeye imza atmalıydık. Bu büyük hayalimizi gerçekleştireceğimize inancımız tamdı. Kendimize verdiğimiz söz büyüktü. Projemiz de, aynı oranda büyük, benzersiz ve değerli olmalıydı. Zorlu Center, bu hayalimizi gerçeğe dönüştürmeliydi. Bu süreçte, bana yapamazsın, dediler. Bense yaptım, hayalim gerçek oldu” dedi.

Toplam yatırım bedeli 2.5 milyar USD’nin üzerinde...

İstanbul'un kalbinde, iki kıtayı birleştiren iki köprünün arasında, Türkiye’de ilk defa rezidans, performans sanatları merkezi, alışveriş merkezi, otel ve ofislerden oluşan 5 ayrı fonksiyonu bir araya getirerek, adeta yeni bir kent meydanı yarattıklarını dile getiren Ahmet Zorlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bir iş adamı olarak hayal kurarım ama hayalci değilim. İstanbul’un ilk 5’i bir yerde projesi Zorlu Center’de hayalimi gerçekleştirmek için hiç bir yatırımdan kaçınmadık. Tercihimizi hep en iyi teknolojiden yana kullandık. Yeşil ve çevreci unsurlara büyük önem verdik. İstanbul için kültür ve sanatın tüm kollarını kucaklayan Performans Sanatları Merkezi’ne, Zorlu Center içerisinde önemli bir yer ayırdık. Bunu, İstanbul ve ülkemiz için sosyal sorumluluğumuz olarak gördük. Zorlu Center’in İstanbul’un ‘değer’i olması için yaklaşık 2.5 milyar doların üzerinde bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Bunun karşılığını ise daha inşaata başlamadan proje aşamasında aldık. Projemiz, 2008 yılında Cityscape Dubai Kentsel Tasarım Peyzaj Mimarlık Yarışması’nda geçtiğimiz yıl ise ‘Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2009 yarışmasında “Ticari Mimarlık Ödülü” kategorisinde uluslararası ödülün sahibi oldu. İnşaat aşamasında ise yerli ve yabancıların büyük ilgisi ile karşılaştık. Bu ilgi, inşaat yükseldikçe giderek artıyor” dedi.

İstanbul’un en değerli rezidans projesinde satış başladı

Bu ilginin, rezidansların satış sürecinin başlaması ile birlikte artığını belirten Ahmet Zorlu, “Rezidanslarımız konumu ve sahip olduğu özelikler ile İstanbul’un en değerlisi olacak. Bu çerçevede de yaşayanlarına gerçek bir ayrıcalık sunacak. Sahip olduğu bu değer kapsamında büyüklükleri 117 ila 733 metrekare arasında değişen rezidanslarımızın metrekare satış fiyat aralığı net 9 bin 500 USD ile 18 bin USD arasında

Zorlu Center’deki ilk yerleşimin 2012 ilk çeyreğinde AVM fonksiyonunda başlayacağını dile getiren Ahmet Zorlu, 2012 son çeyreğinde tamamlanacak diğer fonksiyonlarla (rezidans, performans sanatları merkezi, otel ve ofis) birlikte İstanbul için İstanbul’un içinde yaratıkları  “değerin” çok daha net görüleceği noktasının altını çizdi. Ahmet Zorlu, basın toplantısında yaptığı konuşmada şu noktalara değindi:

“Zorlu Center çatısı altındakileri, hem şehrin merkezinde olup, hem de yeşil alanları ile şehirden uzaktaymış hissiyatını veren bir yaşam modeli ile tanıştıracak. İstanbul ile özdeşleşen fıstık çamları, erguvan ağaçları yaşayanları kucaklarken, 50 farklı türde bitki ve ağaçla İstanbul içerisinde bir adeta Cennet yaratacak. Boğaz’ın benzersiz güzelliği ile uyum içindeki rezidans dairelerinde yaşamak ise gerçekten bir ayrıcalık olacak. İstanbul’un yeni lezzet ve moda merkezi olacak alışveriş merkezimiz 100 bin metrekare alan üzerine kurulacak olup 200’e yakın seçkin mağazaya ev sahipliği yapacak. Zorlu Center’in ofis fonksiyonu ise 22 bin metrekare üzerine yatay kurulmuş bir sisteme sahip olacak. Yatay düzenin tercih edilme nedeni ise çalışanlara üst üste yığılmış bölümlerden kurtarıp, yeşilin içinde daha rahat çalışma imkanı vermek.”

Kültür-sanat hayatına zenginlik getirecek

Ahmet Zorlu, sahip olduğu teknoloji, mimari düzen, şehrin kalbinde yer alan konumu ile Zorlu Center ofislerinin Türkiye’de faaliyet gösteren ya da gösterecek olan uluslararası şirketlerin şimdiden yoğun ilgisi ile karşılaştığı ifade etti.

Eşsiz Boğaz manzarası ile iş, finans, eğlence ve sanat hayatlarının birleştiği noktada İstanbul’a yakışır nitelikteki otel fonksiyonunun da hizmete girmesiyle Zorlu Center standartlarını çok daha yukarılara taşıyacağını vurgulayan Ahmet Zorlu; Performans Sanatları Merkezi’nin ise kendileri için özel bir anlamı olduğunu ifade etti. Merkezi’n kültür ve sanat dallarının tümünü kucaklayacak şekilde, toplam 50 bin metrekare alanda hizmet vereceğini dile getiren Ahmet Zorlu “Performans Sanatları Merkezi bizim sosyal sorumluluk projemiz. Türkiye’ye olan borcumuzu bir nebze de olsa ödemek için, Türkiye yakışır şekilde inşaa ediliyor. 3 bin 50 kişi kapasiteli Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, dünyanın önde gelen gösterilerine de ev sahipliği yapacak.” dedi. 

Tasarımı ile dikkat çekiyor... 

Emre Arolat Mimarlık Ltd. Şti. ve Tabanlıoğlu Mimarlık Ortak Girişim Grubu tarafından hayata geçirilen ve Emre Arolot’ın liderliğinde yürütülen Zorlu Center projesi,  615. 885 metrekarelik inşaat alanına sahip. Geçmişten günümüze, hem İstanbul’un simgesi olan meydanlardan hem de dünyanın her yerindeki şehirlere ait, ünlü meydanlardan yola çıkılarak tasarlanan Zorlu Center, çağdaş mimari anlayışı ile şekillenerek; Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada adeta bir “sembol” niteliği taşıyacak.

 ---

ZORLU HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET ZORLU: "BU PROJE KONUŞULUYOR, HERKESİN DA AĞZINDA, ALLAH BİZİ NAZARDAN KORUSUN"
 
Zincirlikuyu’daki eski Karayolları arazisi üzerinde inşa edilen Zorlu Center’ın rezidans fonksiyonunun satış dönemi
 başladı. Kule Rezidans ve Teras Ev olmak üzere iki farklı konsept altında 584 rezidans dairesi planlanıyor. 140 bin metrekare alan üzerine planlanan rezidans bölümünde, daire büyüklükleri 117-733 metrekare arasında, metrekare satış fiyatı ise net 9 bin 500 dolar ile 18 bin dolar aralığında değişiyor.

Zorlu Center’da inşaat süreci, 2011 yılının ilk çeyreğinde AVM, son çeyreğinde ise diğer fonksiyonlar olmak üzere tamamlanacak. Proje tamamlandığında Zorlu Center’ın toplam yatırım bedeli 2,5 milyar doların üzerine çıkacak. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Gayrimenkul’ün 4. kuruluş yıldönümünde düzenlenen basın toplantısında, projeyi tanıttı. Her zaman hayal kurduğunu, ancak hiçbir zaman hayalci olmadığını ifade eden Zorlu, "Denizbank’taki odamda Zorlu Center’ın inşa edildiği araziye bakardım. ’Acaba devlet burayı niye değerlendirmiyor’ diye hayal ederdim. Allah bize nasip etti, burası ihaleye çıktı, 800 milyon dolar verdik ve burası bize nasip oldu" dedi.

Projeyi ilk defa dünyada yarışmaya açtıklarını ve yine "inşallah Türk mimarlar kazanır ve Türk mimarlarla beraber biz burayı götürürüz" dediğini söyleyen Zorlu, yarışma sonucunda Türk mimarların kazandığını anlattı.

Zorlu, şunları kaydetti: "Mimarlarla oturduk, orada da şunu söyledim; ’Bu araziyi beton yığını haline getirmeyeceğiz. Yeşillik çok olacak ve insanlar burada nefes alacak’... Bizzat bu projede ben kendim ve ekibim aklımızı, fikrimizi koyduk. Benim tabirimle 5’i bir yerde AVM, iş merkezi, rezidans, otel ama en önemlisi bizim sosyal sorumluluk anlayışımızla kültür merkezi... 2 bin 300 kişilik konser salonu, ayrıca 750 kişilik tiyatro salonu... Asırlarca konuşulacak bir kompleks
 ortaya getirdik. Bu proje konuşuluyor, herkesin de ağzında, Allah bizi nazardan korusun. İnanın gittiğim yerlerde ’Ahmet Bey ne zaman bitecek, ne zaman açılacak’ diye soruyorlar. Burada açılacak otelimiz de AVM’miz de en iyi olacak,
 kültür merkezimiz de dünyada senelerce konuşulan bir kültür merkezi olacak ve biz bunu ülkemize armağan edeceğiz. Her zaman dediğim gibi ülkem, kurumum, ailem ama en önemlisi de yapacaksan en iyisini yap, gideceksen en uzağa git, çıkacaksan en yükseğe çık, sloganıyla biz yolumuza devem edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

"SATIYORUZ DEMEDEN 2 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ"

 Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Zorlu, otelin 5 yıldızlı olacağını ifade ederek, "Dünya markalarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. İşletmesini anlaştığımız grup yapacak. AVM ve ofis gibi diğer fonksiyonları Zorlu Grubu kendi bünyesinde şirket kurup kendisi işletecek" dedi.

Bugünkü toplantının aynı zamanda satış startı olduğunu belirten Zorlu, "Bugüne kadar sattıklarımız olmuştur, eşimiz dostumuz çok sıkıştırmıştır, sayı maşallah iyi, Allah nazardan korusun, Allah bereket versin. Biz bugüne kadar hiçbir yerde ’şunu satıyoruz’ demeden aşağı yukarı 2 bin kişi ziyaret etmiş, rezerv yaptırmış ve bugün de startını verdik, artık gelen görür, alır-almaz, pazara açık" diye konuştu.

"2,5 MİLYAR DOLARI AŞAN BİR YATIRIM"-
Ahmet Zorlu, projenin 2,5 milyar doları aşan bir yatırım olduğunu, bunun üstünde satış ve işletme geliri hedefleri olacağını kaydetti. Zorlu, "Burada yalnız rezidanslar satılacak. Geri kalan Zorlu Gayrimenkul üzerinde kalacak. Geri kalanlar kiraya ve işletmeye verileceği için oradaki gelir zaman içinde belli olacak. 5 bin otopark kapasiteli bir otopark var. Bunların gelirleri ile beraber 120 milyon dolar gibi senelik gelir elde edeceğimizi tahmin ediyoruz, kira, iş merkezi ve kültür merkezi, otel, ofis, AVM olmak üzere..." diye konuştu. Zorlu Gayrimenkul’ü halka arz etmeyi düşünüp düşünmediklerine ilişkin bir soruyu da Ahmet Zorlu, "O gün gelsin onu da düşünürüz" şeklinde yanıtladı.

"İSTANBUL’UN TEPESİNDEKİ BİR YALI DAİRESİ"...-
"Proje en yüksek metrekare fiyatına mı sahip" şeklindeki soruya karşılık da Zorlu, buraya "İstanbul’un tepesindeki bir yalı dairesi" dediklerini, konum ve kalite olarak yüksek olmadığını söyledi. Zorlu, imar planında değişiklik yapılmadığını, emsal oranını aşmadıklarını da ifade etti.
 
"Kendinizin de bu projeden daire aldığınız söyleniyor. Daire büyüklüğü nedir" şeklindeki soruya karşılık da Zorlu, "3 oda bir salon" yanıtını verdi. Kendisine "Finanstan çıktığınızda niye fabrika kurmuyorsunuz da gayrimenkule yatırım yapıyorsunuz" dendiğini ifade eden Zorlu, Türkiye’nin gelişmesinde gayrimenkule de ihtiyaç bulunduğunu belirtti. Zorlu, "İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri ama maalesef gelen turist sayısı 5-6 milyon. İnsanların gözünü rahatsız etmeyen projeleri hayata geçirmek lazım ki ülkemize turist gelsin, daha çok istihdam yapalım" dedi.

"ELEKTRİKLİ ARAÇLARI ŞARJ ETMEK ÜZERE ŞARJ ÜNİTELERİ AYIRACAĞIZ"-
Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even de sorular üzerine genel olarak tüm tesisin yönetimini Zorlu olarak yürüteceklerini, bunu uzman firmalarla birlikte kurguladıklarını belirtti. AVM’de henüz fiili kiralama başlamadığını söyleyen Even, projede çevreye büyük önem verdiklerini, ayrıca elektrikli araçları da şarj etmek üzere Zorlu
 Center’da bazı şarj üniteleri ayıracaklarını kaydetti.

Even, rezidanslara hem yurt içinden hem de yurt dışından talep olduğunu, her alanda ciddi talep aldıklarını belirtti.
Bu arada, projedeki yeşil alanda 50’den fazla bitki ve ağaç çeşidi yer alacak. Performans Sanatları Merkezi de 3 bin 50 kişilik kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük performans sanatları merkezi olarak dünyanın önde gelen gösterilerine ev sahipliği yapacak. Merkez kültür ve sanat dallarının tümünü kucaklayacak şekilde, toplam 50 bin metrekare alanda hizmet verecek.
AA

Basında yer alan diğer haberler:

Ahmet Nazif Zorlu, satışa başladığı Zorlu Rezidans için 'nazarlardan korusun' dedi
Benzersizi hayal edip gerçekleştirdik
Zorlu Grubu, Zincirlikuyu’daki eski Karayolları arazisi üzerinde inşa ettiği Zorlu Center’ın rezidans kısmı için satışa başladı. Grubun bu alandaki şirketi olan Zorlu Gayrimenkul’un kuruluşunun dördüncü kuruluş yıldönümüne denk gelen satış için Zorlu Grubu, ilk adımı Mart 2007'deki ihaleye girerek atmıştı. İhalede araziyi 800 milyon dolara satın alan grup, AVM, ofis, rezidans, kültür merkezi ve otel olmak üzere beş farklı fonksiyonu bir araya getirdiği projesini hayata geçirmek için 2.5 milyar doları aşan bir yatırım bedeli ayırdı. Rezidans kısmının satışı için düğmeye basılan projede, diğer tüm kısımlar Zorlu Grubu tarafından işletilecek. Grubun işletme yoluyla elde edeceği yıllık kira gelirinin 120 milyon dolar civarında olması bekleniyor.

Düzenlenen toplantıda oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, projeyi, "Aslında bir hayalin gerçekleşmesi" sözleriyle nitelendirerek, şöyle konuştu: “Her zaman hayal kurarım. Ama, hiçbir zaman hayalci değilim. Yıllar önce Denizbank'taki odamda Zorlu Center'ın inşa edildiği araziye bakardım. 'Acaba, devlet burayı niye değerlendirmiyor' der, hayal kurardım. Bize nasip oldu. 'Zorlu Center’i yapamazsın' dediler yaptım. Zorlu Center, artık İstanbul’un ilk beşi bir yerde projesidir. Zorlu Gayrimenkul'ün kuruluşundan itibaren İstanbul'a değer katacak projeleri öncelik verdik. Bu çok özel arazide inşa edeceğimiz ilk projenin İstanbul kadar özel ve benzersiz olmasını istedim. Bu yüzden de yola bir hayalle çıktım. Kendimize verdiğimiz söz büyüktü. Projemiz de aynı oranda büyük, benzersiz ve değerli olmalıydı.

'Bu proje herkesin ağzında'
Projenin geliştirilme sürecine dikkat çeken Zorlu, projeyi dünya ölçeğinde yarışmaya açtıklarında 'İnşallah Türk mimarlar kazanır ve Türk mimarlarla beraber biz burayı götürürüz' diye düşündüğünü ifade etti. Sonuçta yarışmayı Türk mimarların kazandığını belirten Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mimarlarla oturduk, orada da şunu söyledim: 'Bu araziyi beton yığını haline getirmeyeceğiz. Yeşillik çok olacak ve insanlar burada nefes alacak.' Bu projeye ben kendim ve ekibim aklımızı, fikrimizi koyduk. Benim tabirimle beşi bir yerde AVM, iş merkezi, rezidans, otel, ama en önemlisi bizim sosyal sorumluluk anlayışımızla kültür merkezi... 2 bin 300 kişilik konser salonu, ayrıca 750 kişilik tiyatro salonu var. Asırlarca konuşulacak bir kompleks ortaya getirdik. Bu proje konuşuluyor, herkesin de ağzında. Allah bizi nazardan korusun. Gittiğimiz yerlerde, 'Ahmet bey, ne zaman bitecek, açılacak' diye soruyorlar. Her zaman dediğim gibi yapacaksan en iyisini yap, gideceksen en uzağa git, çıkacaksan en yükseğe çık sloganıyla yolumuza devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın"

'Tepedeki yalı dairesi'
Öte yandan, satış startını dün vermiş olmalarına rağmen, bugüne kadar 2 bin kişinin projeyi ziyaret ettiğini belirten Zorlu, "Allah nazardan korusun. Bugüne kadar hiçbir yerde satış yapıyoruz demeden bu rakama ulaştık" dedi. Metrekare satış fiyat aralığı 9 bin 500 dolar ile 18 bin dolar arasında belirlenen rezidanslar için yöneltilen, 'proje, en yüksek metrekare fiyatına mı sahip' sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Burası İstanbul'un tepesindeki bir yalı dairesi. Konum ve kalitesiyle karşılaştırıldığında yüksek değil." Zorlu, bu arada imar planında değişiklik yapılmadığına da dikkat çekti.
 
YILLIK GELİR HEDEFİ 120 MİLYON DOLAR
Zorlu, bu projenin yıllık işletme geliri olarak 120 milyon doları hedefliyor. Bu doğrultuda bilgi veren Ahmet Nazif Zorlu, beş yıldızlı otel için dünya markalarıyla görüşmelerinin devam etiğini, işletmesini anlaştıkları bir gruba vereceklerini ifade ederek, "AVM ve ofis gibi diğer fonksiyonları Zorlu Grubu, kendi bünyesinde şirket kurup kendisi işletecek."

İSTANBUL'UN EN PAHALI PROJESİ
- Projenin rezidans bölümünde 584 rezidans yer alıyor. Rezidansların büyüklükleri 117 ila 733 metrekare arasında değişiyor. Metrekare fiyat aralığı 9 bin 500 dolar ile 18 bin dolar arası olarak etiketlendirildi. Bu fiyat aralığı, bugüne kadar İstanbul'da bir proje için belirlenen en yüksek fiyat olarak nitelendiriliyor. Bu arada penthouse’lar ise daha yüksek fiyattan satılacak.

TÜRK MİMAR AROLAT TASARLADI, ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL ALDI
Proje Emre Arolat Mimarlık önderliğinde geliştirildi. Tabanlıoğlu Mimarlık'ın da katkıda bulunduğu Zorlu Center projesi, uluslararası alanda iki ödülün de sahibi oldu. İşte o ödüller...
* 2008 yılında Cityscape Dubai Kentsel Tasarım Peyzaj Mimarlık Yarışması’nda Master Planning yani, En İyi Planlanmış Proje ödülü.
* 209 yılında Europe and Africa Property Awards'da Commercial Architecture Award, yani Ticari Mimarlık ödülü kategorisindeki ödülün sahibi oldu. Ardından, organizasyonun bir üst etabı olan kategoride World's Best ödülüne layık görüldü.
* Bu arada proje, 2010'da Dünya Mimarlık Festivali'nde yarışacak.
 
HANGİ BÖLÜM, NE ZAMAN TAMAMLANACAK
* 2012'nin ilk çeyreğinde AVM'nin inşaatı tamamlanacak. Son çeyrekte ise geriye kalan bölümler, yani ofis, rezidans, kültür merkezi ve otel inşaatları bitirilecek. Tüm inşaat alanı 615 bin 885 metrekare olacak.
 
İŞTE ZORLU'NUN BEŞİ BİR YERDE'Sİ...
Zorlu Center, 102 bin metrekarelik araziye, toplamda 615 bin 885 metrakere inşaat yapacak. Otoparka ise 5 bin metrekare ayrılan projede beş ana yapıyla ilgili detaylar ise şöyle:
* Performans sanatları merkezi: 50 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. Toplam kapasitesi 3 bin 50 kişi.
* 5 yıldızlı otel: 58 bin metrekare alanda inşa ediliyor. Oda büyüklükleri 55 ile 350 metrakare arasında değişecek. 1.100 kişilik bir balo salonu da planlar arasında.
* Ofis bloğu: 22 bin metrekare alanda inşa ediliyor. Yatay mimaride tasarlandı. 250 ila 700 metrekare arasında değişen ofis büyüklükleri söz konusu olacak.
*AVM: AVM: Yarı açık, yarı kapalı yaklaşık 100 bin metrekarelik alana sahip olacak. 200 civarında mağaza planlanıyor. AVM içinde ayrıca toplamda 2 bin 500 kişilik 12 sinema salonu, çocuk eğlence alanı ve 8 bin metrekarelik ana mağazaya yer alacak. AVM'yi yılda 18 milyon kişinin gezeceği tahmin ediliyor.
* Rezidans bloğu: 140 bin metrekare alanda inşa ediliyor. 584 daire olacak. Büyüklükleri 117 ile 733 metrakere arasında değişecek. Daireler rezidans ve teras evler olarak sınıflandırıldı. 1+1'den 5+1'e kadar değişik tipte daireler yer alacak. 4 havuzun planlandığı rezidans bloğunda ayrıca, 2 bin metrekarelik spor alanı bulunacak.
 
KENDİNİ ŞARJ EDECEK
Projede çevreye büyük bir önem verildi. Yeşil alana toplamda 75 bin metrekarenin ayrılacağı projede rekreasyon alanı ise 120 bin metrekare oldu. Bu alan 50 farklı türde bitki ve ağaç donatılacak. Diğer yandan projede elektrikli araçları da şarj etmek üzere şarj üniteleri kurulacak.

 

En ucuz dairesi 1.1 milyon $

İstanbul'un en değerli arsasına inşa edilen Zorlu Center'daki rezidanslar metrekaresi 9 bin 500 ila 18 bin dolardan satışa çıktı. 1+1'lerin fiyatı 1.1 milyon dolardan başlıyor.

Zorlu Gayrimenkul'ün 2007'de 800 milyon dolara aldığı İstanbul'un en değerli arsası Zincirlikuyu'daki eski Karayolları arazisine inşa edilen Zorlu Center 'da residanslar bugün satışa çıkıyor. Prestij projesi Zorlu Center rezidans, alışveriş merkezi, otel, ofis ve performans sanatları merkezi gibi beş fonksiyonu buluşturan binalardan oluşuyor.

BEŞİ BİR YERDE PROJE
Residansların metrekare fiyatı 9 bin 500 dolardan başlayıp, 18 bin dolara kadar çıkıyor. En küçük daire 1+1'ler bu hesapla 1.1 milyon dolardan satılacak. En pahalı dairenin fiyatı ise 14 milyon dolar. Rezidans bölümü, büyüklükleri 117 ile 733 metrekare arasında değişen Kule Rezidans ve Teras Ev olmak üzere iki farklı binada yer alıyor. Bin 350 metrekare büyüklüğündeki Penthouseların fiyatı 24 milyon doları buluyor. Projenin tanıtmı için düzenlenen basın toplantısanda konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu 'beşi bir yerde' olarak adlandırdıkları projenin 2.5 milyar dolara mal olacağını açıkladı. Hem yerli hem de yabancıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Zorlu, 2 bin kişinin satış başlamadan satış ofisini ziyaret ettiğini kaydetti. Zorlu, ''Bugüne kadar sattıklarımız olmuştur, eşimiz dostumuz çok sıkıştırmıştır, sayı maşallah iyi" diye konuştu. Sadece rezidansların satışa çıkacağını alışveriş merkezi ve diğer bölümlerin ise kiralanacağını belirten Zorlu, projedeki otelin işletmesi için de Türkiye'de olmayan bir grupla anlaşmak üzere olduklarını duyurdu.

'Adabank ihalesine girebiliriz'
2006'da Denizbank'ı Dexia'ya satan Ahmet Nazif Zorlu tekrar sektöre girebileceğinin sinyalini verdi. CNBC-e'ye konuşan Zorlu, 24 Kasım'da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) yapacağı Adabank'ın ihalesine katılabileceğini "Günü geldiği vakit bakarız" cümlesiyle açıkladı. Zorlu, İsrail'deki 1 milyar dolarlık enerji yatırımıyla ilgili olarak da "15-20 gün içinde inşaata start verilecektir. Yatırım başlayacak. Orada İsrailli ortağımız var, işletmesi bizde yüzde 25 ortağız. Yapımını da üslendik. Bu konuda ayrı bir ihale olacak" dedi.

Zorlu Center
Rezidans adedi: 584
Büyüklük: 117 - 733 metrekare
Metrekare fiyatı: 9 bin 500 - 18 bin dolar
Performans sanatları merkezi: 3 bin 50 kişilik
AVM: 100 bin metrekarede 200 mağaza
Otel: 58 bin metrekare
Ofis: 22 bin metrekarede 250-700 metrekare arası
Sabah

2.5 milyar dolar yatırıp metrekareye 18 bin dolar istiyor, ‘nazar’dan ürküyor

Zorlu, 800 milyon dolara aldığı Karayolları arazisindeki Zorlu Center’ın rezidans dairelerini satışa çıkardı. Toplam yatırımı 2.5 milyar doları bulacak Zorlu Center’daki rezidans dairelerin metrekaresi 18 bin dolara kadar çıkıyor. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, satış ve işletme gelirinin 2.5 milyar doları aşmasını beklediğini belirterek, “Allah nazardan korusun” dedi.

ZORLU Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş. 2007 yılında 800 milyon dolara satın aldığı ve 27 ay davası süren Zincirlikuyu’daki Karayolları arazisindeki projesi Zorlu Center’ın rezidans dairelerini satışa çıkardı. Toplam yatırım bedeli 2.5 milyar doları bulacak Zorlu Center’daki rezidans dairelerin metrekare fiyatları 9 bin 500 dolar ile 18 bin dolar olmasıyla dikkat çekiyor. Rezidans, otel, ofis, alışveriş merkezi ve kültür merkezinden oluşan Zorlu Center’ı “İstanbul’un 5’i 1 yerde projesi” olarak tanımlayan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Asırlarca konuşulacak bir kompleks ortaya getirdik. Bu proje konuşuluyor, herkesin de ağzında, Allah bizi nazardan korusun” dedi. Projenin işletmesinden yıllık 120 milyon dolar gelir bekleniyor. Toplam satış ve işletme gelirinin 2.5 milyar doları aşması hedefleniyor.

Asırlarca konuşulacak
Projenin tanıtımına “Her zaman hayal kurarım ama hayalci olmadım” sözleriyle başlayan Ahmet Zorlu, Denizbank’taki odasından Karayolları arazisine baktığını ve ‘Acaba devlet burayı niye değerlendirmiyor’ diye sorduğunu anlattı. “Allah bize nasip etti, burası ihaleye çıktı, 800 milyon dolar verdik ve burası bize  nasip oldu” diyen Zorlu, Zorlu Center’ı şöyle anlattı: “Ben ‘Bu araziyi beton yığını haline getirmeyeceğim’ dedim. Yeşil alan çok olacak ve insanlar burada nefes alacak. Benim tabirimle 5’i bir yerde AVM, iş merkezi, rezidans, otel ama en önemlisi bizim sosyal sorumluluk anlayışımızla kültür merkezi. 2 bin 300 kişilik konser salonu, ayrıca 750 kişilik tiyatro salonu. Asırlarca konuşulacak bir kompleks ortaya getirdik. ‘Ne zaman bitecek, ne zaman  açılacak’ diye soruyorlar. Burada açılacak otelimiz de AVM’miz de en iyi olacak,  kültür merkezimiz de dünyada senelerce konuşulan bir kültür merkezi olacak ve biz bunu ülkemize armağan edeceğiz.”

İşletmesini Zorlu yapacak
Projenin işletmesinin önemini vurgulamak için ‘isterseniz pırlantalarla döşeyin, işletmesi iyi olmazsa olmaz” diyen Ahmet Zorlu, projeyi Zorlu Grubu’nun kendi bünyesinde bir şirket kurup işleteceğini söyledi. Yalnızca proje içindeki otelin işletmesini anlaşacakları bir grubun yapacağını ifade eden Ahmet Zorlu, otelin 5 yıldızlı olacağını, dünya markalarıyla görüşmelerinin devam ettiğini belirtti. Zorlu’nun görüştüğü gruplar arasında Türkiye’de olmayan otel zincirlerinin bulunduğu öğrenildi. Projenin 2.5 milyar doları aşan bir yatırım olduğunu ve hedeflerinin bu rakamın üzerinde satış ve işletme geliri olduğunu ifade eden Zorlu, “Burada yalnız rezidanslar satılacak. Zorlu Gayrimenkul üzerinde kalanlar kiraya ve işletmeye verileceği için oradaki gelir zaman içinde belli olacak. 5 bin otopark kapasiteli bir otopark var. Bunların gelirleriyle 120 milyon dolar gibi senelik gelir elde edeceğimizi tahmin ediyoruz” diye konuştu.

2 bin kişi ziyaret etti ben 3 oda, bir salon aldım

PROJENİN satışa başlamasından önce de bazı dairelerin satıldığını dile getiren Ahmet Zorlu, “Eşimiz dostumuz çok sıkıştırdı, sayı maşallah iyi, Allah nazardan korusun, Allah bereket versin. Bugüne kadar 2 bin kişi ziyaret etmiş, rezerveler yaptırmış ve bugün (dün) de satışlarına başladık. Artık gelen görür, alır-almaz, pazara açık” diye konuştu. Ahmet Zorlu, kendisinin projeden aldığı dairenin sorulması üzerine “3 oda bir salon” yanıtını verdi.

İstanbul’un tepesindeki yalı dairesi

ZORLU Center’da dün satışa çıkan rezidans bölümü, 140 bin metrekare alan üzerinde 584 daireden oluşuyor. Daire büyüklükleri 117-733 metrekare arasında değişirken metrekare satış fiyatı 9 bin 500 dolar ile 18 bin dolar aralığında değişiyor. Daire tipleri ise 1+1’den başlayıp 5+1’e çıkarken, ‘penthouse’ da yer alacak. Zorlu Center’da yer alan 9 penthouse daire, en yüksek metrekare bedelinden satılacak. Ayrıca daireleri satın alan müşterilerin isteklerine göre de metrekare fiyatından artış olabilecek. Ahmet Zorlu metrekare fiyatlarının konum ve kalite olarak yüksek olmadığını belirterek, burayı “İstanbul’un tepesindeki bir yalı dairesi” olarak tanımladıklarını söyledi.

Rakamlarla Zorlu Center

İnşaat süreci, 2011 yılının ilk çeyreğinde AVM, son çeyreğinde ise diğer fonksiyonlar tamamlanacak.
Alışveriş merkezinde 200 mağaza yer alacak. 18 milyon ziyaretçi çekecek.Performans sanatları merkezinin kapasitesi 2 bin 300 kişi görsel sanatlar, 750 kişi de tiyatro olmak üzere 3 bin 50 olacak.Ofis alanı ise 22 bin metrekare olarak belirlendi.5 yıldızlı otelin ise 58 bin metrekarelik alanı olacak.
Hürriyet

Metrekaresi 18 bin dolara daire satıyor 
 
Zorlu Holding'in sahibi Ahmet Zorlu metrekaresini 8.290 dolardan aldığı İstanbul Boğazı'na nazır 96 dönümlük Karayolları arsasına inşa ettiği daireleri, metrekaresi 9.500 ile 18 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa çıkardı. 18 bin dolarlık fiyat bugüne kadar Türkiye'de bir daireye istenen en yüksek rakam. Zorlu, "Yatırımım 2,5 milyar doları aşıyor. Bu daireler İstanbul Boğazı'na nazır yalı gibi." dedi Vestel marka beyaz eşyanın üreticisi Zorlu Holding, İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nün Avrupa ayağı çıkışındaki 96 dönümlük Karayolları arazisine otel, rezidans, alışveriş merkezi, kültür merkezi ve ofisten oluşan 5 ayrı bina inşa ediyor. Bunlardan rezidans binasındaki 584 konutu satacak olan Zorlu, diğer birimleri ise kendi işleterek yılda 120 milyon dolar kira geliri elde edecek. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu 26 katlı rezidans binasındaki konutların metrekare satış fiyatını 9.500 dolar ile 18.000 bin dolar olarak açıkladı. Fiyatlar Boğaz manzaralı olup olmamasına, cephesine ve katına göre değişiyor. Binaların çatı katlarında yer alan 1.350 metrekarelik teras dairelerin fiyatları ise henüz açıklanmadı ve bunlar 18 bin doların üzerinde olacak. Satışına bugün başlanacak ve genişliği 117 metrekare (1+1) ile 733 metrekare (5+1) arasında değişen 584 konutun toplam alanı 137 bin metrekare. Rezidans dışındaki alışveriş merkezi, kültür merkezi, otel ve ofisleri ise Zorlu kendisi kiralayıp işletecek. Ahmet Nazif Zorlu, yıllık 120 milyon dolar kira geliri beklediğini söyledi.

Zorlu, konutların satışına başladığını dün bir basın toplantısıyla açıkladı Daha satışa çıkmadan kendilerine yerli ve yabancılardan taleplerin geldiğini belirten Zorlu, aralarında aile üyelerinin de bulunduğu 'eşe dosta' bazı satışlar yaptıklarını ifade etti. "Kendinize çatı katı mı ayırdınız" sorusuna ise Zorlu, "3+1 normal daire" cevabını verdi. Alt kullanıma açık bölümle birlikte 102 bin metrekarelik bir alanda 616 bin metrekarelik kapalı alan inşa ettiklerini belirten Zorlu, "800 milyon dolarlık arsasıyla birlikte toplam yatırımım 2,5 milyar doları aşacak." dedi. Zorlu'nun açıklamasına göre 2012 yılının ilk çeyreğinde AVM'de, son çeyreğinde ise diğer 4 merkezde yaşam başlayacak.

Karayolları arazisini satın almadan önce Denizbank'taki odasından bu arsaya bakarak hep güzel bir projenin hayalini kurduğunu dile getiren Ahmet Zorlu, "Hayal ederim ama hayalci değilim. Hem İstanbul hem Türkiye hem de dünya için İstanbul kadar eşsiz, renkli bir projeyi hayata geçireceğime inancım tamdı. Bugün hayalimin gerçekleştiğini görüyorum." dedi. Zorlu Center'ın mimari projesini Arolat Mimarlık liderliğinde Arolat ve Tabanlıoğlu Mimarlık ofisleri beraber yürütüyor. Ahmet Zorlu'nun 'Beşi bir yerde' dediği, 75 bin metrekare yeşil alan ve 5 bin araçlık otoparka sahip projede şu bölümler yer alıyor:

Rezidans: 584 konutun toplam alanı 137 bin metrekare. 22 katlı otel binası ile 26 katlı diğer üç binanın çatı katları da teras daire olacak. Daire sakinleri 3 açık, 1 kapalı yüzme havuzundan faydalanacak.

Kültür merkezi: 50 bin metrekare kapalı alanda 3050 kişilik kapasitesiyle ülkenin sayılı sanat merkezlerinden biri olacak.

Alışveriş merkezi: Açık ve kapalı 100 bin metrekarelik alana sahip AVM'de 200 mağaza yer alacak. İçinde toplam 2.500 seyirci kapasiteli 12 adet sinema salonu ve çocuk eğlence alanı da bulunuyor.

Otel: 22 katlı otel 5 yıldızlı olacak. Dünyaca ünlü ancak Türkiye'de olmayan bir otel zinciriyle anlaşmaya varılmak üzere.

Ofis: Yatay düzlemdeki ofisler 250 ilâ 750 metrekare, toplam alanı 22 bin metrekare.
Zaman

 

 

 

 

 

 

 


Geri Dön