19 / 04 / 2024

1. Kenya Yapı Malzemeleri Fuarı açıldı

1. Kenya Yapı Malzemeleri Fuarı açıldı

Türkel Fuarcılık,  Doğu Afrika'nın en büyük ekonomisi Kenya'daydı



Türkel Fuarcılık'ın Kenya'da açtığı '1. Kenya Yapı Malzemeleri Fuarı'nın açılışını yapan Nairobi Büyükelçisi Tuncer Kayalar, 'Bizim şirketleri ellerinden tutup ihaleye götüreceğiz. Butik çalışıp, çöpçatanlık yapacağız' dedi

Türkel Fuarcılık,  Doğu Afrika'nın en büyük ekonomisi Kenya'daydı. Fuarın açılışını Nairobi Büyükelçisi Tuncer Kayalar yaptı. Kayalar, "Bizim şirketleri ellerinden tutup, ihaleye götüreceğiz. Butik çalışıp, direkt çöpçatanlık yapacağız" dedi. Türkel Fuarcılık, Doğu Afrika'nın en büyük ekonomisi Kenya'da 1. Kenya Yapı Malzemeleri Fuarı'nı düzenledi.

Nairobi'nin simgelerinden biri haline gelen KICC The Kenyatta International Conference Center'da gerçekleşen fuarda 50 üretici firma ürünlerini sergiledi. Fuarın açılışını, Dış Ticaret Müsteşarlığı görevinden ayrılan ve Nairobi Büyükelçisi olarak atanan Tuncer Kayalar yaptı.
2003 yılında 15 milyon dolar olan Kenya ihracatının bu yıl 245 milyon dolara çıktığını hatırlatan Kayalar, şunları söyledi: "Kenya'da çok büyük ithalat var. Demiryolu, havalimanları, otoyollar, barajlar yapılacak. Çok önemli ihaleler uzun süre gizli tutulur. Onları takip edeceğiz. Bizim şirketlerin ellerinden tutup, ihaleye götüreceğiz. Demiryolu ihalesi var diyelim. O alanda güçlü şirketlerimizden uygun olanını getireceğiz. Türk şirketlerini birbirine rakip yapmayacağız. Şimdi görüştüğümüz her bakanlıkla temasa geçip, ellerindeki projeleri soracağız. Bizzat ben ilgileneceğim. Hem büyükelçi hem de ticari ateşe gibi çalışacağım. Ticari ateşeliği de güçlendirmek lazım. Onları da biraz koşturacağım."
Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Yazgan, "İkili ticaret ilişkilerimiz kapsamında ticaret fazlası verdiğimiz 4. ülke konumunda olan Kenya'da son yıllarda diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de ciddi bir hareketlenmenin olduğu gözlemlenmektedir" dedi.
29 milyar dolarının üzerinde GSYİH ile Kenya Doğu Afrika'daki en büyük ekonomisine sahip olduğunu söyleyen Yazgan, "Türkiye'nin geçen yıl 7 milyar dolar olan Afrika ihracatı bu yıl 10 milyar dolara çıktı. İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle iki ülke arasındaki ilişkilerde yaşanan gelişmelerin yanı sıra düşük maliyetine rağmen sahip olduğu kalite sebebiyle Türk mallarına olan ilginin de söz konusu pazarda önemli bir avantaj yaratacağı bilinmektedir" diye konuştu.
Radikal


Geri Dön