25 / 04 / 2024

Zorlu Holding Alaçatı 'da dev bir yatırıma başlayacak

Zorlu Holding Alaçatı 'da dev bir yatırıma başlayacak

Sörf tutkunlarının meşhur ettiği Alaçatı"da dev bir yatırım başlayacak. Gölovası mevkiinde 680 dönüm bir arazinin yüzde 85"ine sahip olduklarını söyleyen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, imar plan beklediklerini kaydetti  



İstanbul Zincirlikuyu"daki Karayolları arazisinde Zorlu Center"ın inşaatı tam gaz sürerken, Zorlu Gayrimenkul yeni yatırımlar peşinde. Bunlar arsında en çok göze batanlar da otel projeleri. Bebek ve Marmaris"in ardından şirketin gündemine İzmir"in gözde tatil beldesi Alaçatı da girdi. Gölovası ve Mersin Koyu Mevkii"nde yer alan 680 dönümlük araziye yüzde 85 ortak olan Zorlu Gayrimenkul,burada butik otel, villalar, uçak pisti ve dünya standartlarına uygun golf sahası gibi pek çok farklı özelliğin iç içe olduğu dev bir yatırım planlıyor.

 œİmar planı hazırlanıyor

 Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Alaçatı"daki arazide proje ne zaman başlayabileceklerinin henüz belli olmadığını söylüyor. Bölgede imar planı çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Zorlu, œSöz konusu arazinin yüzde 85"i bizim. Bir proje üzerinde çalışıyoruz. Fakat burası hassas bir yer. Titiz bir imar planı çalışması yürüyor. İmarı çıktıktan sonra, oluşan koşullara göre projemize yön vereceğiz. Diyor.

 Gerekli koşullar oluşmadan işe başlamayacaklarının altını çizen Zorlu, œKültür ve Turizm Bakanlığı"nın da yönlendirmesiyle oluşacak plana uygun hareket edeceğiz. Dolayısıyla, bugünden net bilgi vermek ya da şu zamanda yatırıma başlarız demek doğru olmaz şeklinde konuşuyor. Zorlu, planlarının çok özel bir proje geliştirmek olduğunu, ancak mutlaka şartların oluşmasını bekleyeceklerini ifade ediyor.

 Devler talip

 Marmaris"te de bir turizm kompleksi üzerine çalışan Zorlu Holding, buradaki 150 dönümlük arazisinde, içinde yat limanı, otel ve rezidanslar bulunan bir tesis planlıyor. Holding"in Bebek"te de özel bir projesi var. 1900"lerin başında Mısır Valisi"nin annesine yapılan Valide Paşa Yalısı ve Köşkü"nün satın alan şirket, 82 dönümlük arazide butik otel düşünüyor. Holding"in en prestijli projesi olarak gösterilen Zorlu Center"da bulunacak otelin işletmesi için ise dünyanın en lüks markalarından Waldorf Astoria ile Uzakdoğulu Mandarin sırada.

 Özel uçaklar için pist planı

 Zorlu Holding şirketlerinden Zorlu Gayrimenkul"ün internet sitesinde, ˜Zorlu Alaçatı" olarak adlandırılan proje ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor: œZorlu Gayrimenkul olarak, Ege"nin incisi, deniz sevdalılarının, yelken tutkunlarının vazgeçemediği, taş evleri ile ünlü çeşme Alaçatı"da çok özel bir projeye imza atıyoruz. Amacımız yeşil ile mazinin buluştuğu en güzel noktada 680 bin metrekarelik arazi içinde doğa ile bütünleşecek bir proje gerçekleştirmek. Zorlu Alaçatı projesiyle; butik otel, villalar, uçak pisti ve dünya standartlarına uygun golf sahası gibi pek çok farklı özelliği bir araya getirerek, Türkiye"de yine bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu projeyle, Ege Denizi"ndeki seyahatleri sırasında yat limanına gelen yat sahipleri, ister butik otelde, isterlerse de müstakil villalarında konaklama imkanı bulacaklar. Deniz yolu ile gelmeyi tercih etmeyen Zorlu Alaçatı sakinleri ise, özel uçakların ineceği uçak pisti ile ulaşımlarını kolayca sağlayabilecekler.

 Otel projeleri dikkat çekiyor

 Zorlu Grand Hotel-Trabzon: Zorlu holding"in ilk otel yatırımı olarak bilinen Trabzon"daki 5 yıldızlı tesiste toplam 160 oda bulunuyor.

 Zorlu-Center İstanbul: 800 milyon dolara satın alınan Zincirlikuyu"daki arazi üzerinde 5 farklı fonksiyonu içinde barındıran bir proje gerçekleştiriliyor. Buradaki otelin yaklaşık 450 odalı olması bekleniyor.

 Zorlu Bebek-İstanbul: Bebek"teki Boğaz manzaralı arazide butik otel planlanıyor. Bu projede de 150 civarında oda bulunacağı açıklanmıştı.

 Zorlu Marmaris-Muğla: Karma proje olarak hayata geçirilecek tesiste, 15 suit odası bulunan butik otelin, villa sakinlerinin konuklarına da hizmet vermesi planlanıyor.

 Zorlu Alaçatı-İzmir: Golf turizmiyle öne çıkan bu projede de butik otele yer veriliyor.
Habertürk/Menekşe Ataselim                


Geri Dön