28 / 03 / 2024

Zülfikar Tümer'den Adana'nın yeni stadına isim önerisi!

Zülfikar Tümer'den Adana'nın yeni stadına isim önerisi!

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana'nın yeni stadına '5 Ocak Atatürk Stadyumu' isminin yakışacağını söyledi. Tümer, "Yeni yapılacak stadyuma ulusun tarihi gerçekliğini gözler önüne serecek bir isim verilmelidir'' dedi.



Adana'da halen profesyonel ligdeki maçların oynandığı 5 Ocak Stadyumu adının bir kentin kurtuluş tarihini anımsatması bakımından son derece önemli olduğunu ifade eden Tümer, "Yeni yapılacak stadyuma da ulusun tarihi gerçekliğini gözler önüne serecek bir isim verilmelidir. Türkiye'nin her tarafına 'Arena' yakıştırmasıyla farklı isimler vermenin bir mantığı yok. Ayrıca özentiden öteye gitmeyen isimlerle hareket etmek Türkiye Cumhuriyeti tarihini bir anlamda hiçe saymakla es değerdir. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş fikrinin filizlendiği Adananın kurtuluş tarihi dururken ya da ulusun birlik ve bütünlüğünü sağlayan. Kurtuluş Mücadelesini başlatarak ve sonrasında ulusun kurtuluşunda başlıca rolü oynayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi varken başka isimlere başvurmak çok yanlış. Atatürk, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada kabul görmüşken başka isimler aramanın mantığını anlamıyorum" dedi. 


Bu konuyu daha önce de düşündüğünü ve kendisinin hafızasında '5 Ocak Atatürk Stadyumu' isminin belirdiğini dile getiren Tümer. "Ulus bütünlüğünü, kurtuluşu ve kuruluşu çağrıştırması bakımından en uygun ismin '5 Ocak Atatürk Stadyumu' olacağını düşünüyorum. 5 Ocak ve Atatürk. Türk ulusunun bağımsızlığına olan inancını yansıtır. Ayrıca Atatürk, bir kesimin lideri değil tüm Türkiye'nin bağrına bastığı değerdir. Bu bilinçle hareket etmek herkesin görevi olmalıdır" diye konuştu. 


Zülfikar İnönü Tümer, Adana'daki stadyum dışında Türkiye'nin farklı illerindeki stadyumlara 'Arena' tanımlamasıyla farklı isimler konulmasını da eleştirdi. Atatürk'ün yakın arkadaşı. Türkiye Cumhuriyetinin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü adının İstanbul'daki stadyumdan silinmesinin kabul edilmemesi gerektiğini ifade eden Tümer, "Tarihi değerlerimize, vatanı için canını hiçe saymış, cephelerde savaşmış, ulusun birliğini ve bütünlüğü için gözünü kırpmadan her türlü tehlikeye karşı direnmiş büyüklerimize saygılı olmak zorundayız. Bu yönüyle İstanbul'daki 'İnönü Stadyumu'nun adının değiştirilmesini de yakışıksız buluyorum" ifadelerini kullandı. 


YENİ STADIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ TAMAMLANDI 


Sarıçam ilçesinde, yaklaşık 102 dönüm arazide 43 dönüm üzerine yapılan stat. UEFA kriterlerinde, çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğinde 33 bin kişi kapasiteli yapılıyor. 


Gelecek sezonunun ikinci yarısına yetişebilmesi için 300 işçinin 24 saat esasına göre vardiyalı şekilde görev aldığı stat bünyesinde, sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merpen. 104 turnike, basın ve VIP tribünü yer alacak. 


Mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, 172 kişilik engelli bölümü ve 172 refakatçi koltuğunun bulunacağı şekilde inşa edilen stat etrafında 431'i kapalı, toplam bin 444 araçlık otopark bulunacak. 


Ayrıca, 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaletinin, kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescidin, sporcu ve hakemler için 2 rahatlama havuzu ve masaj odalarının yer alacağı stattan, 46 branşta faaliyet gösteren spor kulüpleri faydalanabilecek. 




Adana Güney Haber Gazetesi


Geri Dön