24 / 04 / 2024

Zorlu Plaza hastane mi olacak?

Zorlu Plaza hastane mi olacak?

Zorlu Holding'in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar'daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent'te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı.



Zorlu Holdingin temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel'i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. 


Zorlu Holding'in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar'daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent'te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza'nın sadece alt katında Zorlu Tekstil'e ait depo bulunuyor. 


Zorlu Holding'in bu binadan taşınacağı ve buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Anlaşılan bu söylentiler gerçek oluyor. Arkadaşımız Özbey Men'in edindiği bilgilere göre, Zorlu Plaza binasının hastaneye dönüştürülmesi için start verilmiş. Asansörleri başta olmak üzere çeşitli bölümleri yeniden düzenlenecek binada Hizmet Hastanesi'nin açılması gündemdeymiş. Halen sadece Bahçelievler'de bir hastanesi bulunan Hizmet Hastanesi'ni Aydın Ailesi'ne ait Memorial Sağlık Grubu satın almıştı. 

Aydın Örme'nin de sahibi olan Aydın Ailesi ile Zorlu Ailesi'nin dünür olduğunu da belirtelim. Yine bize gelen bilgilere göre Zorlu Holding bu hastaneyi kendisi işletecekmiş. 


Para


Geri Dön