19 / 04 / 2024

Zorlu Center'dan mağaza almak için şirketler sıraya girdi!

Zorlu Center'dan mağaza almak için şirketler sıraya girdi!

Zorlu Center'da yer alan 200 mağaza için 2 bine yakın şirketin sıraya girdiği belirtilirken 300-350 bin eurodan başlayan hava parası ödemeyi teklif edenler de var




Zorlu Center, İstanbul'da açıldığında en pahalı alışveriş merkezi olacağı söylentileri çıkmıştı. Bu yüzden Zorlu Center'da bulunan 200 civarındaki mağaza için rekabet ortamı oluştu. Metrekare fiyatının 80 eurodan başlayıp 250 eurolara çıkacağı söyleniyor. 


Bazı markaların sahipleri de rezidanstan yer alıp alışveriş merkezine geçişte bunu koz olarak kullanmayı denerken, bazı markaların da 300-350 bin eurodan başlayan hava paralarını ödemeye hazır oldukları ifade ediliyor.


Zorlu Center’ın alışveriş merkezi şu anda 50-200 euro arasında kiralama bedelinin olduğu İstinye Park’ı liderlik koltuğundan indirecek. Yakın zamanda start verilen kiralama işini sektörün duayenlerinden, Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı Avi Alkaş ve ekibi üstlendi. Önce Beymen ve lüks markaları konumlandırılması, ardından diğer mağazaların kiralanması öngörülüyor. Kiralamanın geç başlamasında Lois Vuitton’la uzun süren görüşmelerin neden olduğu ifade ediliyor. Bu yüzden Eylül 2012 olarak öngörülen alışveriş merkezinin açılışı Mart 2013’e alındı.


Bu arada Zorlu Center’da kiralama çalışmaları epey gecikmiş bulunuyor. Daha önce konuştuğumuz Avi Alkaş, projeyle ilgili birtakım değişikliklerin bitmesini beklediklerini, bu nedenle kiralama çalışmalarının geciktiğini vurgulamıştı. 


Zorlu Center’ı şehrin göbeğinde, özel bir proje şeklinde nitelendiren Zorlu Holding’in patronu Ahmet Zorlu da alışveriş merkezine talebin çok fazla olmasından yakınmış ve “Yerli ve yabancılardan müracaat çok fazla. Bu konuyla Avi Alkaş ilgileniyor. Ben karışmıyorum. Şu markayı da koy diyemem. Yapamam. Marka miksini iyi yapamazsak o alışveriş merkezi de iyi iş yapamaz. Ben geleceği düşünmek zorundayım. Avi Alkaş’a ‘Eğer iyi bir marka miksi yapmazsan seni betona gömerim’ dedim. Şimdi beton da bitti. Ben oraya karışamam. Darılanlar da çok bu yüzden” demek dışında detay vermiyor. 100 bin metrekare alana kurulacak Zorlu Center alışveriş merkezi, 200’e yakın mağazaya, 2 bin 500 kişilik 12 adet sinema salonuna, çocuk eğlence alanına ve 9 bin metrekarelik Ana Mağaza’ya sahip olacak. Alışveriş merkezini her yıl milyonlarca kişinin ziyaret edip alışveriş yapması öngörülürken bir diğer hedef ise dünyaca ünlü ve ödüllü aşçıları, dünyanın farklı lezzetlerini sunacak kafe ve restoranlarıyla Zorlu Center’ı şehrin yeni gurme merkezi yapmak.


Rezidansta metrekare fiyatı 9 bin $’dan başlıyor 


Zorlu’nun 800 milyon dolara aldığı Karayolları arazisi üzerinde inşa ettiği Zorlu Center, tamamlandığında 2.5 milyar dolarlık yatırım haline gelecek. Projenin rezidans bölümünde metrekare fiyatı 9 bin dolardan başlıyor ve 15 bin dolara kadar çıkıyor. 


Zorlu Center’da 58 bin metrekarede inşa edilen 5 yıldızlı otel için geçtiğimiz aylarda dünyada ‘premium luxury’ klasmanının en önemli isimlerinden biri olarak anılanRaffles Hotel ile 30 yıllığına anlaşma imzalandı. 


Zorlu Center projesi toplamda 615 bin 885 metrekarelik inşaat alanına sahip. Geçmişten günümüze, hem İstanbul’un simgesi olan meydanlardan hem de dünyanın her yerindeki şehirlere ait, ünlü meydanlardan yola çıkılarak tasarlanan Zorlu Center projesinde sadece rezidansların satışından 1 milyar doların üzerinde gelir sağlanması öngörülüyor.


Vatan


Geri Dön