19 / 04 / 2024

10'uncu Çelebi Evi Mardin'de açıldı!

10'uncu Çelebi Evi Mardin'de açıldı!

Evimdeyim projesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin yüzünü güldürmeye devam etti



Çelebi Holding'in TOÇEV'in işbirliğiyle "50'nci yılda 50 Çelebi Evi" sloganıyla başlattığı "Evimdeyim" projesinde, 10'ncu öğretmen lojmanı, Mardin'de açıldı. Türkiye'de öğretmenlerimize yönelik en önemli ve kampanyalaşan tek proje olan "Evimdeyim", 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde de öğretmenlerimizin yüzünü güldürmeye devam etti. Proje; özellikle kırsal kesimde zor fiziki koşullar altında çalışan öğretmenlerin, "Çelebi Evleri" olarak adlandırılan bu modern, donanımlı lojmanlarda, daha iyi koşullarda yaşayabilmelerini ve evlerindeki huzuru sınıflarındaki eğitimin kalitesine yansıtabilmelerini hedefliyor.

Çelebi Holding'in başlattığı "Evimdeyim" coşkusu, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin, öğretmenlerimizin eseri olduğu gerçeğini övgü ile hatırladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Mardin'de yaşandı. Mardin, Kızıltepe'nin Kaşıklı Köyü'nde yapımı tamamlanan 10'uncu "Çelebi Evi" Kaşıklı İlköğretim Okulu öğretmeni'ne törenle teslim edildi.

Hayatta bazı şeylerin telafisi olmayacağını belirten TOÇEV Proje Sorumlusu Mehtap Cirit, "Bunu söylerken, özellikle de öğretmenlerimizi kastediyorum. Projenin gerçekleşmesi için çaba gösteren Çelebi Holding ve Milli Eğitim Bakanlığı'na da teşekkür ediyorum" dedi.

"Öğretmenlere yönelik kampanyalaşan tek proje: Evimdeyim"

Törende yaptığı konuşmada, öğretmenlere duydukları minneti ifade eden Çelebi Hava Servisi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaya ise; "Türkiye'nin kampanyalaşan ve öğretmenlere yönelik tek projesi olan "Evimdeyim", öğretmenlerimizin yüzünü güldürüyor. Şirket olarak bir anlamda Türkiye'mizin yarınlarına yatırım yaptığımızı düşünüyoruz" diyerek, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. 

Öğretmenin evindeki huzur ve mutluluk, sınıftaki eğitime de yansır

Artık Çelebi Evi'nde yaşayacak olan Kaşıklı Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Ahmet Abışka ise Mardin'in ilk görev yeri olduğunu belirterek; "Eşim de Kaşıklı'da hemşire olarak görev yapıyor. Başka bir yere gitmeyi düşünmüyorum. Eğer öğretmen, kendini özel hayatında, yani evinde huzurlu ve mutlu hissederse, bunun eğitim ve öğretime de pozitif katkısı oluyor. Bu huzurlu ortamı öğretmenlerimize sağlayan Çelebi Holding'e teşekkür ediyorum" dedi.

50. Yıl'da, tam donanımlı 50 "Çelebi Evi"

Çelebi Holding, TOÇEV, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile yürütülen  "Evimdeyim" projesi kapsamında, 2013 yılına kadar 50 evin tamamlanması planlanmaktadır. Yürütülen onarım ve yenileme çalışmalarıyla tabanından çatısına kadar sağlıklı bir yapıya kavuşturulan Çelebi Evleri'nin içleri de çekyattan buzdolabına, televizyondan, ocağa kadar temel yaşam eşyaları ve ev aletleriyle donatılarak her biri öğretmenlerimizin sadece bavullarıyla gelerek yerleşebilecekleri, "kendilerini evlerinde hissedecekleri" birer sıcak yuvaya dönüştürülmüştür.

"Evimdeyim" Kampanyası kapsamında ilk iki Çelebi Evi, Kars'ın Kara Çoban Köyü'nde yapılmış, daha sonra ise Diyarbakır'da 2, Erzurum'da 2 Erzincan'da 3 lojman tamamlanmıştı. Mardin, Kızıltepe, Kaşıklı Köyü'ndeki açılış ile birlikte toplam 10 Çelebi Evi tamamlanarak, öğretmenlere teslim edildi.

Çelebi Projesi'ni kampanyalaştırarak Türk ulusunun katkısıyla daha fazla öğretmen evi yapılmasını sağlama yolunu açan TOÇEV, kampanyanın öncüsü ve destekçisi Çelebi ile daha fazla öğretmenin köydeki yaşam konforunu artırma yolunda ele ele ilerliyor.


Geri Dön