19 / 03 / 2024

Zorlu Plaza, artık Gelişim Üniversitesi'nin!

Zorlu Plaza, artık Gelişim Üniversitesi'nin!

Abdülkadir Gayretli'ye ait Gelişim Üniversitesi, Zorlu Plaza'yı satın almış. Gelişim Üniversitesi'nin yönetimi yeni binayı üniversiteye göre düzenlemek için çalışmalarına başlamış.



Zorlu Holdingin temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan zorlu, Vestel'i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu, bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Holdingin ve bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar'daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası 2015 yılından bu yana boş durumda. Plaza'nın sadece alt katında zorlu Tekstil'e ait depo bulunuyor.


Zorlu Holdingin bu binadan taşınacağı ve buranın hastane olacağı konuşulmuştu. Hatta Hizmet Hastanesi'nin adı geçmişti. Ancak bu görüşmeler sonuçsuz kalmış ve hastane projesi rafa kalkmış. Yeni bir gelişme olarak, Abdülkadir Gayretli'ye ait Gelişim Üniversitesi, Zorlu Plaza'yı satın almış. Bildiğiniz gibi Gelişim Üniversitesi'nin merkezi Avcılar'da hemen Zorlu Plaza'nın yakınında. Üniversite yönetimi yeni binayı üniversiteye göre düzenlemek için çalışmalarına başlamış bile. Zorlu Plaza'nın bu yıl eğitim öğretime yetişmesi zor görünüyor ancak gelecek yıldan itibaren Gelişim Üniversitesi'ne ev sahipliği yapacakmış. Tabii binanın adı da Gelişim Üniversitesi olarak değişecekmiş...


PARA


Geri Dön