26 / 04 / 2024

Zorlu Center'ı Aktürk kazandı

Zorlu Center'ı Aktürk kazandı

Zorlu Center'ı Aktürk yapacak, 3 bin kişiye istihdam sağlanacak



İstanbul'da Karayolları arazisi üzerinde gerçekleştirilecek olan Zorlu Center Projesi'nin yüklenici firma ihalesini Aktürk Yapı kazandı. 12 firmanın davet edildiği ihaleyi kazanan Aktürk Yapı'nın üstlendiği projesinin inşaat sürecinde 3 bin kişi istihdam edilecek

İstanbul'da Karayolları arazisi üzerinde gerçekleştirilecek olan Zorlu Center Projesi için yaklaşık 6 ay önce 12 firmanın davet edildiği ve son olarak üç firmanın kısa listeye kaldığı yüklenici firma ihalesini Aktürk Yapı kazandı.

Nisan'da başlıyor

Mart ayında sözleşmenin imzalanmasının ardından, Nisan ayında başlanacak olan inşaat sürecinde, 150'si ofiste çalışacak teknik personel olmak üzere toplam 3 bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığı da bildirildi.

Konuyla ilgili dün yapılan yazılı açıklamada, 1978 yılında kurulan Aktürk Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş'nin bugüne kadar birçok önemli projede görev aldığı, prestijli konut, hastane, ticari bina, okul, alışveriş merkezi, ve metro hattı gibi altyapı projelerini gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, Zorlu Gayrimenkul'ün yeni bir kent merkezi ve yaşam alanı yaratmayı hedeflediği Zorlu Center ile İstanbul'un kamusal mekan kurgusuna yeni bir halka olarak eklemlenmesinin tasarlandığı ve "2010 Avrupa Kültür Başkenti" çalışmalarına yetiştirilmesinin planlandığı ifade edildi.

Aktürk, Rapsodi Evleri ile tanındı "ileri ahşap teknolojisi"ni getirdi

1978 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren  Ankara  merkezli Aktürk İnşaat'ın prestij projeleri arasında Cumhurbaşkanlığı Camlı Köşk yabancı devlet adamları konuk evi, Kuveyt Büyükelçilik kompleksi, Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi ve sosyal tesis inşaatı, SSCB Büyükelçiliği lojman ve sosyal tesisi inşaatı, Kızılay-Çayyolu2 istasyonları arası metro hattında kongre ve ticaret merkezi bulunuyor.

İstanbul Kemerburgaz'da Çeşmeler Vadisi ve Çekmeköy'de Rapsodi Evleri projelerini yürüten firmanın altyapı ve endüstriyel olmak üzere projelerinin çoğu Ankara'da bulunuyor. Park Oran Konutları, Nascor İncek Villaları, Or-An Aktürk Evleri, Eryaman 1. ve 5. etap, Dikmen Kentsel Dönüşüm projesi içinde yer alan Stüdyo Evler, Çankaya, Çankaya Park ve Teras Evleri bu kapsamda yer alıyor. Çok sayıda altyapı, askeri, ulaşım, endüstriyel tesisler ve kamu binalarına imza atan grup ayrıca Türkiye'ye Kanada'dan getirdiği, konutun yıllık ısınma enerji ihtiyacını ortalama yüzde 65 azaltan Nascor ileri ahşap teknolojisi ile tanınıyor.


Vatan

Geri Dön