25 / 04 / 2024

1250 bekçi alımı başvuru detayları! 1250 bekçi alimi hangi illerde? 2023 bekçilik başvurusu ne zaman bitecek?

1250 bekçi alımı başvuru detayları! 1250 bekçi alimi hangi illerde? 2023 bekçilik başvurusu ne zaman bitecek?

Bekçi alımı merakla araştırılmaktadır. 1250 bekçi alımı detayları başvuru yapacak vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte detaylar!



BEKÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı Duyurusunda şu ifadelere yer verildi;

  • 26 ilimize 1250 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacağı duyuruldu.
  • Adaylar, 18 Ocak 2023 ile 03 Şubat 2023 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden edevlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurular gerçekleştirilebilir.
  • Söz konusu bu alıma dair sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir. Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi de başvurular ile ilgilenenlere duyurulur.

BEKÇİ ALIMI E-DEVLET BAŞVURU EKRANI AÇILDI

2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavına ön başvuruda bulunacak olan adayların Aday İşlemleri Sisteminde "aday bilgilerini güncelle" butonuna tıklayarak, bilgilerini güncellemesi gerekir. Aday bilgilerini güncellemeden başvuru yapan adayların sorumluluğu kendisine aittir. Ek olarak adaylar başvuru yapacağı ili kendisi seçeceğinden konuya çok dikkat edilmelidir, başvuru yapacağı ili kontrol ettikten hemen sonra başvurular onaylamalıdır.

1250 BEKÇİ ALIMI HANGİ İLLERDE?

İSTANBUL, İZMİR, TEKİRDAĞ, MUĞLA, VAN, DİYARBAKIR, GAZİANTEP, EDİRNE, ISPARTA, TUNCELİ, IĞDIR, YALOVA, ARDAHAN, MARDİN, SİİRT, HAKKARİ, ŞIRNAK, AĞRI, ÇANKIRI, ÇANAKKALE, NEVŞEHİR, AKSARAY, YOZGAT, BİTLİS, ERZİNCAN VE KİLİS’TE ALIMLAR YAPILACAK.

2023 ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR!

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunmalıdır,

-  En az lise veya dengi okul mezunu olunmalıdır,

- En az 167 cm boyunda olunmalıdır,

- Başvuru yapılan il sınırları içinde ön başvuruların son günü itibarı ile son bir yıl veya daha fazla süredir ikamet ediyor olunmalıdır,

- Ön başvuruların son günü itibarıyla askerlik ödevini tamamlanmış olmalıdır,

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak gerekir,

- Ağır hapis ya da altı aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık gibi yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü olunmamalıdır.

Bankalar EYT’liler için şaha kalktı! EYT'lilere özel promosyon yarışları tozu dumana katacak!

Ev almak isteyenler için bulunmaz fırsat! Avantajlı kredi fırsatı için tarih verildi!


Geri Dön