26 / 04 / 2024

Zorlu Tekstil'in hedefi elektrik üreten perde!

Zorlu Tekstil'in hedefi elektrik üreten perde!

İhracatını 300 milyon $'a çıkarmayı hedefleyen Zorlu Tekstil, inovasyonda da gaza bastı. Masal anlatan nevresimden sonra hedef, elektrik üreten perde...





Zorlu Tekstil Grubu, 2016 yılını 200 milyon dolar civarında ihracatla tamamlamayı planlıyor. Grubun 2019 hedefi ise 300 milyon dolar. Zorlu Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın, bu hedefe ulaşmak için yeniliğin şart olduğunu belirterek, "Yeniliğe mecburuz. Sadece fiyatla oynarsak, rakipler bizi döver" diyor. 


LED IŞIKLI NEVRESİM 


Son 5 yılda inovasyona büyük önem verdiklerini, Zorlu Tekstil’in Ar-Ge’ye yılda 4 milyon dolar ayırdığını belirten Aydın, iddialı ürünlerini şöyle anlattı: "Günışığından gelen enerjiyle kimyasal etkileşime girip kendini temizleyen perde ürettik. Yurdışına da satıyoruz. Bir de masalcı nevresimimiz var. Bu nevresimin üzerine QR kodlar koyduk. Kodu telefona okuttuğunuzda ister masal, ister şarkı dinleyebiliyorsunuz. Yakında led ışıklı nevresim, uyku düzenini takip eden uyku seti de çıkaracağız." Aydın, akıllı evler konusunda çok projeleri olduğunu belirterek, sözlerini “Bir perde düşünün elektrik üretiyor, evi ısıtıyor, soğutuyor. Bu ürünler de bizden çıkacak inşallah” diye noktalıyor. 


ABD'li zengine 'özel dikim' 


ŞİRKETİN bir diğer girişimi ise Amerikalılara özel dikim perdeyi öğretmek olacak. ABD’de özel dikim kültürleri bulunmadığını söyleyen Aydın, "Amerika’nın zenginlerine Valeron markamızla özel perde dikeceğiz" dedi.



Akşam


Geri Dön