26 / 04 / 2024

128 dolara villa!

128 dolara villa!

Girişimciler krizde ev satma taktiklerini değiştirdiler. İşte son ayların en kârlı satış stratejisi...



Avusturyalı ev sahibi villasını çekilişle sattı. Satıcı düzenlediği lotaryadan 1 milyon 280 bin dolar kazanırken, alıcı da 128 dolara ev sahibi oldu. Dünya çapında düzenlenen lotaryada 9 bin 999 bilet satıldı.

Traud Daniel adında Avusturyalı kadın, güney Avusturya'da Klagenfurt kasabasındaki lüks villasını satışa çıkarmasıyla başladı. Normal satış yöntemleriyle uzun zamandır alıcı bulamayan Daniel, çareyi lotarya düzenleyerek çekilişle satmakta buldu.
Yetkililerden izin alarak geçen yıl Aralık ayında düzenlediği piyango biletlerini internet üzerinden 99 avroya satışa çıkaran Daniel, bir hafta içinde tüm biletleri satarak 1 milyon 280 bin dolar kazandı. İnternet üzerinden düzenlediği lotaryaya ilginin büyük olduğunu belirten Daniel, biletlere ABD ve Brezilyadan bile alıcı çıktığını bildirdi.
Avusturyalı emlakçıların verdiği bilgilere göre Daniel'in normal yöntemle yaklaşık bir yıldır satmaya çalıştığı 300 metrekarelik villanın normal satış değerinin bir milyon dolar olduğunu açıkladı. Kazanan ise Walter Edger adında bir Avusturyalı oldu.

Habertürk

Geri Dön