29 / 03 / 2024

Zorlu Center'ın açılışı 26 Eylül’e sarktı!

Zorlu Center'ın açılışı 26 Eylül’e sarktı!

15 Eylül’de açılması planlanan Zorlu Center’ da yine rötar var. Merkezdeki 185 mağazanın tamamı kiralandı ancak teknik nedenlerden dolayı açılış 26 Eylül’ e sarktı...



15 Eylül’de açılması planlanan Zorlu Center’da yine rötar var. Merkezdeki 185 mağazanın tamamı kiralandı ancak teknik nedenlerden dolayı açılış 26 Eylül’e sarktı.


15 Eylül’de açılması planlanan Zorlu Center’da yine rötar var. Merkezdeki 185 mağazanın tamamı kiralandı ancak teknik nedenlerden dolayı açılış 26 Eylül’e sarktı. Alışveriş merkezinde mağaza açacak markalara bu tarihin de kesin olmadığı belirtildi, bu nedenle açılış duyurularında tarih kullanmamaları istendi.


En büyük mağazalar


Zorlu Center, uzun süredir merakla beklenen bir alışveriş merkezi... Rezidans, otel, performans merkezi ve AVM’nin yer aldığı Zorlu Center projesi ilk açıklandığında AVM’nin 2012 başında, diğer bölümlerin aynı yılın sonunda tamamlanacağı öngörüldü. Daha sonra AVM’nin 2013 Mart’ına yetişeceği söylendi ancak 185 mağaza için 2 bine yakın talep olunca kiralama çalışmalarına Mayıs ayında başlanabildi. Zorlu Center’da markaların en büyük mağazaları olacak. Apple ilk Apple Store’u burada açmaya hazırlanıyor. Resmi açıklama açılıştan 1 hafta önce yapılacak. Louis Vuitton’dan Christian Dior’a, Bulgari’den Fendi’ye, Kenzo’dan Hennessy’ye dünyanın en lüks çanta, giyim, gıda ve içki markalarını bünyesinde bulunduran LVMH Group, Zorlu Center’da birçok markasının mağazasını açacak. Louis Vuitton, Fendi, Christian Dior bu mağazalardan birkaçı.


Beymen 9 bin 600 metrekarelik büyüklüğe sahip en büyük mağazasını açacak. Beymen; Yves Saint Laurent, Dolce&Gabbana, Stella McCartney gibi lüks markaların da butiklerini hayata geçirecek. Vakko da en büyük mağazasını açmaya hazırlanırken, H&M tüm ürün gruplarının olacağı 2 bin 500 metrekarelik mağazasıyla hizmet verecek.


Yemekte sıkı rekabet yaşanacak


ZORLU Center’ın yeme-içme bölümünde de iddialı markalar olacak. Nusret Burger, Günaydın Et bu markalar arasında. 2007 yılında İtalya’da Torino’da işadamı Oscar Farinetti tarafından yüksek kalitede İtalyan ürünlerini almak, tatmak ve öğrenmek isteyen herkesi buluşturmak amacıyla kurulan Eataly ise Ahmet Zorlu’nun kızı Şule Zorlu Cümbüş’le İstanbul’a geliyor. 


Amerika ve Japonya’da bulunan Eataly’nin İstanbul ayağı iki katlı restoranda, 1.200 kişilik oturma kapasitesine sahip olacak. İçinde biri fine dining olmak üzere 16 restoran ve bir yemek okulu hizmet verecek.


Necla Dalan/ Vatan Gazetesi


Geri Dön