07 / 05 / 2024

13.3 milyon TL'ye satılık hazine arazileri

13.3 milyon TL'ye satılık hazine arazileri

Maliye Bakanlığı, Antalya’da atıl durumda olan 12 hazine arazisini, 13 milyon 362 bin 500 lira muhammen bedelle açık artırma usulü satışa çıkardı



Antalya Defterdarı Hidayet Mat, ‘Antalya’da, yaklaşık 7700 kilometrekare büyüklüğünde hazine arsa ve arazisi bulunuyor. Atıl durumda olanları işlemlerini tamamlayınca ekonomiye kazandırmak için satışa çıkaracağız’’ dedi. Satışa çıkarılan hazine arazileri üzerinde yapılabilecek yatırımları da öneren Mat, bu çerçevede, Kepez, Döşemealtı ve Korkuteli ilçelerinde toplam 57 bin 202 metrekare büyüklüğünde, toplam 13 milyon 362 bin 500 TL değerinde 12 hazine taşınmazının satışı ihalesinin 28 eylülde yapılacağını kaydetti.

Taksit imkânı da var

Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az dörtte biri peşin tahsil ediliyor. Geriye kalan bedeli ise 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı bulunuyor. Taksitlere aylık yüzde 0.75 oranında faiz uygulanıyor. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden beş yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmuyor.
Taraf


Geri Dön