20 / 04 / 2024

Zorlu Enerji'den Simav jeotermal sahası hakkında açıklama!

Zorlu Enerji'den Simav jeotermal sahası hakkında açıklama!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Kütahya'da bulunan Simav jeotermal sahası hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama aşağıdaki gibidir...




Zorlu Enerji tarafından yapılan açıklama şöyle:


15.04.2013 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden, Şirketimizin Kütahya Simav ilçesi Eynal-Çitgöl-Naşa jeotermal arama sahasına ait 11/05/2010 tarih, 137 sayılı ve 25/02/2013 tarihinde sona erecek olan jeotermal arama ruhsatımızın 1 yıl uzatılması istemiyle yaptığımız başvuruya ilişkin olarak Eskişehir 1. İdare Mahkemesi'nde görülen davada, Şirketimizin kendisinden kaynaklanmayan nedenlerle arama faaliyetlerinin kesintiye uğraması göz önüne alınmayarak ruhsat süresinin 1 yıl uzatılması talebimizin idare tarafından reddedilmesi üzerine, redde yönelik idari işlemin iptali talebi ile ilgili olarak, 13.05.2014 tarihinde tarafımıza tebliğ edilen mahkeme kararı ile konusu işlemin Şirketimiz lehine oybirliği ile iptaline karar verildiği öğrenilmiştir. Kütahya İl Özel İdaresi'nin kararın tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde Danıştay'da temyiz hakkı bulunmaktadır.



15.04.2013 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden, Şirketimizin Kütahya Simav ilçesi Eynal-Çitgöl-Naşa jeotermal arama sahasına ait 11/05/2010 tarih, 137 sayılı jeotermal arama ruhsatımızın söz konusu alandaki kaynakların işletilmesi için işletme ruhsatı verilmesi istemiyle 25/02/2013 tarihinde tarafımızca yapılan başvuruya ilişkin olarak Eskişehir 1. İdare Mahkemesi'nde görülen davada, talebimizin idare tarafından reddedilmesi üzerine redde yönelik idari işlemin iptali talebi ile ilgili olarak, 13.05.2014 tarihinde tarafımıza tebliğ edilen mahkeme kararı ile jeotermal arama ruhsatlarının işletmeye geçebilmesi için arama döneminde ruhsat sahibi tarafından termal bir akışkanın ortaya çıkarılması gerektiği gerekçesi ile davanın Şirketimiz aleyhine oybirliği ile reddine karar verildiği öğrenilmiştir. Şirketimizin kararın tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde Danıştay'da temyiz hakkı bulunmaktadır.




Geri Dön