28 / 03 / 2024

Zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?

Zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?

Zorunlu deprem sigortası poliçesi depremin ve deprem kaynaklı doğal afetlere karşı konutları güvence altına alıyor. Peki, Zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?



Zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?


634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binaların zorunlu deprem sigortası yaptırması gerekiyor. 


Devlet tarafından zorunlu hale getirilen Dask sigortası olmayan yapılarda alım-satım ve kiralama gibi işlemlerin yapılmadığı gibi; elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikler de onaylanmıyor.


Zorunlu deprem sigortası poliçesi depremin ve deprem kaynaklı yer kayması, yangın, infilak ve tsunaminin neden olabileceği hasarlara karşı konutları güvence altına alıyor. Zorunlu deprem sigortası, konutu depremde hasar gören ev sahiplerinin, ister oturulamaz durumda ister kısmî hasarlı olsun, zararını en hızlı şekilde tazmin ederek yaşamın normale dönmesine aracılık ediyor.


Ev sahipleri, konutlarının zorunlu deprem sigortasını yaptırmaktan ve yenilemekten sorunlu tutuluyor. Zorunlu deprem sigortasının her yıl yenilenmesi gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?


Gayrimenkule DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle gitmeniz yeterli oluyor. 


- DASK için gerekenler!

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 

* Zorunlu Deprem Sigortası tümüyle beyan esas alınarak düzenleniyor. Yanlış beyandan doğabilecek tüm sorumluluk sigorta ettirene ait oluyor.


Zorunlu deprem sigortası yapılmazsa ne olur?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön