29 / 03 / 2024

Zorlu Enerji'nin rüzgar santralı üretime başladı

Zorlu Enerji'nin rüzgar santralı üretime başladı

Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Rotor Elektrik Üretim'in Osmaniye'de inşası devam eden rüzgar santralının toplam 17,5 MW kapasiteli ilk yedi türbini, geçtiğimiz cuma günü üretime başladı



Yapımı tamamlandığında 135 MW kapasitesiyle Türkiye'nin tek alanda kurulu en büyük rüzgar santralı olacak tesisin alt yapı çalışmalarına 2008 yılının temmuz ayında başlandı. Her biri 356 ton ağırlığındaki türbinlerin ilkinin montajı 2009 şubat ayında bitirildi. Osmaniye'nin Bahçe ve Hasanbeyli ilçelerindeki Gökçedağ üzerinde yer alan RES'in yapımında kullanılan türbinler, Türkiye'de kurulan en büyük rüzgar türbinleri olup 85 metrelik kule gövdesi ile 30 katlı bir bina yüksekliğine sahip. 2,5 MW'lık her bir türbinin kanat çapı ise 100 metre.

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa yaptığı açıklamada 2009 yılı sonuna kadar 54 türbinin montajını tamamlayarak santralı devreye almayı planladıklarını söyledi. Bursa, 'Toplam yatırım bedeli 200 milyon euro olan santralımızdan yılda 500 milyon kWh elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyoruz' dedi. Zorlu Enerji Grubu, Osmaniye'nin Sarıtepe ve Demirciler mevkiinde 50 MW ve 60 MW'lık iki rüzgar santralı   lisansına da sahip.
Akşam


Geri Dön