23 / 04 / 2024

Zuchex Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor!

Zuchex Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor!

Uluslararası Ev Eşyaları&Lifestyle Fuarı Zuchex 22-25 Eylül tarihleri arasında Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde 27’inci defa kapılarını açıyor.



Ev tekstilinden elektrikli ev eşyalarına, çatal bıçak, tencere gibi çelik gruplarından yüzlerce çeşit porselen grubuna kadar binlerce ürünün ilk defa beğeniye sunulacağı fuar tam bir trendsetter olma özelliği taşıyor.


Avrupa’nın 3’üncü dünyanın 4’üncü büyük fuarı Zuchex, Ortadoğu’dan Balkanlar’a, Avrupa’dan Güney Afrika’ya, Rusya’dan Türki Cumhuriyetlere kadar tüm dünya ülkelerinin buluştuğu ve uluslararası ticaretin başladığı önemli bir ticari platform yaratıyor. 20 yıl önce züccaciye dükkânlarının var olduğu dönemlerden, 2015 itibariyle büyük bir sektöre dönüşen ve Zuchex Fuarı ile dünya çapında geniş pazarlara ulaşan züccaciye sektörünün bugünkü ticaret hacmi ithalat ve ihracatla birlikte 4 milyar dolara ulaştı. Bu ticaretin yaklaşık 2,5 milyar dolarlık kısmı fuarda gerçekleşiyor.


Dört gün boyunca 700’den fazla firmanın katılımıyla 40 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor…


Uluslararası Zuchex Fuarı için geri sayım başladı, fuar geçtiğimiz yıl 394 yerli,  213 yabancı, toplam 607 firmanın katılımı ile gerçekleşirken, bu yıl 200’ün üzerinde yabancı, 550’nin üzerinde ise yerli katılımcı ön görülüyor.

Zuchex’i 2015 yılında 90 ülkeden toplam 3 bin 213 yabancı profesyonel alıcı ziyaret ederken toplam profesyonel ziyaretçi sayısı 33 bin 993’idi. 

 

Ekonomi Bakanlığının desteğiyle dünyanın dört bir yanından gelecek alım heyetleri fuara katılacak…


Firmaların fuara özel olarak hazırladığı koleksiyonların, 10 binlerce ev eşyası ve ev gereçlerinin ilk defa görücüye çıkacağı Zuchex’te katılımcılar, kendilerine sunulan özel olanaklar ve kampanyalarla karlı anlaşmalara imza atıyor ve uluslararası platformda firmasını ve ticaretini her geçen gün daha da büyütüyor.


Ayrıca, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (IMMIB) organizatörlüğünde Belçika’dan Birleşik Arap Emirliklerine, İngiltere’den Güney Afrika Cumhuriyeti’ne kadar toplam 25 ülkeden yabancı alım heyetinin iştirak ettiği Zuchex’i bu yıl, 40.000’nin üzerinde yerli ve yabancı firma yetkilisi profesyonel alımlar için ziyaret edecek. Bu ülkeler arasında ABD, Avusturya, Bahreyn, Belçika, Birleşik Arap Emrilikleri, Brezilya, Danimarka, Fas, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İsrail, İsviçre, Japonya, Katar, Kore, Meksika, Polonya, Portekiz, Tomanya ve Singapur bulunuyor.  Züccaciye sektöründe kelimenin tam anlamıyla Trendsetter olan Zuchex Fuarı, geleneksel satış ve pazarlama yöntemlerine göre kısa sürede daha çok sonucun alınmasını sağlarken, sektörün kendi iç gelişimine ve geleceğine de ışık tutuyor.



Geri Dön