20 / 04 / 2024

Zorlu Center'ın AVM'sinde e-kütüphane de yer alacak!

Zorlu Center'ın AVM'sinde e-kütüphane de yer alacak!

Çocuk oyun alanı, sergi, sinema salonundan sonra AVM'lere e-kütüphane de giriyor. Yeni konsept ilk kez Zorlu Center'da başlayacak. Alışveriş merkezleri (AVM) şehirlerde yaşam merkezleri haline gelmeye başladı...



Sayıları her geçen gün artan AVM'ler yeni aktiviteleri bünyelerine katarak sosyal yaşam merkezi olmaya çalışıyor. AVM'ler çocuk oyun alanları, sergi alanları ve sinema-tiyatro salonlarından sonra e-kütüphane ve gösteri sanatları merkezlerini de içine alıyor. Yeni konsept ilk kez Zincirlikuyu'da 2012'de faaliyete geçmesi öngörülen Zorlu AVM'de uygulanacak. AVM'de e-kütüphane ve gösteri sanatları merkezi kurulacak.

YENİ PROJELER DE VAR
Zorlu AVM'nin kiralamasını yöneten Avi Alkaş, bunun bir başlangıç olduğunu belirtiyor. Yeni dönemde içinde arena, gösteri merkezleri, sanat ve kültür merkezlerinin olacağı yeni projelerin de görüleceğini belirten Alkaş, "Zorlu Center da bunlardan biri. Zorlu'da bir yandan Gösteri Sanatları Merkezi diye bahsettiğimiz olgu varken, diğer taraftan e-kütüphane olgusuna gidiyoruz. Gerek çevredeki öğrencilere gerek meraklısına hızlı internet erişimi olan, son teknoloji imkânları ile donatılmış e-kütüphane hazırlığı içindeyiz" diyor. AVM'lerde insanların boş vakitlerini değerlendirmeleri için hobi mekânları kurulacağını anlatan Avi Alkaş, "Yeni kurgularımızda hep bunları gözetiyoruz. Bazı projelerimize de çalışmalar yansımaya başladı" diye konuşuyor.
Sabah/Pınar Çelik


Geri Dön