24 / 04 / 2024

Zorlu Center'ın temeli Nisan'da atılacak

Zorlu Center'ın temeli Nisan'da atılacak

Zorlu, 800 milyon a aldığı Karayolları arazisine kuracağı Zorlu Center'ın temelini Nisan ayında atacak.



1 milyar lık projede hafriyatın bittiğini söyleyen Ahmet Nazif Zorlu, "Kriz yüzünden projemizi ertelemedik. Seneye orada ne yaptığımızı herkes görecek" dedi
Zorlu Gayrimenkul, 800 milyon dolara aldığı
Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisinde inşa edeceği Zorlu Center projesinin temelini Nisan'da atmaya hazırlanıyor. Küresel ekonomik kriz yüzünden projeyi ertelemeyi düşünmediklerini söyleyen Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Tabanlıoğlu Mimarlık ve Emre Arolat proje üzerinde çalışıyor. Projeye ara vermedik. Her şey planladığımız şekilde yürüyor. Avam projesini verdik. Nisan ayında temel atacağız" dedi. Arazide hafriyat çalışmasının bittiğini kaydeden Zorlu, "Araziden adeta bir hafriyat denizi çıktı. Tam 1.5 milyon metreküplük hafriyat oldu. Şimdi proje normal seyrinde yürüyor. Seneye bu vakitler insanlar orada neler yaptığımızı, neler başardığımızı görecek" diye konuştu.

Uğrak yeri olacak
Ahmet Nazif Zorlu daha önce VATAN'a yaptığı açıklamada, "Para kazanmak için orayı taş yığınına çevirmek gibi bir niyetimiz yok. 800 milyon dolar araziye verdik. 1 milyar doların üzerinde para harcayarak dev bir yatırım yapacağız. 70 bin metrekare yeşil alanı, kongre merkezi, rezidansı, alışveriş merkezi, ofisleriyle İstanbul ve Türkiye'ye yakışacak, uğrak yeri olacak bir projeyi hayata geçireceğiz. En az 3 bin kişiye istihdam sağlayacağız" bilgisini vermişti. Projede, 2010'da sosyal ve kültürel merkez ile alışveriş merkezi, 2011 yılında ise otel, iş merkezi ve rezidans fonksiyonlarının tamamlanması planlanıyor.

Dünyanın En Prestijli Mimarlık Ödülünü Kazandı
Zorlu Center projesi, dünyanın en prestijli mimarlık ödülleri arasında sayılan 2008 Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında, 350 proje arasında birinci oldu. Proje, 'karma kullanım' kategorisinde jüri özel ödüllerinden 'master planning' (en iyi planlanmış proje) aldı. Zorlu Center, sosyal ve kültürel yapılar, otel, AVM, iş merkezi ile rezidansı bünyesinde bulunduran karma bir proje.

Vatan

Geri Dön