26 / 04 / 2024

Zorunlu deprem sigortası poliçe yenilemelerinde indirim uygulanır mı?

Zorunlu deprem sigortası poliçe yenilemelerinde indirim uygulanır mı?

Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olarak ifade ediliyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası poliçe yenilemelerinde indirim uygulanır mı?



Zorunlu deprem sigortası poliçe yenilemelerinde indirim uygulanır mı?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun kısaltmasına DASK deniyor. DASK son zamanlarda zorunlu deprem sigortası olarak da kullanılıyor.


Zorunlu deprem sigoetası  meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Bu sigorta olası bir doğal afetten sonra oluşabilecek zararları en aza indirgemek olarak biliniyor. 


Bu sigorta, teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. 


Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı yapı tarzı ayırımı yapılmaksızın 150 bin TL olarak belirleniyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olarak ifade ediliyor.  Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası poliçe yenilemelerinde indirim uygulanır mı?


1/3/2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi durumunda, yenilenen poliçe için belirlenen poliçe oranı üzerinden birinci yenilemede yüzde 10, ikinci yenilemede yüzde 20 oranında indirim yapılıyor. İkinci yenileme sonrası yapılan müteakip yenilemelerde yüzde 20 oranı korunuyor. 



Devremülk için DASK poliçesi düzenlenir mi?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön