29 / 03 / 2024

Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtıma talip!

Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtıma talip!

Vestel markasını da bünyesinde barındıran Zorlu Holding’e bağlı Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım (OEDAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış (OEPSAŞ) şirketlerinin hisselerini almak için teklif verdiğini açıkladı...



Vestel markasını da bünyesinde barındıran Zorlu Holding’e bağlı Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım (OEDAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış (OEPSAŞ) şirketlerinin hisselerini almak için teklif verdiğini açıkladı. 


Borsa İstanbul’da KAP’a açıklama yapan Zorlu Enerji, Sebahattin Yıldız, Vahip Yıldız, Cihan Yıldız, Musa Yıldız, Sinan Yıldız, Hilal Yıldız, Dedeli Yatırım İnşaat’ın sahibi olduğu hisseler için verilen teklifin diğer teklifler ile birlikte değerlendirilme aşamasında olduğunu belirtti. Osmangazi Elektrik Dağıtım ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış’ın yönetimine, yükümlülüklerini yerine getirmemesi ve TETAŞ’a olan 180 milyon liralık borcunu ödememesi gerekçesiyle ağustos ayında EPDK tarafından el konulmuştu. Yıldızlar Holding bünyesindeki Eti Gümüş tarafından kurulan Dedeli Elektrik Dağıtım’ın mülkiyetindeki 1,4 milyon aboneye sahip Osmangazi EDAŞ Afyon, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak şehirlerinde elektrik dağıtım hizmeti veriyor. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön