27 / 04 / 2024

ZyXEL Türkiye'de akıllı ev ve ofislerini kuracak!

ZyXEL Türkiye'de akıllı ev ve ofislerini kuracak!

2014’te 13.4 milyar dolarlık hacme ulaşması beklenen akıllı ev ve ofis pazarının Türkiye’de de ivme kazanmasını değerlendirmek isteyen ZyXEL Türkiye bu hedefe uygun çözümler sunuyor.



Dünyanın önde gelen iletişim ve haberleşme teknolojileri sağlayıcısı ZyXEL, Türkiye’de akıllı ev ve ofis pazarına odaklandı. 2014 yılında 13.4 milyar dolarlık global hacme ulaşması beklenen akıllı ev ve ofis pazarının Türkiye’de de ivme kazanmasını değerlendirmek isteyen ZyXEL Türkiye, güvenlikten iklimlendirmeye, eğlenceden enerji yönetimine birçok alanı kapsayan bu pazarda söz sahibi olmayı hedefliyor.

Akıllı evler artacak

ZyXEL Türkiye Genel Müdürü Vefa Tarhan, akıllı evlerin yaygınlaşmasında büyük rol oynayacaklarına inandıklarını söyledi. Telekom uç ürünlerde ve haberleşme ürünleri tüketici elektroniğinde yüzde 30 civarında pazar payına sahip olduklarını dile getiren Tarhan, “2012 yılında kurumsal çözümlerde de yüzde 40 büyüdük. 2013’te ilk yarıda bu oran yüzde 30 oldu. Yıl sonunda bu rakamlarda olmasını öngörüyoruz. Bu alanı ekonomik ve nitelikli ürünlerimizle adresliyoruz. ‘Akıllı Ev ve Ofis’ kavramının sektörü büyüteceğine inanıyoruz. Bu alandaki servislerimizi tüm sektöre yansıtmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Tarhan, ZyXEL’in servise yönelik Akıllı Ev ağ geçitlerinin ve bulut tabanlı servis platformunun da dahil olduğu uçtan uca akıllı ev çözümünü sunduğunu ve servis sağlayıcılarıyla sistem entegratörlerini desteklemeye hazır olduğunu vurguladı. Tarhan, şöyle devam etti:

Tasarruf sağlıyor

“Akıllı ev uygulamaları ile klimaları ya da ışıklandırmayı telefon aracılığıyla kontrol edebilirken, TV’deki bir programın uzaktan ve otomatik olarak kaydedilmesini de sağlayabiliyor. Akıllı ev teknolojileri ile donatılmış evlerde enerji tasarrufu yapılmasını sağlayan; enerji dağıtım ağı ve entegre kullanılabilen enerji yönetim sistemleri de mevcut. Bizim Türkiye’de en fazla öne çıktığımız ürün grubu DSL. Bunun dışında iş dünyasına yönelik güvenlik, ağ anahtarları, dijital ev-home ofis kablosuz çözümleri gibi alanlarda da önemli başarılarımız var.”.

Ürün müdürüydü, ofisi kurdu

VEFA Tarhan’ın ZyXEL ile tanışmasının öyküsü bir hayli ilginç. Teknik mühendis olarak tanıştığınız markanın üst düzey yöneticisi olan Tarhan, süreci şöyle anlattı: “Yıllar önce Datateknik’te Ar-Ge’den sorumlu idim. ZyXEL O dönemlerde kimsenin ilgilenmek istemediği yıllık 200-300 bin dolar ciro yapabilen bir yapıdaydı. Pazarda ürün gamı ve firma hakkında çok az bilgi vardı. Biraz önsezim sayesinde bu alanda çalışmak istediğimi beyan ettiğimde herkes şaşırdı. Ürün müdürü oldum, akabinde Zyxel ülke ofisi açmak istedi. Bana teklif geldi. 5 kişi ile başladık, şimdi 60 kişiye ulaştık. 20 milyon dolarlık ciroya ulaştık.”

Türkiye en iyi 10 ülke içinde

ZyXEL, 3 bin 200’den fazla çalışanı ve 70 ülkedeki merkezleri aracılığıyla 150 ülkeye çözüm sunuyor. Dünyanın en büyük DSL ve Residential Gateway üreticisi olan ZyXEL’in 18 kategori altında 400’ün üzerinde ürünü var. ZyXEL Türkiye ofisi 2007’de 6 milyon dolar ödenmiş sermaye ile kuruldu. ZyXEL sisteminde Türkiye en başarılı ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Vefa Tarhan, “Donanımdan yazılıma komple çözüm üreten, ağ teknolojilerinde insan kaynağının çok büyük oranını Ar-Ge’ye ayıran sayılı firmalardan biriyiz. Son 5 yıl içinde 3 milyonun üzerinde kurum ve son kullanıcı ürünlerimizi kullandı” dedi.

DESTEK MERKEZİ OLDU

ZyXEL Türkiye’nin ZyXEL’in faaliyet gösterdiği ülkeler arasında iş hacmi olarak ilk 10’da yer aldığına da değinen Vefa Tarhan, şöyle devam etti: “ZyXEL Türkiye, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin servis ve destek merkezi konumunda. İnovasyon bizim en önemli becerimiz. Donanımdan yazılıma ürünü müşterilerimizin ihtiyacına göre geliştiren bir yapımız var. İş ortaklarımıza danışmanlık hizmeti de vermekteyiz. Amacımız, network alanında yeni eğilimleri sektörle tanıştırmak ve müşterimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde belirleyerek en kaliteli ürünü, en uygun değerde müşterimize ulaştırmak.”

Vatan

Geri Dön